YEREL HABERLER - 22 Mart 2012 Perşembe 15:25

22 MART ACİL TIP TEKNİSYENLERİ GÜNÜ

A
A
A
22 MART ACİL TIP TEKNİSYENLERİ GÜNÜ

Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, tüm Acil Tıp Teknisyenlerinin 22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri Günü`nü kutladı.
Türkiye Kamu Sen`e bağlı Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin yaptığı açıklamada, Türk Sağlık-Sen olarak acil sağlık hizmetlerinde yürütülen hizmet kalitesinin arttırılması, ihtiyaç ve beklentilerin karşılanması amacı ile üniversiteler bünyesinde uzaktan eğitim yöntemi ile Acil Yardım Teknikerliği unvanı verilmesi için programın açılması konusunda yoğun bir çalışma sürdürdüklerini kaydetti. Acil Tıp Teknisyenlerinin bu hakka en kısa zamanda kavuşması için Sağlık Bakanlığı ve YÖK`ün gerekli adımları bir an önce atması gerektiğini kaydeden Çetin, Acil Tıp Teknisyenlerinden özellikle bayanların resen ambulans şoförü olarak görevlendirilmeleri yapıldığını hatırlatarak şoförlük tazminatı ödenmeyen Acil Tıp Teknisyenlerinin istekleri dışında şoför olarak görevlendirilmemesi gerektiğini söyledi.
Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, ``112 acil sağlık hizmetlerinde görev yapan personelin yemek ihtiyaçlarının karşılanmamasında yaşanan sorunlar çözüme kavuşturulmalıdır.112 acil sağlık hizmetleri istasyonlarının fiziki mekânlarının günlük iş yoğunluğu ve personel sayısına göre standart hale getirilerek barınma sorunlarının giderilmelidir.112 acil sağlık hizmetlerinin yürütülmesi için oluşturulan istasyonlarda görev yapan personelin rızası dışında başka istasyonlarda veya birimlerde geçici veya nöbet tutmak üzere görevlendirilmemelidir. Türk Sağlık-Sen olarak 22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri gününde sorunların çözümü için bir adım atılmasını bekliyoruz.`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gazianteplilerin vazgeçilmezi: Kahvaltılık zahter Gazianteplilerin vazgeçilmezi olan kahvaltılık zahter, geçmişten günümüze sofraları süslemeye devam ediyor. Kahvaltılık zahter, yıllardır sevilerek tüketilen yöresel bir tat olarak Gazianteplilerin sofralarında yerini alıyor. İçerisinde; toz leblebi, kabak çekirdeği tozu, dövülmüş karpuz çekirdeği, susam, limon tuzu ve çeşitli baharatlar barındıran toz haline getirilmiş zahter, birçok hastalığa iyi geldiği için vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Kilosu ise 200 TL’den satılıyor. “Antep’e özgü ekmek önce zeytinyağına daha sonra zahtere banarak yenilir” Kahvaltılık zahter satışı yapan aktarcı Mustafa Maraşlı, “Gaziantep’e özgü kahvaltılık zahter. Yeniş şekli ise; bir kaseye zeytin yağı, bir kaseye zahter. İlk olarak Antep’e özgü ekmek önce zeytinyağına daha sonra zahtere banarak yenilir. İçerisinde ise; leblebi tozu, kabak çekirdeği tozu, dövülmüş karpuz çekirdeği, susam, limon tuzu ve bilmediğimiz birkaç baharat daha var. Fiyatı 200 TL’dir. Tura gelen vatandaşlar sıklıkla alıyor. Talep çok fazladır” dedi. “Yerli ve yabancı turistler zahterin tadını merak ediyor” Zahter hakkında bilgi veren işletmeci Selami Yanık, “Zahter, Kilis ve Gaziantep’te tüketilen bir yiyecektir. Genellikle kahvaltıda tüketilir. Zahter, iştah açıcı bir yiyecektir. Aynı zamanda solunum rahatsızlığı çeken hastalara da iyi gelmektedir. Genel anlamda bu Mezopotamya’da çok fazla tüketilir. Yerli ve yabancı turistler zahterin tadını merak ediyor. Kahvaltıda zahterin içecek olduğunu zannedenler oluyor. Bizde kendilerine anlatıp tattırıyoruz. Ürünü görüp şaşıranlarda oluyor. Tadını çok beğenip talep edenlerde. Faydaları ise; bronşite, karaciğerdeki toksinlere ve birçok organa iyi geliyor. Aynı zamanda iştah açıcı özelliği ile de kilo almak isteyen vatandaşların tercihi oluyor” şeklinde konuştu. “Sabah kahvaltılarında sıklıkla tüketilir” Her sabah zahter tükettiğini söyleyen müşteri Mustafa Öztürk, “Zahter, Gaziantep’te meşhur bir yiyecektir. Sabah kahvaltılarında sıklıkla tüketilir. Vatandaşlara mutlaka tavsiye ediyorum. Birçok hastalığa iyi geldiği için sıklıkla tüketmeye çalışıyorum” diye konuştu.
Aydın İncirliova’nın özel askerleri gönüllerince eğlendi İncirliova Belediyesi ve İncirliova Engelsiz Yaşam Derneği tarafından birlikte organize edilen Özel Askerler Kına Gecesi ve Asker Eğlencesi etkinliğine katılan İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, bir günlüğüne askere gidecek özel askerlerin sevinçlerine ortak oldu. İncirliova Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe vatani görevlerini yerine getirmek üzere bir günlüğüne askere gidecek olan İncirliovalı engelli gençler, engelli aileleri ve yakınları katıldı. Bir günlüğüne askere gidecek olan özel askerler için pasta kesilen gecede askerlere kına da yakıldı. Engelliler, aileleri ve geceye katılanlar çalan müzikler eşliğinde gönüllerince eğlendi. Gecede engelli bireylerle yakından ilgilenen Başkan Kaya etkinliğe ilişkin açıklamasında, “Belediyemiz ve İncirliova Engelsiz Yaşam Derneği tarafından organize edilen Özel Askerler Kına Gecesi ve Asker Eğlencesi Etkinliğinde, özel askerlerimizin sevinç ve mutluluklarına ortak olduk. Onların hayatlarında olmak, onlarla birlikte bu hayatı paylaşmak ve bunu yaparken ortaya çıkan tüm engelleri sevginin gücü ile ortadan kaldırmak işimizin en önemli parçası. Bu doğrultuda düzenlenmiş çok güzel bir etkinlikti. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta İncirliova Engelsiz Yaşam Derneği Başkanımız Ayşe Okulsev ve yönetimine, etkinlikte görev alan belediye çalışanlarımıza ve tüm görevlilere teşekkür ediyor, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine bir ömür sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum” ifadelerine yer verdi.