YEREL HABERLER - 03 Nisan 2012 Salı 09:50

NEÜ REKTÖRÜ PROF. DR. FİLİZ KILIÇ:

A
A
A
NEÜ REKTÖRÜ PROF. DR. FİLİZ KILIÇ:

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Üniversitesi olarak Türkiye ve dünya çapında başarılı sanatçılar yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Nevşehir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Arş. Gör. Savaş Kurtuluş Çevik`in, ``˜Alternatif Baskı-Resim Sergisi` Nevşehir Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde açıldı. Açılışa Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Emir Erden, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Selahattin Danacı, Nevşehir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Eski Müdürü Heykeltıraş ve Ressam İsmail Başer, Nevşehir Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Makbule Atlı, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerin yanı sıra yoğun bir katılım oldu.
Serginin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, ``Nevşehir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak, başarılı faaliyetlerimizden birisini de bugün şehir merkezinde, hocalarımızla, öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bundan sonra da bu tür faaliyetlerimiz artarak devam edecek. Biz yeni bir üniversite ve fakülteyiz. Ama büyüdükçe, öğrenci ve hoca sayımız arttıkça Türkiye ve Dünya çapında başarılı sanatçılar yetiştireceğimize yürekten inanıyorum.`` dedi.
Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Arş. Gör. Savaş Kurtuluş Çevik ise, ``Yeni kurulan üniversiteler arasında en hızlı ilerleyen ve gelişen üniversiteyiz. Fakülte olarak da çok hızlı bir şekilde büyüyoruz. Yeni kurulan bu üniversiteler arasında ilk baskı atölyesi de sadece bizde var. Baskı sanatının tüm Nevşehir ve çevresinde yaygınlaşması için hocalarımızla birlikte gayret göstereceğiz.`` diye konuştu.
Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Emir Erden, Nevşehir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Eski Müdürü, Heykeltıraş ve Ressam İsmail Başer ve Nevşehir Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Makbule Atlı`nın açılışını birlikte gerçekleştirdiği sergiyi gezen Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ve beraberindekiler, Arş. Gör. Savaş Kurtuluş Çevik`ten sergi hakkında bilgiler aldı.
Sergiye katılan öğrencilerle de bir süre sohbet eden Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, sergi sonunda katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kocaelispor’da Recep Durul adaylıktan çekildi Kocaelispor’da pazar günü yapılacak olağan seçimli genel kurul mevcut başkan Recep Durul, kendi iradesiyle aday olmayacağını ve dinleneceğini belirterek, "Bu bir bayrak değişimi olsun" dedi. Kocaelispor’da pazar günü olağan seçimli mali genel kurulun ikinci birleşimi yapılacak. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek seçimli genel kurulda çoğunluk aranmayacak. Son üç güne girilirken, mevcut başkan Recep Durul’un adaylığının yanı sıra Bilal Cem Acar’ın aday olacağı kent kamuoyunda tartışma konusu oldu. Dün Acar’ın net dille kulüp başkanlığına aday olmayacağını ve liste çalışması yapmadığını ilan etmesinin ardından, birlikte hareket ettiği isimlerden Mehmet Yaşar’ın aday olacağı, seçimlere müdahil olmayacağını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın da onayını aldığı bilgisi kamuoyuna yansıdı. Bugün akşam saatlerinde ise mevcut başkan Recep Durul, kendi iradesiyle aday olmayacağını ve kulübe dışarıdan destek vereceğini açıkladı. "Kendi irademle aday olmuyorum" Bayrak değişimi yaşanacağını belirten Kocaelispor Başkanı Recep Durul, "Çekilmeye karar verdim. Hayırlısı inşallah. Kocaelispor’umuza elimizden geldiği kadar katkı vermeye çalıştık. Bu bir bayrak değişimi olsun. Ama hangi isim gelir, ne olur biter bilmiyorum. Şu an Mehmet Yaşar ismi var ama başka isimler olur mu, olmaz mı bilmiyorum. Başkası adına konuşamam ama kendi adıma ben aday olmayacağım. Bu iş yorucu bir iş. Dinleneceğim. Kendi irademle yapıyorum bunu. Kimsenin etkisi yok. Hiçbir sıkıntı yok. Gönlü burada olmak isteyen çok insan var ama bu iş meşakkatli, yorucu ve kutsal bir görev. En iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Şükürler olsun ki Kocaelispor bayrağını en yukarıya taşımaya çalıştık. Kocaelispor’umuz 1. Lig’den Süper Lig’e şampiyon olarak çıktı. Süper Lig’de de başarılı sezon geçirdi. Ben de dinlenme ihtiyacı hissediyorum" dedi. Maçlara gitmeye devam edeceğini ve camianın içinde olacağını vurgulayan Durul, "Yalnız bırakmayacağız. Yine elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Bırakıp gitmek yok, üstümüze düşeni yapmaya çalışacağız" şeklinde konuştu. Durul, son olarak yarın camiaya açıklama yapacağını söyledi.