GENEL - 19 Mayıs 2023 Cuma 13:02

Tüm matematik sorularını cevaplayan Jandarma köpeği ’Rüzgar’ izleyenleri hayran bıraktı

A
A
A
Tüm matematik sorularını cevaplayan Jandarma köpeği ’Rüzgar’ izleyenleri hayran bıraktı

Nevşehir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında gösteri yapan jandarma köpeği ’Rüzgar’ izleyenleri kendisine hayran bıraktı.

Nevşehir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında gösteri yapan jandarma köpeği ’Rüzgar’ izleyenleri kendisine hayran bıraktı. Eğiticisinin yazılı olarak sorduğu matematik sorularını doğru cevaplayan Rüzgar, şınav ve mekik çekip, Türk bayrağını selamladı.


19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı karate, tekvando, jimnastik sporcuları ve halk oyunları ekibinin gösteri yaptığı programda Nevşehir JAKEM Komutanlığında görevli ’Rüzgâr’ isimli köpek izleyenlerden tam not aldı. Rüzgar, eğiticisi Uzman Jandarma Çavuş Erdem Karakışla’nın verdiği tüm komutları yerine getirdi. İlk olarak eğiticisinin komutu ile düz ve çapraz halkalardan geçen Rüzgar, eğiticisi ile birlikte şınav ve mekik de çekti. Matematik konusunda da hünerlerini sergileyen Rüzgar, eğiticisinin yazılı olarak sorduğu matematik sorularını doğru cevapladı. Eğiticisinin ’su getir’ talimatını da yerine getiren Rüzgar, program sonunda platforma çıkarak Türk bayrağını ve protokol üyelerini selamladı.


Törene Nevşehir Valisi İnci Sezel Becel, Nevşehir Milletvekilleri Süleyman Özgün, Emre Çalışkan, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Çorum FK taraftarları play-off maçını dev ekrandan izledi Çorum FK taraftarları, Trendyol 1. Lig play-off yarı final Bodrumspor ile oynanan maçı dev ekrandan izledi. Trendyol 1. Lig play-off yarı final ilk maçında Çorum FK, Bodrum FK’ya konuk oldu. Çorum ekibinin 1-0 mağlup olduğu karşılaşma şehirde kurulan dev ekranlardan büyük heyecanla izlendi. Çorum Belediyesi tarafından Kadeş Barış Meydanı’nda, Alaca Belediyesi tarafından da Cumhuriyet Meydanı’nda izletilen maç için vatandaşlar tek yürek oldu. Maç saatinin yaklaşmasıyla birlikte meydanları dolduran kırmızı-siyahlı taraftarlar, takımlarına kilometrelerce uzaktan destek verdi. Taraftarlar maçı meşaleler yakıp tezahüratlar eşliğinde takip etti. "İnşallah burada cuma günü düğümü çözeceğiz" Vatandaşlarla birlikte heyecana ortak olan Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, maçın ardından yaptığı açıklamada, "Play-off’ta kolay bir maç yok. Bu bu maçın da zor olacağını biliyorduk ama tüm Çorumluların gönlü, yüreği Bodrum’daydı. Birçok Çorumlu orada takımına sahip çıktı ama bugün Kadeş Barış Meydanı ayrı bir yoğunluktu ve güzeldi. Çorum’da da bu meydanda Çorumspor’a, büyük Çorum camiası ve taraftarları sahip çıktı. Ama olmayınca olmuyor. İnşallah burada cuma günü düğümü çözeceğiz ve bu işi bitireceğiz. Konya’ya giden taraf mutlaka Çorum olacak. Çünkü burada da görüldüğü gibi bu meydan taraftarımızın inandığını gösteriyor. Futbolcularımız, yöneticilerimiz de inanıyor. Hep beraber tüm Çorumlular inanıyoruz. Konya’ya gideceğiz, Esenler Erokspor’u yeneceğiz ve inşallah Süper Lig’e renk getireceğiz" dedi.
Muğla Sefer Yılmaz: "Finale gitmek istiyoruz" Bodrum FK Teknik Sorumlusu Sefer Yılmaz, Çorum’da istedikleri sonucu alarak play-off finaline gitmek istediklerini söyledi. Trendyol 1. Lig play-off yarı finali ilk maçında Bodrum FK, sahasında Çorum FK’yı 1-0 mağlup etti. Müsabakanın ardından değerlendirme yapan Bodrum FK Teknik Sorumlusu Sefer Yılmaz, "Bizim için çok güzel bir maç oldu, galibiyetle bitirdik. Tabii çok daha farklı da yenebilirdik. Özellikle maça çok iyi başladık; kaçan penaltı, daha sonra iki tane yüzde 100 gol kaçırdık ama futbolcu arkadaşlarımız hiç morallerini bozmadı, oyundan düşmediler. İkinci yarıya da yine aynı şekilde hızlı bir şekilde başladık, golü de bulduk. Daha sonra farkı da artırabilirdik ama tabii bu maçlar çok zor, iki etaplı bir maç. Şimdi artık önümüzde üç günlük bir süre var. İnşallah ikinci maça çok iyi hazırlanıp; Çorum’da yine hedefimiz galibiyet. Oradan final biletini alıp 24 Mayıs’ta Konya’da bu şehre yeniden bir galibiyetle Süper Lig armağan etmek istiyoruz. Maçtan önce söylemiştim; bugün çok güzel bir atmosfer vardı. Hava çok güzeldi, zemin çok güzeldi, tribünler muhteşemdi. Tüm Bodrum FK taraftarına çok teşekkür ediyoruz, bizi gerçekten çok iyi desteklediler, çok moral verdiler. Onların coşkusuyla da bugün sahada çok iyi bir Bodrum FK vardı. Rakibimizi de tebrik ederiz, onlar da centilmence iyi bir şekilde oynadılar. Artık cuma günü inşallah hedefimize ulaşıp finale gitmek istiyoruz" dedi.
Muğla Uğur Uçar: "Hakemler bir şehrin kaderiyle oynuyor" Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, Bodrum FK mağlubiyeti sonrası, "Hakemlerin çok daha dikkatli olması gerekiyor. Rakibin eline çarpan net bir penaltımız var ama verilmiyor. Biraz daha dikkatli olunmalı; çünkü bir şehrin kaderiyle oynuyorlar" dedi. Trendyol 1. Lig play-off yarı finali ilk maçında Çorum FK, deplasmanda karşılaştığı Bodrum FK’ya 1-0 kaybetti. Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı değerlendirmede, "İkinci yarı öncesi soyunma odasına giderken, neleri doğru yapmamız gerektiğini konuştuk. İkinci yarıya çok iyi başladık; topa daha fazla sahip olduk ve yaptığımız değişikliklerle oyunu rakip yarı sahaya yıkmaya başladık. Ancak maalesef istediğimiz sonucu alamadık. İlk yarı özelinde istediğimiz gibi bir oyun sergileyemedik. İkinci yarıda ise topa daha çok hükmeden ve pozisyonlar yakalamaya çalışan taraftık ama bu fırsatları değerlendiremedik. Şunu özellikle belirtmek istiyorum; ikinci yarıya iyi başlamışken, rakibin arkadan ittiği pozisyonda faul çalınıyor ve dönüp o duran toptan gol yiyoruz. Hakemlerin çok daha dikkatli olması gerekiyor. Rakibin eline çarpan net bir penaltımız var ama verilmiyor. Sezon başından beri, biz göreve geldikten sonra da bu durum maalesef devam ediyor. Gol atıyoruz, ofsayt çizgisi çekilmiyor. Biraz daha dikkatli olunmalı; çünkü bir şehrin kaderiyle oynuyorlar. Ancak önümüzde bir maç daha var, henüz pes etmedik. En iyi şekilde hazırlanıp turu geçen taraf biz olacağız" diye konuştu.