EĞİTİM - 14 Eylül 2021 Salı 13:05

Niğde’de İlköğretim Haftası kutlandı

A
A
A
Niğde’de İlköğretim Haftası kutlandı

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek; İlköğretim Haftası etkinliklerinde yaptığı konuşmada: “En temel amacımız, çocuklarımızın milli ve manevi değerleri önceleyen, nitelikli ve kaliteli bir eğitim almalarıdır” dedi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek; İlköğretim Haftası etkinliklerinde yaptığı konuşmada: “En temel amacımız, çocuklarımızın milli ve manevi değerleri önceleyen, nitelikli ve kaliteli bir eğitim almalarıdır” dedi.


Süleyman Fethi İlkokulu’nda İlköğretim Haftası münasebetiyle program düzenledi. Programa Vali Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Genel Meclis Başkanı Nusret Teksin, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda 2021 - 2022 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Vali Yılmaz Şimşek, konuşmasında öğretmen ve öğrencilere başarılarla dolu bir yıl temennisinde bulundu. Geçtiğimiz hafta il genelinde yaklaşık 72 bin öğrencinin ders başı yaptığını belirten Şimşek; “İlk ders zilinin çalması ile birlikte evlatlarımız, yeniden okuluyla, arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle buluşmanın mutluluğunu yaşadılar. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve eğitim camiasının tüm paydaşları, yeni eğitim-öğretim dönemine başlamanın heyecanını ve sevincini yaşadı. Ben de bu heyecanı tüm kalbimle paylaşıyor; bu sevincin bütün eğitim-öğretim yılı boyunca sürmesini diliyorum. ’Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır, ya da esaret ve sefalete terk eder’ sözlerinden de açıkça anlaşılmaktadır ki, eğitim aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği çağdaş medeniyete ulaşma ülkümüzün de temelini teşkil etmektedir. Şüphesiz ki, millet olarak en büyük sermayemiz, insan kaynağımız, beşeri gücümüzdür. Bugünün ve geleceğin dünyasında söz sahibi olmak istiyorsak, bu gücü en iyi şekilde kullanmak zorundayız. En kıymetli varlıklarımızı, evlatlarımızı, çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve teknoloji ile buluştururken, onları milli ve manevi değerlerimizle de donatmalıyız. Milletimizin varlığının, değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarılmasının ilk şartının tarihine, milletine, devletine, bayrağına, vatanına bağlı nesiller yetiştirmekten geçtiğini, aklımızdan çıkarmamalıyız. O sebeple ülke olarak, en temel amacımız, çocuklarımızın milli ve manevi değerleri önceleyen, nitelikli ve kaliteli bir eğitim almalarıdır. Bu bağlamda memnuniyetle görüyoruz ki ülkemiz genelinde olduğu gibi, ilimizde de 2023 Eğitim Vizyon Belgesi ışığında, çok ciddi fiziki ve beşeri eğitim yatırımlarına imza atmaktayız. Özellikle son yıllarda sizlerin de bildiği üzere ilimizde ciddi anlamda eğitim yatırımları yapılmıştır. Bu yatırımlar sayesinde bugün ilimizde tüm okullarımızda ikili eğitimden normal eğitime geçilmiştir. İnşallah; bu yatırımlar artarak devam edecek, geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimizin geleceğe en iyi şekilde hazırlanacaktır” dedi.


Vali Şimşek’in konuşmasının ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine vurgu yapan şiirler okundu. Yine öğrencilerin hazırladığı oratoryo gösterisinin ardından Vali Şimşek, Niğde Belediyesi tarafından temin edilen sağlık çantasını öğrencilere dağıttı. Programın ardından sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden, onlara nasihatlerde bulunan Şimşek daha sonra öğretmenlerle düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Milletvekili Ölmeztoprak’tan yeni sanayi sitesi açıklaması AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinde çalışmaların sürdüğünü belirtti. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Milletvekilleri Büelnt Tüfenkci, Abdurrahman Babacan, AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a gerçekleştirilen ziyarette Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinin görüşüldüğünü belirterek, Küçük Sanayi Sitesi esnafının mağdur olmaması için tüm gayretin gösterildiği ifade etti. Milletvekili Ölmeztoprak ziyarete dair yaptığı açıklamada, “Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile, Malatya’mızın sanayi alanı ve faaliyetleri ile ilgili finansman programını detaylı ve öngörülebilir şekilde görüşülerek, şehrimizin sanayi ve endüstri alan konuları geniş bir biçimde ele alındı. Altay Kışlası’nın arazisi üzerindeki yeni sanayi alanı için çalışmalar ise hızla ilerliyor, küçük sanayi sitesi ile ilgili en ufak bir mağduriyet bırakmadan bu alanın çözümü inşallah sağlanacak. Organize Sanayi Bölgesi’nde kamulaştırma arıtma, elektrik alt yapı ve alan üzerinde özellikle çevre sağlığı açısından aciliyetinin üzerinde büyük ölçekte durduk. Esnafımız için faizsiz KOSGEB kredileriyle ilgili gelişmeleri de takip ediyoruz. Metropol ilçelerimiz Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerimizdeki mevcut ve planlanan sanayi alanları ile özel sektörlere yönelik yatırımcıyı teşvik edecek bölge ve maddeleri istişare edildi. Sayın Bakanımıza Malatya’mıza verecekleri desteklerden dolayı hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Milletvekili Ölmeztoprak, heyetle birlikte Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş’ede ziyaretlerde bulunularak Malatya’nın temel ekonomik parametreleri ile istişarelerde bulunduklarını kaydetti.