GENEL - 04 Temmuz 2023 Salı 14:11

Başkan Savran saha çalışmalarını inceledi

A
A
A
Başkan Savran saha çalışmalarını inceledi

Nevşehir Belediye Başkanı Dr.

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, mahallelerde altyapı ve üstyapı çalışmalarını hızla sürdürdüklerini belirterek, “Daha güzel ve yaşanılabilir bir kent için tüm gayretimizle çalışıyoruz.” dedi.


Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, güne belediye ekiplerinin çalışma alanlarında incelemelerde bulunarak başladı. İlk olarak Güzelyurt Mahallesi’ne giden Başkan Savran, buradaki incelemeleri sırasında bir apartman inşaatı içerisinde işçilerle birlikte kahvaltı yaptı.


Daha sonra beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Ersin Erol ve Furkan Feralan ile birlikte, Güzelyurt Mahallesi, 2000 Evler Mahallesi ve 15 Temmuz Mahallelerine giden Savran burada Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ve Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerinin altyapı, üstyapı ve park yapım çalışmalarını inceledi.


Gerçekleştirilen çalışmalar hakkında başkan yardımcılarından bilgiler alan Savran, çalışmalarda görevli belediye personellerine kolaylıklar diledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Milletvekili Ölmeztoprak’tan yeni sanayi sitesi açıklaması AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinde çalışmaların sürdüğünü belirtti. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Milletvekilleri Büelnt Tüfenkci, Abdurrahman Babacan, AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a gerçekleştirilen ziyarette Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinin görüşüldüğünü belirterek, Küçük Sanayi Sitesi esnafının mağdur olmaması için tüm gayretin gösterildiği ifade etti. Milletvekili Ölmeztoprak ziyarete dair yaptığı açıklamada, “Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile, Malatya’mızın sanayi alanı ve faaliyetleri ile ilgili finansman programını detaylı ve öngörülebilir şekilde görüşülerek, şehrimizin sanayi ve endüstri alan konuları geniş bir biçimde ele alındı. Altay Kışlası’nın arazisi üzerindeki yeni sanayi alanı için çalışmalar ise hızla ilerliyor, küçük sanayi sitesi ile ilgili en ufak bir mağduriyet bırakmadan bu alanın çözümü inşallah sağlanacak. Organize Sanayi Bölgesi’nde kamulaştırma arıtma, elektrik alt yapı ve alan üzerinde özellikle çevre sağlığı açısından aciliyetinin üzerinde büyük ölçekte durduk. Esnafımız için faizsiz KOSGEB kredileriyle ilgili gelişmeleri de takip ediyoruz. Metropol ilçelerimiz Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerimizdeki mevcut ve planlanan sanayi alanları ile özel sektörlere yönelik yatırımcıyı teşvik edecek bölge ve maddeleri istişare edildi. Sayın Bakanımıza Malatya’mıza verecekleri desteklerden dolayı hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Milletvekili Ölmeztoprak, heyetle birlikte Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş’ede ziyaretlerde bulunularak Malatya’nın temel ekonomik parametreleri ile istişarelerde bulunduklarını kaydetti.