GENEL - 12 Ekim 2022 Çarşamba 12:46

Balon fiyatları yükseldi, sanal tura ilgi arttı

A
A
A
Balon fiyatları yükseldi, sanal tura ilgi arttı

Tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra ilginç yer oluşumları, vadileri, yer altı ve yer üstü şehirleri ile Dünya’nın ve Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya bölgesinde yapılan balon turlarına binemeyen yerli turistler sanal turlara akın ediyor.

Tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra ilginç yer oluşumları, vadileri, yer altı ve yer üstü şehirleri ile Dünya’nın ve Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya bölgesinde yapılan balon turlarına binemeyen yerli turistler sanal turlara akın ediyor.


Kapadokya Bölgesi ile özdeşleşen sıcak hava Balon turları, buraya gelen turistlerin yapmak istediği aktivitelerin başında yer alıyor. Sabah erken saatlerde gün doğumu ile havalanan sıcak hava balonlarına binen turistler, bölgeyi adeta kuş bakışı izliyor. Hava koşullarının müsait olduğu günlerde aynı anda havalanan 150’ye yakın sıcak hava balonu hem binenler için, hem de izleyenler için muhteşem bir görsel şölen sunuyor. Son günlerde yapılan zamlardan sonra Kapadokya Bölgesini havadan izlemek yerli turistler için imkansız hale geldi. 220 avroya kadar çıkan fiyatları ödeyemeyen yerli turistler, çareyi ya balon turlarını yerde izleyerek yada 35 liralık sanal turlara katılarak buluyor. Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Üçgüzeller mevkii’nde bulunan balon maketine binen yerli turistler, 3 boyutlu sanal gözlük yardımıyla Kapadokya Bölgesini kuş bakışı izleme imkanı buluyor.


Vatandaşlardan Osman Sağlam, yükseklik korkusu olduğu ve fiyatının da ucuz olduğu için sanal tur yapmayı tercih ettiğini belirtti. İşletmeci Emir Temir de, "Burada yerli ve yabancı misafirlerimize bir hizmet sunuyoruz. Bu işe başlarken amacımız yükseklik korkusu olan misafirlerimize balon tanıtımı yapmaktı. Gelen misafirlerimizin kimisinin yükseklik korkusu var, kimisinin de maddi durumu müsait değil. Özellikle maddi durumu müsait olmayan misafirlerimiz çok talep ediyorlar. Bizde bu taleplerini karşılıyoruz. Burada balon turunun simülasyonunu yaptık" dedi.


Gerçeğine binmediğini söyleyen Osman Cemtekin ise, daha önce sıcak hava balonuna binmediğini, sanal uçuşunda iyi bir tecrübe olduğunu dile getirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi gençlerin buluşma merkezi oldu Aydın’ın Didim ilçesinde 1996 yılında gönüllü emeğiyle kurulan kütüphane, bugün binlerce gencin eğitim ve buluşma merkezi haline geldi. Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi, 1996 yılında gönüllülerin özverili katkılarıyla kuruldu. Aradan geçen yıllar içinde sürekli gelişerek büyüyen kütüphane, bugün yalnızca kitapların bulunduğu bir alan değil, gençlerin ders çalıştığı, araştırma yaptığı ve hayallerini şekillendirdiği önemli bir merkez haline geldi. Binlerce öğrenci ve genç, kütüphaneyi aktif olarak kullanmaya devam ediyor. 32 bini aşkın kitap koleksiyonuna sahip olan kütüphane, her yaş grubuna ve farklı ilgi alanlarına hitap eden geniş bir arşiv sunuyor. Özellikle öğrenciler için oluşturulan sessiz ve konforlu çalışma alanları, sınav dönemlerinde yoğun ilgi görüyor. Kütüphane, bilgiye erişimi kolaylaştırarak eğitimde fırsat eşitliğine önemli katkı sağlıyor. "Burası bir umut yuvası" Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, kütüphanenin önemine ilişkin yaptığı açıklamada "1996 yılında gönüllülerimizin büyük emeğiyle temelleri atılan kütüphanemiz, bugün gençlerimizin geleceğe umutla baktığı çok kıymetli bir merkez haline geldi. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve gençlerimize daha iyi imkanlar sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi, sadece bir kütüphane değil, aynı zamanda bir umut yuvasıdır. Tüm gençlerimizi bu değerli alanı kullanmaya davet ediyorum" dedi.
Muğla Muğlaspor’da Besim Durmuş dönemi sona erdi Muğlaspor, teknik direktör Besim Durmuş’un görevinden ayrılma talebinin yönetim tarafından kabul edildiğini açıkladı. Karar, sahasında Altınordu’ya 1-0 mağlup olunan karşılaşmanın ardından geldi. Muğlaspor’da teknik direktörlük görevinde değişiklik yaşandı. Kulüp, yaptığı resmi açıklamayla teknik direktör Besim Durmuş’un görevinden ayrıldığını duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, Durmuş’un şampiyonluk yolunda takımın yeni bir kan değişimi ve enerjiye ihtiyaç duyduğunu ifade ederek görevinden ayrılma talebini yönetim kuruluna ilettiği belirtildi. Yönetim kurulunun bu talebi değerlendirdiği ve kabul ettiği açıklandı. Açıklamada, "Kulübümüze şampiyonluk yaşatarak tarihimize önemli bir başarı kazandıran Teknik Direktörümüz Besim Durmuş, şampiyonluk yolunda takımın yeni bir kan değişimi ve enerjiye ihtiyaç duyduğunu ifade ederek görevinden ayrılma talebini yönetim kurulumuza iletmiştir. Yönetim kurulumuz tarafından değerlendirilen bu talep kabul edilmiştir" ifadelerine yer verildi. Muğlaspor yönetimi, Durmuş ve ekibine teşekkür ederek, kulübe kazandırdıkları şampiyonluk ve verdikleri emekler için minnet duyulduğunu belirtti. Açıklamada ayrıca, kariyerlerinin devamında başarı dilekleri de iletildi. Gelişme, Muğlaspor’un sahasında Altınordu’ya 1-0 mağlup olduğu karşılaşmanın ardından geldi. Bu sonuçla birlikte Muğlaspor’da teknik yapılanmada değişim kararı netleşmiş oldu.