ÇEVRE - 05 Ekim 2021 Salı 14:26

Niğde Belediyesi sokak hayvanları için ameliyathane açtı

A
A
A
Niğde Belediyesi sokak hayvanları için ameliyathane açtı

Niğde Belediyesi sokakta yaşayan hayvanlar için yeni yatırımlar yapmaya devam ediyor.

Niğde Belediyesi sokakta yaşayan hayvanlar için yeni yatırımlar yapmaya devam ediyor. Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yapılan ve en modern teknolojiyle donatılan yeni ameliyathanenin açılışı gerçekleştirildi.


Niğde Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi içinde son teknoloji ile donatılmış ameliyathane hizmete açıldı. Ameliyathanenin açılışına katılan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir yaptığı konuşmada şehirlerin sadece insanların değil, bütün canlıların varlıklarını sürdürdüğü yerler olduğunu ifade ederek, “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle böyle güzel bir mekanı açmanın mutluluğu içindeyiz. Biz bugünün sadece sözde kalmasını istemedik, böyle bir mekân açarak hem ilimizin hem de çevrenin hizmetine sunduk. Niğde Belediyesi olarak ilimizde yaşayan sokak hayvanlarına karşı oldukça duyarlı hareket ediyoruz, sokak hayvanlarımız için 2 milyon liraya yakın yatırım yaptık. İnsan sağlığına verdiğimiz önem kadar, yaratılışımızın gereği ve sorumluluğumuz olarak da hayvan sağlığına değer veriyoruz, bizim amacımız hayvanları en güzel şeklide tedavi etmek. Alanında uzman veterinerlerimizle, personelimizle ve modern barınağımızla en sağlıklı koşullarda hayvanlarımızı koruyoruz. Dışarıdan gelen hayvanlarda barınağımızda tedavi edilip kısırlaştırılıyor ve geri alındığı yere bırakılıyor. Biz bu hayvanları yasal olarak 15 gün tutabiliyor, 15 gün sonra aldığımız yere küpeli bir şekilde geri koyuyoruz. Bundan dolayı sokakta yaşayan küpeli köpekler için gelen şikayetlere belediye olarak yapacağımız bir şey olmadığını da belirtmek istiyorum. Açtığımız bu ameliyathane hem ilimize hem de çevremizdeki ilçe ve kasabalara hizmet verecek. Sokak hayvanlarına ve de yabani hayata yönelik tedaviler burada sağlanacak. Şehrimize ve bölgemize hayırlı olsun diyoruz“ dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana ‘Hocayım’ dedi, ‘İşçi’ çıktı Adana’da Kurban Bayramı arefesinde mezarlıkta ‘Sahte hoca’ denetimi yapıldı. Kuran-ı Kerim ile dolaşıp dua okuyup para alan şahıslar tek tek teste tabi tutuldu. Görevli imam tarafından dua okuması istenen bir şahıs, duayı okuyamayınca mezarlıktan çıkartıldı. Adana’da Kurban Bayramı arefesinde merkez Yüreğir ilçesine bağlı Asri Mezarlık’ta "Sahte hoca" denetimi gerçekleştirildi. Mezarlık görevli imam ve güvenliklerinin sahte hocalara karşı gerçekleştirdiği denetimlerde mezar başında ve yolda elinde Kuran-ı Kerim ile dolaşan şahıslara tek tek önce dua, sonra da Yasin Suresi okutuldu. Vatandaşların duygularını istismar ederek haksız kazanç sağlayan sahte hocalar mezarlıktan dışarı çıkartıldı. ‘Hocayım’ dedi, ‘İşçi’ çıktı Öte yandan, elinde Kuran-ı Kerim ile gezerken durdurulan bir şahıs, görevlilerin söylediği duayı okuyamadı. Kuran-ı Kerim okuması söylenen şahıs, onu da yapamayınca güvenlik görevlilerince mezarlıktan çıkartıldı. "Normalde ben Kuran-ı Kerim okuyorum" İHA muhabirine konuşan ve ismini açıklamayan sahte hoca, "Ben dua okuyorum. İmam veya müezzin değilim, işçi olarak çalışıyorum. Normalde ben Kuran-ı Kerim okuyorum. Hocanın sorduğunu bilemedim" dedi. Vatandaşlar denetimli yararlı buldu Mezarlığa ailesiyle ziyarete gelen Fikret Tarnış isimli vatandaş ise, "Eskiden burada çok fazla sahte hoca olurdu. Denetimler sonrası çok azalmış. Hatta biz hiç görmedik. Dua ile insanların duygularının istismar edilmesi çok yanlış" dedi.