YEREL HABERLER - 17 Şubat 2013 Pazar 13:59

NİОDE BELEDİYESİ TÜRK MÜZİĞžİ KOROSU İLK KONSERİNİ VERDİ

A
A
A
NİОDE BELEDİYESİ TÜRK MÜZİĞžİ KOROSU İLK KONSERİNİ VERDİ

Niğde Belediyesi kültür-sanat faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.
Niğde Belediye Başkanlığı tarafından kurulan Belediye Türk Müziği Korosu konseri yoğun ilgi gördü. Konsere Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Yiğit ve Yakup Yerlikaya, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ katıldı.
Konser öncesi bir konuşma yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan kültür-sanat etkinliklerinin hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Başkan Akdoğan; ``Belediyecilik hizmetleri sadece altyapı ve üstyapı çalışmalarından oluşmamaktadır. İşte bizde bu düşünceyle hareketle kültür - sanat faaliyetlerine önem verdik. Kültürel etkinliklerimizi konferans ve konserler şeklinde de sürdürüyoruz. Bu kapsamda oluşturduğumuz Niğde Belediyesi Türk Müziği Korosunda görev alan tüm arkadaşlara ve bu koroda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bir ay önce kurulan koronun ilk konserine gösterilmiş olan ilgi kültür sanat faaliyetlerine verilen önemi ortaya koymaktadır. Belediye Korosu kurmak her zaman düşüncemiz kapsamında olmuştu ve bunu gerçekleştirdik`` şeklinde konuştu.
Koro Kurucusu Cem Şahin; ``Niğde Belediyesi Türk Müziği Korosu bir ay önce kuruldu koromuzun kurulmasında desteğini esirgemeyen, koromuzun kurulmasına öncülük eden Niğde Belediye Başkanı Sayın Faruk Akdoğan`a teşekkür ediyoruz`` dedi.
Niğde Üniversitesi Derbent Kültür Merkezi`nde düzenlenen "Belediye Türk Müziği Korosu Konseri" dinleyenlerden tam not aldı. Niğde Belediyesi bünyesinde 1 ay önce kurulan Türk Müziği Korosu, ilk konseri ile Niğdelilerin takdirini kazandı. Gönül Kaya`nın çalıştırdığı ve şefliğini yürüttüğü Niğde Belediyesi Türk Müziği Korosu, vermiş oldukları konserde Niğde ve Rumeli Türküleriyle dinlemeye gelenleri mest etti.
Koristlerin yanı sıra solistlerin de seslendirdiği eserler alkış alırken, konsere dinlemeye gelenler kültürel faaliyetlere verdiği önemden dolayı Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan`a teşekkür ettiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir