YEREL HABERLER - 31 Aralık 2012 Pazartesi 09:59

NEVŞEHİR`DE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI SURİYE İÇİN TOPLANDI

A
A
A
NEVŞEHİR`DE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI SURİYE İÇİN TOPLANDI

Nevşehir`de Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformunda yer alan dernek, vakıf ve sendika yöneticileri Suriye için toplandı. Vali Abdurrahman Savaş ve AK Parti Milletvekillerinin de katıldığı toplantıda, Türkiye`ye sığınan mülteciler ve Suriye halkı için yardım kampanyası başlatılması kararlaştırıldı.
Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği`nde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Abdurrahman Savaş, AK Parti Milletvekilleri Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ile Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel ve Gönüllü Sivil Toplum Kurukluşları Platformuna üye 19 vakıf, dernek ve sendikanın yöneticileri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Sekreteri ve Memur Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, 2005 yılında kurulan platformlarının toplumun ihtiyaç duyduğu sosyal, ekonomik, kültürel, eğitim, sağlık, aile ve gençliğin sorunları gibi konularda fikir ve projeler üreterek çalışmalar gerçekleştirdiğini kaydetti. Son olarak Suriye`de yaşananlardan sonra bir yardım kampanyası başlatmayı düşündüklerini ifade eden Özdemir, ``Ortadoğu diktatörlerinin birer birer devrildiği şu günlerde, Suriye`de kendi halkına modern silahlarla saldıran zalim Esed yönetiminin insanlık dışı katliamlarına maalesef batı dünyasından ve sözde uygar dünyadan yeteri kadar tepki ve hareket gelmemektedir. Ülkemize sığınan Suriyeli insanların sayısı 150 bine yaklaşmış durumda. Suriye`de 50 bine yakın kayıp verilmiştir. Suriyeli sığınmacılara yardım eli uzatılmış, hükümetimiz üzerine düşen görevleri yapmış ve yapmaya devam etmektedir. Bizler de sivil toplum kuruluşları olarak bu konuda bir şeyler yapmak istiyoruz`` dedi.
Özdemir`in konuşmasının ardından platform içerisinde yer alan dernek, vakıf ve sendika yöneticileri, gerek Türkiye`ye sığınan mülteciler gerekse de Suriye halkı için neler yapılabileceği konusunda görüşlerini belirtti. Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin görüşleri doğrultusunda Suriye halkı bir yardım kampanyası başlatılması kararlaştırıldı.
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Hasan Ünver, başlatılacak bir kampanyaya belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
AK Parti Milletvekili Erdal Feralan, Suriye`de bir vahşet yaşandığını ve Türk Milleti ile ortak coğrafyayı ve tarihi paylaşan Müslüman Suriye halkının bu yaşadıklarına sessiz kalınamayacağını kaydetti. Bu konuda Türk Milletinin üzerine düşen sorumluluğu göstereceğini ifade eden Feralan, başlatılacak olan kampanyaya Nevşehir halkının ayni ve nakdi yardımlarını esirgemeyeceğini vurguladı.
AK Parti Milletvekili Murat Göktürk ise, Türkiye`nin Suriye`ye hem din hem de kan olarak bağlı olduklarını belirterek, ``Zamanında bir sınır çizilmiş ve bir köyün yarısı Suriye topraklarında diğer yarısı ise Türk topraklarında kalmış. Bir çok vatandaşımızın kardeşleri, akrabaları, komşuları şu anda Suriye topraklarında. Dolayısıyla bizler iç içeyiz. Bunu halen anlayamayan insanlar var. Biz Suriye konusunda sessiz kalamayız`` diye konuştu.
AK Parti Milletvekili Ebubekir Gizligider ise, ``Şu anda Türkiye konumu itibariyle dünyada zor durumdaki bir çok Müslüman için kurtarıcı olarak görülüyor. Bunu Afrika ülkelerine yaptığımız ziyaretlerde yakından görme fırsatı buldum. Şimdi de Suriye halkı bizden destek bekliyor. Devletimiz Türkiye`ye sığınanlar için elinden geleni yapıyor ancak buraya gelemeyen Suriye halkı şu anda çok zor durumda`` dedi.
Vali Abdurrahman Savaş ise, böylesine önemli bir konuda sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek ortak hareket etme kararı almasının örnek bir davranış olduğunu kaydetti. Nevşehir`de yaşanan bu birlik ve beraberlikten büyük sevinç duyduğunu ifade eden Vali Savaş, Suriye konusunda başlatılacak yardım kampanyasının da başarılı olacağına inandığını söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir