YEREL HABERLER - 22 Aralık 2011 Perşembe 15:34

`KIR KABUĞUNU, BİR FİKİR DE SEN BUL` YARIŞMASI SONUÇLANDI

A
A
A
`KIR KABUĞUNU, BİR FİKİR DE SEN BUL` YARIŞMASI SONUÇLANDI

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) ve bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler Kurulları’nın ortaklaşa düzenlediği, Niğde Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Niğde Ticaret Borsası ve Niğde Üniversitesi’nin destek verdiği ’Kır kabuğunu, bir fikir de sen bul’ ödüllü iş fikri yarışması sonuçlandı.
NiTSO Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Suna Tuğrul, NİTSO Genç Girişimciler Kurul Başkanı Ogün Songur, NİTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oktay Erdoğdu, NİTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Şan, Niğde Üniversitesi Doç. Dr. İbrahim Yalçın, Niğtav Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Benlier ve Mikron’s Mikronize A.Ş. Genel Müdürü Tayfun Tümer’in katılımlarıyla oluşturulan yarışma jürisinin belirlediği ilk üçte yer alan yarışmacı ve yarışmacıların projeleri ile jüri özel ödülü sahipleri belli oldu.
Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Ecemiş konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, "Kır kabuğunu, bir fikirde sen bul" adlı yeni iş fikri proje yarışması ile daha önce de birçok kez dile getirdiğimiz gibi öncelikli amacımız, Niğde ilinde girişimcilik potansiyeli ve değerlerini ortaya çıkaracak en ekonomik, en işlevsel ve yenilikçi iş fikirlerini bulmaktı. Bunların yanı sıra ayrıca, hayatı kolaylaştıracak, ihtiyacı karşılayacak, yatırıma dönüştürülebilecek, yenilikçi ve fark yaratacak fikirleri de bulmayı amaçladığımız, ödüllü iş fikri proje yarışması ile değişik iş fikri projeleri olduğunu gördük. Jürimiz ilk etapta onlarca proje arasından ilk dokuzda yer alan projeleri belirledi ve sözlü mülakata tabi tuttular. Daha sonra ise bu projeler arasından ilk üç projeyi belirlediler. Birinciye 10 Bin TL, ikinciye 6 Bin TL, üçüncüye 3 Bin TL para ödülünün verilmesinin yanı sıra ilk üçte yer alan yarışmacılara ayrıca iş fikirlerini hayata geçirmeleri koşuluyla NİTSO’nun yayınlarında ücretsiz reklam yayınlama ve gelecekte açılması planlanan ’Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ kursuna ön elemesiz katılma hakkı da verilecektir" dedi.
Başkan Ecemiş, "Yarışmamıza projeleri ile renk katan tüm yarışmacı adaylarımıza, değerli zamanlarını ayıran tüm jüri üyelerimize, yarışmamızın paydaşları Organize Sanayi Bölge Müdürlüğümüze, Ticaret Borsamıza ve Niğde Üniversitemize ve bu projenin yapım aşamasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yarışmamızda dereceye girerek ilk üçte yer alan ve jüri özel ödülünü almaya hak kazanan yarışmacılarımıza ödülleri 27 Aralık 2011 Salı günü saat 18.30’da Niğde Üniversitesi Merkez Yerleşke Bor Yolu Kampüs İçi Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek ödül töreni ile verilecektir"diye konuştu.
Ödül töreni öncesi Niğde Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine şimdiye kadar çalıştığı kurumlarda değişim yaratması ve yeni sistemler oluşturmasıyla tanınan, ayrıca yazar kimliğiyle de adını duyuran ve bu güne kadar on altı kitabı yayınlanan Ahmet Şerif İzgören ’Bir Patrondan İtiraflar’ adlı semineri sunulacağı bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Khan “Pakistan ve Türkiye bir millet iki devlet” Düzce Üniversitesi Uluslararası Ofis Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Türkiye Pakistan İlişkileri” adlı programda Pakistan Elçiliği Müsteşarı Qazi Saleem Ahmed Khan, Düzce Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. İstiklal Konferans Salonu’nda program öncesinde Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’i ziyaret eden Qazi Saleem Ahmed Khan, Rektör Sözbir’le görüşme gerçekleştirdi. Daha sonra “Türkiye Pakistan İlişkileri” adlı programa geçildi. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Uluslararası Ofis Koordinatörü Doç. Dr. Sibel Bayram, Pakistan Elçiliği Müsteşarı Qazi Saleem Ahmed Khan’a davetlerini kabul ederek Düzce Üniversitesi’ne geldiği için teşekkür etti. Ülkemizin, Pakistan’ı resmi olarak tanıyan ülkelerin başında geldiğini belirten Doç. Dr. Sibel Bayram, her iki ülke arasındaki ziyaretler ve anlaşmalarla bu dostluk ilişkisinin daha da güçlendiğini ifade etti. Geçmişten günümüze iki ülkenin tarihi ilişkilerinden söz eden Doç. Dr. Bayram, iş birliğini daha da geliştirmek istediklerini söyledi. Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, “Türkiye Pakistan İlişkileri” programına katılım sağladığı için Pakistan Elçiliği Müsteşarı Qazi Saleem Ahmed Khan’a teşekkür ederek sözlerine başladı. Üniversite olarak Pakistan Büyükelçiliği’ni ziyaret ettiklerini dile getiren Sözbir, iyi bir köprü kurarak ilişkileri geliştirmek ve öğrenci sayısını artırmak istediklerinin altını çizdi. Proje üretimi ve birlikte program düzenleme gibi birçok noktada ortak çalışmanın önemi üzerinde duran Sözbir, programın hayırlı olmasını temenni etti. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Pakistan Elçiliği Müsteşarı Qazi Saleem Ahmed Khan, çok değerli bir konuda program düzenlendiğini ifade ederek, her iki ülke arasındaki tarihi mirasın yüz yıllara dayandığını belirtti. Ortak din ve inanca sahip Pakistan ve Türkiye için en iyi tanımın “Bir Millet İki Devlet” olduğunu söyleyen Qazi Saleem Ahmed Khan, kalpten kalbe bir ilişkisi olan iki ülkenin bayraklarındaki ay yıldız sembolünün de aynı olduğunu sözlerine ekledi. İki ülkenin en zor zamanlarında birbirine yardımcı ve destek olduğuna işaret eden konuk Müsteşar; ekonomik ve sosyal bağların daha da güçlendiğini, Türkiye ve Pakistan üniversiteleri arasındaki ilişkilerin de geliştirilmesinin önemini dile getirerek programın düzenlemesinde emeği olan herkese teşekkür etti. “Türkiye Pakistan İlişkileri” adlı program, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir tarafından Pakistan Elçiliği Müsteşarı Qazi Saleem Ahmed Khan’a hediye takdimiyle son buldu.