ASAYİŞ - 19 Ocak 2026 Pazartesi 14:30

Nevşehir’de köpek dövüşüne jandarma baskını

A
A
A
Nevşehir’de köpek dövüşüne jandarma baskını

Nevşehir’de açık arazide köpek dövüşü yapan şahıslar önce jandarmanın drone kamerasına, sonra da jandarmaya yakalandı.


Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda, Avanos ilçesine bağlı Mahmat köyünde açık arazide köpek dövüşü yapılacağı bilgisi aldı. Elde edilen istihbarat üzerine bölgede kontrol gerçekleştiren jandarma ekipleri, köpek dövüşü amacıyla bir araya gelen hayvan sahipleri A.T.Ç. ve İ.A., organizatörler A.A. ve S.D. ile birlikte 6 izleyici olmak üzere toplam 10 şahsı tespit etti. Olayla ilgili şahıslar hakkında 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na muhalefet suçundan adli tahkikat başlatılırken, aynı kanunun 11’inci maddesi kapsamında idari para cezası uygulanması amacıyla düzenlenen tutanaklar ilgili kurumlara gönderildi.


Jandarma ekiplerinin dron kamerasına yansıyan ve köpek dövüşünde kullanıldığı belirlenen köpek ise jandarma ekiplerince muhafaza altına alınarak Kapadokya İl Özel İdareleri ve Belediyeler Birliği Hayvan Bakımevi’ne teslim edildi.



Nevşehir’de köpek dövüşüne jandarma baskını

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Beta Enerji Filarmoni Orkestrası Ankaralı sanatseverlerle buluştu Beta Enerji Filarmoni Orkestrası’nın Ankara’da düzenlediği konser büyük ilgi gördü. Konserden elde edilecek gelirin burs olarak öğrencilere verileceği belirtildi. Beta Enerji Filarmoni Orkestrası, Sabit Dağsuyu Bilim Sanat Eğitim Vakfı iş birliğiyle Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda konser verdi. Konsere çok sayıda Ankaralı sanatsever katıldı. Sanatseverler konserde çalınan parçaları büyük ilgiyle dinledi. Konser öncesi konuşan Sabit Dağsuyu Bilim Sanat Eğitim Vakfı Genel Koordinatörü İlker Deniz Başuğur, "Birincisi bu konserin tüm gelirleri bizim bursiyerlerimize aktarılacak, onların kariyerlerine, eğitim yolculuklarına hizmet edecek. İkincisi çok güzel bir program ama ilk defa bu kadar seyirciyle interaktif karşılıklı etkileşimli bir konser yaptık. Üçüncüsü bu konser bence bu yıl boyunca konuşulacak. Konserde Ayşe Şenoğul, Mert Süngü ve Murat Cem Orhan gibi çok değerli üç müzisyen var. Ayrıca Özge Özder de bütün bu müziği seyirciye aktaracak, anlatıcı rolünde olacak" dedi. Konserden elde edilen gelirin bursiyer öğrencilere verileceğini söyleyen Başuğur, şöyle devam etti: "Bu gelirlerin hepsini biz bursiyerlerimize aktarmak istiyoruz. Çünkü Türkiye’de çok yetenekli gençler var. Bu gençlerin yardıma ihtiyaçları var, desteğe ihtiyaçları var. Ve bu desteği en azından çorbada küçük bir tuz olacak sağlamaya çalışıyoruz. Onlara kariyer yolculuklarında yardımcı olmaya çalışıyoruz. 2026 yılı boyunca müzik ve diğer alanlardaki çalışmalarımız devam edecek. Küçük gruplarla ve Beta Enerji Filarmoni Orkestrası’yla konserlerimiz devam edecek. Türkiye bizi izlemeye devam etsin lütfen. Bu konser çok kısa bir zamanda Ankara halkına duyuruldu. Ankaralı sanatseverlerle buluşmak için çok uzun bir zamanımız yoktu ama bize çok destek verdiler. Bugün burayı dolduracak Ankaralı dinleyicilere, seyircilere ve sanatseverlere ayrı bir pencere açarak teşekkür etmek istiyorum."
İzmir Stanimir Stoilov: "İki oyuncumuzun cezalı duruma düşmesi üzücü" Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, Çaykur Rizespor maçının ardından, "Hakemler hakkında konuşmayı sevmem. Ancak sürekli forma giyen iki oyuncumuzun cezalı duruma düşmesi üzücü. Yine de kadromuzda başka stoperlerimiz var ve bu durum, kendilerini göstermeleri için onlara bir fırsat doğuracak" dedi. Trendyol Süper Lig’in 18. haftasında Göztepe, sahasında karşılaştığı Çaykur Rizespor’u 3-1 mağlup etti. Mücadele sonrasında düzenlenen basın toplantısında Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, karşılaşmaya dair açıklamalarda bulundu. Değerli bir galibiyet aldıklarını söyleyen Stoilov, "Güçlü bir takıma karşı, hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Uzun aralardan sonraki başlangıç maçlarıyla ilgili her zaman tereddütlerim vardır. Nitekim bugün kazansak da, birçok oyuncumuz gerçek potansiyellerini sahaya yansıtamadı. Beklenen seviyenin uzağında bir performans sergilediler ve bunu hızla değiştirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı. "Savunmayı düzeltmemiz lazım" Oyun sistemine ve kaçırılan fırsatlara dikkat çeken Stoilov, "Oyun sistemimiz, tüm oyuncuların her maç en üst seviyede performans göstermesini gerektiriyor. Skoru 1-0 yaptıktan sonra ikinci golü bulabilirdik ancak fırsatları değerlendiremedik. Rakibimiz Çaykur Rizespor’un da yakaladığı pozisyonlar oldu. Savunma anlamında daha önce çok daha iyi olduğumuz için, bu bizim adımıza normal bir durum değil ve bunu acilen düzeltmeliyiz" dedi. Stoilov, taraftar desteği ve cezalar konusuna da vurgu yaparak, "Genel olarak oyuncularımızın sahada yüzde 80 performansla oynadığını söyleyebilirim. Tribünlerde de taraftarlarımız benzer şekilde yüzde 80 doluluk oranıyla yanımızdaydı. Cezaların bizi olumsuz etkilediğini her zaman belirtiyorum; bugün yaklaşık 5 bin, önceki maçlarda ise 18 bin taraftarımızdan yoksunduk. Bu durum sıkıntı oluşturuyor, umarım tekrar yaşanmaz. Galibiyet değerliydi ancak oyuncularımızın o yüksek seviyelerine bir an önce geri dönmeleri gerekiyor; bunu en kısa sürede sağlayacağız" ifadelerini kullandı. "Hakem konuşmayı sevmem" Gelecek maç ve eksik oyuncular hakkında da konuşan Stoilov; "Bildiğiniz gibi hakemler hakkında konuşmayı sevmem. Ancak sürekli forma giyen iki oyuncumuzun cezalı duruma düşmesi üzücü. Yine de kadromuzda başka stoperlerimiz var ve bu durum, kendilerini göstermeleri için onlara bir fırsat doğuracak. Futbolda bunlar olabiliyor. Birbirleriyle oynamaya alışkın oyuncularımız eksildiğinde zorunlu değişiklikler yapacağız, ancak yerlerine oynayacak arkadaşlarımız da daha önce iyi performanslar sergiledi. Önemli bir maç öncesi zor bir durum olsa da çekinecek bir şey yok. Keşke sadece biri cezalı olsaydı ama biz bu durumu aşabilecek güce sahibiz" dedi.