ASAYİŞ - 29 Ocak 2026 Perşembe 13:15

8 milyon TL’lik vurgun yapan sahte polis ve savcılar yakalandı

A
A
A
8 milyon TL’lik vurgun yapan sahte polis ve savcılar yakalandı

Nevşehir’de kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak yaşlı vatandaşları hedef alan dolandırıcılık şebekesine yönelik düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin vatandaşları yaklaşık 8 milyon lira dolandırdığı tespit edildi.


Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmada, telefonla aradıkları kişilere kendilerini devlet görevlisi olarak tanıtan şüphelilerin özellikle ileri yaşta, çocuğu olmayan ve yalnız yaşayan varlıklı kişileri hedef aldıkları belirlendi. Edinilen bilgilere göre, Nevşehir’de yaşayan D.H. (66), şüpheliler tarafından telefonla aranarak, polis ve savcı olduklarına inandırıldı. Şüphelilerin mağdurun yaşı ve yalnızlığından kaynaklanan güven duygusunu istismar ederek baskı ve yönlendirme ile hareket ettirdikleri tespit edildi. Yapılan araştırmalarda şüphelilerin bu yöntemle mağdura ait gayrimenkulleri değerinin çok altında sattırdıkları, ayrıca yüklü miktarda para ve altını hem elden teslim aldıkları hem de banka hesapları üzerinden temin ettikleri ortaya çıktı. Dolandırıcılık olayının toplam maddi boyutunun yaklaşık 8 milyon TL olduğu öğrenildi. Olayın planlı ve organize şekilde gerçekleştirilen ’nitelikli dolandırıcılık’ suçu kapsamında değerlendirildiği bildirildi. Teknik ve fiziki takip sonucu olayla bağlantılı olduğu belirlenen 11 şüphelinin kimlikleri tespit edildi. Nevşehir merkezli yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul, İzmir, Sakarya, Yozgat ve Ankara illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.



8 milyon TL’lik vurgun yapan sahte polis ve savcılar yakalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım teneffüste öğrencilerin sevincine ortak oldu Ümraniye Belediyesi tarafından çocukların ara tatil dönemini verimli ve hareketli geçirmeleri amacıyla düzenlenen Teneffüs Programı’nı "Derse Mola, Enerjiyi Depola" temasıyla tamamlandı. Başkan İsmet Yıldırım, programın son gününe katılarak çocukların heyecanına ortak oldu. İki haftalık etkinlikler süresince toplam bin 100 çocuk etkinliklerden yararlandı. Ümraniye Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da çocukların ara tatil dönemini verimli ve hareketli geçirmeleri amacıyla "Derse Mola, Enerjiyi Depola" temalı etkinlikler düzenledi. Etkinliklere toplam bin 100 çocuk katıldı. Etkinliğin son gününde çocuklarla bir araya gelen Başkan İsmet Yıldırım, oyunlara katılarak miniklerin heyecanına ortak oldu. Başkan Yıldırım, çocukların mutluluğunu paylaşırken ortaya renkli görüntüler çıktı. 6-12 yaş aralığındaki çocuklar için tamamen ücretsiz olarak düzenlenen program kapsamında Dudullu Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu ve Prof. Dr. Nabi Avcı Spor Tesisleri’nde; Survivor Parkuru, Bowling, Hedef Top Atma, Sek Sek, Fasulye Atma, Tünel Topu, Reaksiyon, Çemberle Taş Kağıt Makas, Çemberle İş Birliği ve Masa Tenisi Topu Taşıma gibi birbirinden eğlenceli ve öğretici oyunlar gerçekleştirildi. Çocuklar bu sayede hem sosyalleşme hem de fiziksel aktivitelerle keyifli vakit geçirme fırsatı buldu.
Samsun Samsun’da Aile ve Gençlik Fonu’ndan yararlanan aile bebek sevincini yaşadı Samsun’da Aile ve Gençlik Fonu’ndan yararlanan genç çift, evliliklerinin ilk yılında kız bebekleri Kumsal Erva’ya kavuştu. Aile ve Gençlik Fonu kapsamında yürütülen Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi çerçevesinde evlilik kredisinden yararlanan Serdar ve Feyzanur Keskin çiftinin, 10 gün önce dünyaya gelen kızları Kumsal Erva Keskin için hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirildi. Samsun’da proje kapsamında desteklenen aileler arasında dünyaya gelen ilk bebek olma özelliğini taşıyan Kumsal Erva bebek, büyük sevinçle karşılandı. Proje kapsamında 2 yıl geri ödemesiz evlilik kredisinden faydalanarak dünya evine giren ve bir kız bebekleri olan genç çifte göz aydınlığı veren Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü, "Genç çiftimiz, evliliklerinin ilk yılında bebek sahibi oldukları için Sosyal Hizmet Merkezlerine başvurmaları halinde kredi geri ödemesi artı bir yıl daha ertelenecek. Böylece Bakanlığımız tarafından verilen evlilik kredisi toplamda 3 yıl geri ödemesiz olacak. Ailemiz 3 yıl sonra kredisini faizsiz olarak 24 ay taksitle ödeyecek" dedi. Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya, Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü, Vezirköprü Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Doğan İliş ve beraberindeki heyet tarafından gerçekleştirilen ziyarette, Samsun Valisi Orhan Tavlı ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın selam ve tebrikleri aileye iletildi. Ziyarette, hem evlilikleri hem de ailelerine yeni katılan bebekleri dolayısıyla genç çift tebrik edilirken, Aile ve Gençlik Fonu aracılığıyla genç ailelerin her aşamada desteklenmeye devam edileceği vurgulandı.
Niğde Bor Kütüphanesi’nde ’Rabbani Sanat Matematik’ söyleşisi yoğun ilgi gördü Niğde’nin Bor ilçesinde ara tatil döneminde öğrenci ve ebeveynlere yönelik eğitici ve eğlendirici etkinliklerine devam ediyor. Bor Kütüphanesi’nde eğitimci yazar Kerim Eroğlan tarafından ’Rabbani Sanat Matematik’ konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. Okulların ara tatilde olduğu dönemde düzenlenen programda, Kayseri’de matematik öğretmeni olarak görev yapan Borlu eğitimci yazar Kerim Eroğlan, tatil için geldiği memleketi Bor’da, İlçe Halk Kütüphanesi’nin sinema ve etkinlik salonunda öğrenci ve velilerle bir araya geldi. Yazar Kerim Eroğlan, yaptığı sunumda, Kur’an-ı Kerim’de yer alan Kamer Suresi 49. ayeti kerimeyi hatırlatarak, her şeyin bir ölçü ve düzen içerisinde olduğunu ifade etti. İnsan hayatının doğumla birlikte ölçü ve sayılarla başladığını belirten Eroğlan, kalp atışından boya, kilodan baş çevresine, işitme seviyesinden yaşam sürecine kadar pek çok unsurun matematiksel verilerle değerlendirildiğine dikkat çekti. Doğumla birlikte başlayan yaşam yolculuğunda insanın hayaller, hedefler ve zorluklarla karşılaştığını ifade eden Eroğlan, günlük hayatta yemek yerken bile matematiğin devrede olduğunu, mide kapasitesinin hava, su ve besin olarak dengeli bir şekilde paylaşılmasının dahi matematiksel bir düzenin sonucu olduğunu örneklerle anlattı. Program sonunda katılımcılar, bu tür etkinliklerin okul tatilinde çocukların hem eğlenerek öğrenmelerine hem de kütüphaneyle bağ kurmalarına katkı sağladığını belirterek, kütüphane yönetimi ve çalışanlarına teşekkür etti.
Niğde Niğde Belediyesi’nden diyabetli öğrencilere destek Niğde Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla okullarda öğrenim gören diyabet hastası öğrencilerin hayati öneme sahip insülin ilaçlarını güvenle saklayabilmeleri için başlatılan mini buzdolabı projesini hayata geçirdi. Diyabetli öğrencilerin, okul saatlerinde kullanmak zorunda oldukları insülin ilaçlarını uygun şartlarda muhafaza edemediklerine dair taleplerine Niğde Belediyesi kayıtsız kalmadı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir çalışma yürüterek ihtiyaç olan okulları belirledi. Yapılan tespitler sonucunda, il genelinde öğrenim gören yaklaşık 100 diyabet hastası öğrencinin faydalanabileceği mini buzdolapları, Niğde Belediyesi tarafından okul idarecilerine teslim edildi. "Çocuklarımızın sağlığı en büyük önceliğimiz" Eğitime ve öğrenci sağlığına yönelik projelere her zaman öncelik verdiklerini belirten Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; "Çocuklarımızın sağlıklı bir yaşam sürmeleri ve eğitim hayatlarında başarılı olmaları bizim tek arzumuzdur. Ailelerimizin ve evlatlarımızın talebi bize ulaşır ulaşmaz ekiplerimizle harekete geçtik. İnsülin ilacının saklama şartlarının ne kadar kritik olduğunu biliyoruz. Artık yavrularımız ilaçlarını nerede saklayacaklarını düşünmeden derslerine odaklanabilecekler. Her konuda çocuklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.