EKONOMİ - 18 Ağustos 2021 Çarşamba 15:27

Niğde eski sanayide dönüşüm başlıyor

A
A
A
Niğde eski sanayide dönüşüm başlıyor

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, kentsel dönüşüm alanı ilan edilen eski sanayideki hak sahipleriyle resmi uzlaşma safhasına geçileceğini söyledi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, kentsel dönüşüm alanı ilan edilen eski sanayideki hak sahipleriyle resmi uzlaşma safhasına geçileceğini söyledi.


Belediye Başkanı Özdemir, Niğde Belediyesi Ek Hizmet Binasında düzenlediği basın toplantısında,10,5 hektar alandaki eski sanayi bölgesinin 25 Eylül 2020’de cumhurbaşkanı kararıyla kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edildiğini söyledi. Proje alanında 347 parsel ve 554 hak sahibi olduğunu ifade eden Özdemir, "Yaklaşık 3 ay önce hak sahipleriyle yüz yüze görüşmek ve taleplerini iletmeleri için bir ofis kuruldu. Proje alanında yer alan hak sahiplerimize uzlaşma sağlanması aşamasında bağımsız değerleme kuruluşunun her parsel için belirlediği bedele karşılık olarak 6 farklı seçenek sunuyoruz" ifadelerini kullandı. Özdemir, hak sahiplerine Yeni Sanayi ve Ata Sanayi’de, 260, 120 ve 60 metrekarelik dükkanlar, Efendibey Kentsel Dönüşüm alanında konut, bedelinin nakitolarak ödenmesi gibi seçenekler sunduklarını aktararak, ayrıca yerinde yapılması planlanan projeden hak sahibi olma veya mobilyacılar-keresteciler ve mermerciler için Hıdırlık mevkisinde 500 ve bin metrekarelik arsa vermeyi önerdiklerini söyledi. Yaklaşık 3 aydır devam eden bilgilendirme ve talep toplama çalışmalarıyla alandaki hak sahiplerinin büyük çoğunluğuyla görüşüldüğü dile getiren Özdemir, şunları söyledi;


"Hak sahiplerinin yarıya yakınıyla anlaşma sağlandı, resmi uzlaşma safhasına geçilecek. Alanda yapılan bu çalışmaları değerlendirmek üzere İYİ Parti, CHP, MHP ve AK Parti’li belediye meclis üyelerinin temsilcileriyle esnaf odaları ve Ticaret ve Sanayi Odası temsilcilerinin de bulunduğu bir komisyon kuruldu. Komisyon, haftalık düzenlenen toplantılarla yapılan çalışmaları inceliyor. Hak sahiplerinin kamulaştırma bedelleri ve artan bakiyeleri belediyemizin belirleyeceği takvime göre nakit olarak ödenecek. Resmi uzlaşmalar yapıldıktan sonra Tapu Müdürlüğünün iş takvimine ve yasal prosedürlerin yerine getirilmesi sürecine bağlı tapu devirleri yapılacak.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Esenyurt’ta Hıdırellez coşkuyla kutlandı Baharın müjdecisi Hıdırellez, Esenyurt’ta coşkuyla kutlandı. Roman vatandaşlarla birlikte baharın gelişini kutlayan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Hıdırellez geleneğini yerine getirerek ateşin üstünden atladı. Programda konuşan Başkan Özer, “Esenyurt bir çiçek bahçesi, siz de bu bahçenin en güzel çiçeklerisiniz. Gününüz kutlu olsun. Neşeniz her daim var olsun” dedi. Renklerin ve kültürlerin ortak paydası olan Esenyurt’ta Hıdırellez coşkusu yaşandı. Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği şenlikte, baharın, güzel dileklerin ve bereketin simgesi olan Hıdırellez, eğlenceli etkinliklerle kutlandı. Roman Kültür Evi önünde gerçekleşen şenlikte Roman sanatçılar sahne alarak vatandaşlara unutulmaz bir gün yaşattı. Programa katılarak Roman vatandaşların neşesini paylaşan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, bir gelenek olan Hıdırellez ateşinin üstünden atladı. “Sizinle el ele gönül gönüle birlikte çalışacağız” Vatandaşların Hıdırellezi’ni kutlayan Başkan Özer, “Hızır İlyas; kışın ve zorlukların geride bırakıldığı, güzelliğin, bereketin, bolluğun, yeşilin can aldığı, kan aldığı, güzelleştiği gün demektir. Gününüz kutlu olsun. Bugünün en önemli yanlarından biri şu; Hızır darda kalanın imdadına yetişir. Hızır yoklukta, yoksullukta olanın yanında olur. İlyas da suyu, toprağı korur. Aslında Hızır ile İlyas’ın buluştuğu günün adıdır bugün. Bugün aynı zamanda bizim için de bir mesajdır. Bize diyorlar ki, ‘Halkınıza kucak açın, toplumla buluşun, toprağı, suyu koruyun, insanlar darda olduğu zaman onların yardımına koşun.’ Biz de Allah’ın izniyle bunu yapacağız. Burada çok sayıda eşimiz, dostumuz, kardeşimiz var, sizin hiç dinmeyen, hiç bitmeyen neşeniz var. Bu neşeniz her daim var olsun. Ben Allah’ın izniyle her zaman sizin yanınızda olacağım. Sizin sorunlarınızın çözümü bizim boynumuzun borcudur. Zaten bunun için göreve geldik. Sizinle el ele vereceğiz, gönül gönüle birlikte çalışacağız” ifadelerini kullandı. “Siz bu bahçenin en güzel çiçeklerisiniz” Roman vatandaşların daha eşit daha özgür bir dünyada yaşaması için projeler ürettiğini söyleyen Başkan Özer, “Esenyurt, Yaşar Kemal’in dediği gibi ‘Bin bir rengin açtığı bir çiçek bahçesi.’ Bu bahçenin en güzel çiçeği sizlersiniz. Sizin neşeniz, sizin o folklorunuz, sizin dinmeyen sevinciniz bize de sevinç aşılıyor. Ben sadece burada değil, hayatım boyunca bir akademisyen olarak da hep Roman kardeşlerim daha güzel daha eşit daha özgür bir dünyada yaşamaları için projeler ürettim. Esenyurt Belediye Başkanı olarak bundan sonraki süreçte de hep sizlerle beraber yürüyeceğim. Sizlerin düğünlerinizde neşenizi paylaşacağım. Sizlerin acılı gününüzde, taziyenizde de acılarınızı paylaşacağım. Hep beraber Esenyurt’u 21. yüzyıla yakışır, herkesin bir arada, bir kültür bahçesinde yaşadığı barış ve kardeşlik şehri yapacağız. Bu konuda da sizden katkı ve destek bekliyorum. Her zaman dediğim gibi adil, eşit, ulaşılabilir bir belediye olacağız” diye konuştu.