GENEL - 08 Ekim 2019 Salı 17:27

Nevşehir Belediye Başkanı Arı: ”CHP İl Başkanı özür dilemeli”

A
A
A
Nevşehir Belediye Başkanı Arı: ”CHP İl Başkanı özür dilemeli”

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, belediye başkanlığı görevinin ilk 6 aylık bölümünü düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaştı.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, belediye başkanlığı görevinin ilk 6 aylık bölümünü düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaştı.


Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde ilk 6 ayını değerlendirdi. Belediye Başkanı Rasim Arı, CHP İl Başkanı Kamil Gülmez’in belediye caddesinde bulunan ağaçları söküyorlar açıklamasına da yanıt verirken, CHP İl Başkanının kendisinden özür dileyeceğini söyledi. Arı, “Belediye caddesinde veya şehrin farklı caddelerinden söktüğümüz ağaçların sebebi şudur. Bazıları ömrünü tüketmiş bazıları esnafları rahatsız edecek ağaçla türleri uygun olmadığı için esnaf rahatsız biz rahatsızız bakımı zor bunları özellikle benim talimatımla sökülmüştür. Ancak ikinci bir talimatım var. 32 adet ağaç sökmüşüz. Yeni oluşturduğumuz alanlara dikiyoruz. Biz hizmet ederken ne mağdur ederiz ne başka şeyler söyleriz. Çünkü bizim şehrimize her yıl 110 bin ağaç sözümüz var. Bunun şuanda 15 binine yakınını diktik. Her yeni doğan çocuğumuz için ağaç dikiyoruz. Bugün dikelim yarın bırakalım yapmıyoruz. Ağaçlarımızın her gün bakımlarını yapıyoruz. Ya vicdanlı olun arkadaşlar. Eleştirin ama doğru eleştirin. Mutlaka bizim hatamız vardır. Dersimize çalışmadığımız yerlerden eleştirmek lazım. Ben ağaç dikmek için gece gündüz çalışıyorum. Yakında Cumhurbaşkanlığımız önderliğinde bir ağaç dikme kampanyası var. Orada her ile 10 bin veriliyorsa Nevşehir’e 30 bin verilecek. İkili ilişkilerimizi kullandık, şehre verilecek rakamı 3 katına çıkarttık. Dolayısıyla buradan yaptığınız eleştiriler tutmaz. Dolayısıyla o söktüğümüz ağaçları da sağa sola atmıyoruz. Ağaçları yeni oluşturduğumuz alanlara dikiyoruz. Herhalde CHP İl Başkanı ara bir özür diler. Özür dilemek bir erdemdir. Biz eleştirilmez değiliz. Ama yaptığımız işi en güzel şekilde yapacağımıza kimsenin şüphesi olmasın. Her türlü eleştiriye edep ve adap çerçevesinde vermeye hazırız. Biz kavganın tarafı değil birlik ve beraberliğin tarafıyız” dedi.


“Dünyanın en büyük yeraltı şehrinde çalışmalar sürüyor”


Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı dünyanın en büyük yeraltı kentinin bulunduğu Nevşehir Kalesi civarında yapılan çalışmaların devam ettiğini ifade ederken sit alanı probleminin çözüldüğünü şuanda doğal sit üzerine çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Arı, “Kale bölgesinin turizme açılması konusunda yaptığımız tüm hizmetler tamamen kale bölgesinin turizme açılması yönündedir. Biranda sabah gelip burayı açayım diyemiyorsunuz. Burasının sit problemi vardı. O kadar zor ki bürokraside iş çözmek. Bir de onların içinden gelip onların hangi kafada olduğunu bilen bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Ona rağmen o kadar zorlandık ki ama hamd olsun sit alanı açısından istediğimiz noktaya getirdik. Ama istediğimiz noktaya şehre hizmet verece katma değer kazandıracak, şehrin marka şehir haline gelmesi, istihdamın artırılması oluşturacak hale getiriyoruz. Koruma Amaçlı İmar planı konusunda çalışmalarımız da devam ediyor” şeklinde konuştu.


Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın düzenlediği basın toplantısına AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, AK Parti Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Dolaşmaz, Belediye birim müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Deprem bölgesinde kalıcı konutların teslimi devam ediyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından asrın felaketinin izleri silinmeye devam ediyor. Depremlerde köy evleri yıkılan Gaziantepli Enis Sezer ve ailesi de çelik karkastan yapılan yeni yuvalarına kavuştu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde; bin 240 şantiyede 110 binden fazla ekiple çalışmalarını sürdürüyor. Afetin birinci senesinde 76 bin konut hak sahiplerine teslim edilirken, 396 bin 220 kalıcı konutun inşası da devam ediyor. “Ellerinden gelenin daha iyisini yaptılar” Asrın felaketi olarak hafızalara kazınan depreme, Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde ailesi ile birlikte yakalanan Enis Sezer, Mesthüyük köyünde çelik karkastan yapılan yeni köy evine kavuştu. Devletin, depremin ilk anından itibaren her zaman yanlarında olduklarını ve kendilerini hiç yalnız bırakmadığını ifade eden Sezer, “Nasıl yapılacak diye merak ediyorduk? Evleri yetiştirmek için yağmur, çamur, yaz, kış demeden sürekli çalışmalarına devam ettiler. Ellerinden gelenin daha iyisini yaptılar. Bu kadar güzel olacağını hiç beklemiyorduk” diye konuştu. “Vatandaşımız için en güzelini yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, her zaman depremzedelerin yanlarında olduklarını belirterek, "Enis kardeşimin de tüm depremzede vatandaşlarımızın da hiç endişesi olmasın. Dün olduğu gibi bugün de yarın da onların yanındayız. Onlar için en iyisini en güzelini yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kayseri Kayseri’de Siyeri-i Nebi coşkusu Kayseri’de Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması, 21 okulda gerçekleşti. Eğitim ve maneviyatın önemine vurgu yapmak amacıyla düzenlenen yarışma, öğrencilerin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i anlama ve anlatma becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Yarışma hakkında açıklamalarda bulunan AGD Kayseri Şube Başkanı Yusuf Şahin; öğrencilerin bu tür etkinliklerle manevi değerlere daha fazla önem vermelerinin sağlandığını belirtti. Şahin; "Siyer-i Nebi yarışması, gençlerimizin peygamberimizi daha yakından tanımalarını ve hayatını anlamalarını sağlamak amacıyla düzenleniyor. Bu tür etkinliklerle gençlerimizin manevi yönden gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu gibi etkinlikler gençler arasında manevi değerlere olan ilginin artmasına ve peygamberimizin hayatının daha geniş kitlelere ulaşmasına katkı sağlıyor. Biz de bu amaçla çalışmalarımızı genişleterek yapmaya özen gösteriyoruz. Bu sene de 21 okulda sınavı icra ettik. Gençlerin bu derecede ilgisi ile biz de heyecanlanıyoruz. Biz bu coşkuyu ile çalışmalarımızı da hızlandıracağız. Gençlerimizle faaliyetlerimiz aralıksız sürecek" dedi. Yarışmaya katılan öğrencilerin, Hz. Muhammed’in (s.a.v) hayatını ele alan kitaptan girdiği sınavda büyük bir heyecanla sınavı yaptıkları görüldü. Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verileceği açıklandı.