YEREL HABERLER - 28 Şubat 2012 Salı 14:05

YAZSANBİR BAŞKANI HAYRULLAH ERASLAN:

A
A
A
YAZSANBİR BAŞKANI HAYRULLAH ERASLAN:

Kısa adı Yazsanbir olan Yazarlar ve Sanatçılar Birliği Genel Başkanı Hayrullah Eraslan, 28 Şubat dönemindeki çoğu köşe yazarının kalemlerinin hakkını veremediğini ifade ederek, "Yazarlar demokrasiden yana tavır almak yerine korku ya da menfaatten dolayı cuntacı zihniyete teslim olmuş ve onların sözcülüğünü yapmışlardır." dedi.
28 Şubat’ın Türk Demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini hatırlatan Yazsanbir Genel Başkanı Hayrullah Eraslan, "28 Şubat postmodern bir darbedir. Bunun etkisi 12 Eylül 1980 darbesi kadar büyüktür. Ülkemiz içte ve dışta güç kaybetmiş. Türk ekonomisi büyük zarara uğratılmıştır. Üniversitelerde terör estirilmiş, ikna odaları adı altında öğrencilere psikolojik baskı uygulamışlardır. İnançlarından dolayı binlerce kız öğrenci üniversite eğitimini yarıda bırakarak evlerine geri dönmüştür. Yada yurt dışında eğitimini tamamlama durumunda kalmışlardır. Kamudaki memurlar fişlenerek sürgün edilmiş ve her Türk vatandaşı birbirinden korkar hale gelmiştir. Toplumda huzursuzluk ve korku hakim olmuştur." dedi.
28 Şubat’ın Türk halkına gözdağı vermek için yapıldığını ifade eden Eraslan, "Sincan’da tanklar caddelerde boy göstererek Askeri darbe provaları yapılarak Türk halkına gözdağı verilmiştir. Siyasi partiler ve milletvekilleri tehdit edilmekte, halkın iradesiyle seçilen mevcut iktidarı yerinden etmek için her türlü baskı mekanizmasını uygulamışlardır. Askeri vesayet siyasi iradeyi etkisiz hale getirmiştir. Medyanın büyük kısmını da kendi hâkimiyetleri altına almışlardır. Ali Kalkancı, Fadime Şahin, Aczimendici Müslüm Gündüz gibi piyonları kullanarak fiili darbeye zemin hazırlamaya çalışmışlardır. 28 Şubat dönemdeki çoğu köşe yazarı ise maalesef kaleminin hakkını verememiştir. Demokrasiden yana tavır almak yerine korku ya da menfaatlerinden dolayı cuntacı zihniyete teslim olarak onların sözcülüğünü yapmışlardır. Bugünkü yazarların çoğunun demokrasi sınavı başarısızdır. Ama kelemini namus bilen ve demokrasiden yana tavır alan yazarlarında olduğunu o dönemden çok iyi biliyoruz." diye konuştu.
28 Şubat zihniyetçililerine en büyük darbeyi Türk halkının vurduğunu söyleyen Yazsanbir Genel Başkanı Eraslan sözlerini şöyle sürdürdü: "Post modern darbe sonrası yapılan ilk genel seçimde bir siyasi parti tek başına iktidara gelmiş ve ondan sonraki iki dönemde oylarını daha da artırarak iktidarda kalmıştır. Bu mevcut iktidarın başarısında Türk halkının 28 Şubat dönemine duyulan nefret ve o günlerin tekrar yaşanması korkusunun da rolü vardır. Artık Türkiye’de her düşüncenin özgürce tartışıldığı, düşüncesinden dolayı hiç kimsenin yargılanmadığı ve millet iradesinin egemen olduğu bir Türkiye arzuluyoruz. Askeri darbelerin bu ülkede tarihe karışarak buna yeltenenlerin ise en sert şekilde hukuk önünde yargılanması ve cezalandırılması en büyük arzumuzdur. Bugün ülkemizde 12 Eylül darbesi ve onu yapanlar sorgulanıyor. Bu yetmez. 28 Şubat’ta halkın iradesine balans ayarı çekmek isteyenlerin de yargılanması bu dönemin karanlıkta kalmaması gerekmektedir. 28 Şubat günü de Türkiye’de demokrasi günü olarak kutlanmalıdır. Sivil ve millet iradesinin hakim olduğu Yeni Anayasa çalışmalarında bir an evvel tamamlanması en büyük dileğimizdir."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Atakum’da kaldırım işgaline geçit yok SAMSUN (İHA) – Samsun’un Atakum Belediyesi zabıta ekipleri, kentin cadde ve sokaklarında vatandaşların geçişine engel olan ve kamu alanını işgal eden malzemelerin kaldırılması için işletme sahiplerine uyarılarda bulundu. Atakum Belediyesi Zabıta ekipleri, halkın sağlıklı gıdaya ulaşması için kent sınırları içerisindeki market, fırın ve kasaplarda ruhsat ve gıda denetimlerine devam ediyor. Belediye ekipleri, ruhsatı olmayan ve gıda mevzuatına aykırı ürün satan işletmelere ceza keserken kaldırım işgallerine de geçit vermiyor. Ekipler, Atakum’un cadde ve sokaklarında vatandaşların geçişine engel olan ve kamu alanını işgal eden malzemelerin kaldırılması için işletme sahiplerine uyarılarda bulunuyor. Çalışmalar kapsamında, Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız ve Zabıta Müdürü Hasan Serhat Uzun’un katılımıyla Cumhuriyet Mahallesinde faaliyet gösteren işletmeler denetlendi. Mahallenin cadde ve sokaklarında vatandaşların geçişine engel olan ve kent estetiğini bozan malzemeler kaldırıldı, işletme sahipleri uyarıldı. Suat Yıldız, denetimlerin 7/24 esasıyla kesintisiz sürdüğünü belirterek, "Atakum halkının refahı, huzuru, rahat ve temiz bir şehirde yaşaması için 5393 Sayılı Belediyeler Kanunu 51. Maddesine dayanarak oluşturulan Zabıta Yönetmeliği kapsamında zabıta arkadaşlarımıza verilen yetki doğrultusunda, denetimlerimiz gerçekleştiriliyor. Atakum’da devam eden kaldırım işgallerini, ruhsat, hijyen, pazar yeri kontrollerini aynı zamanda çöp konteynerlerinin bulunduğu alandaki temizlik denetimini Atakum Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekip arkadaşlarımızla birlikte yapmaktayız. Her gün 24 saat denetimlerimizi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bunun için Atakum halkından da bize destek vermelerini istiyoruz. Çünkü yapmış olduğumuz denetlemeler, tamamen onların sağlığı ve refahı için yapılan denetlemelerdir" dedi.
Kocaeli Büyükgöz, yıkım kararı alınan binanın mülk sahipleriyle bir araya geldi Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Akse Sapağı’nda bulunan ve hakkında yıkım kararı alınan Yıldız Apartmanı’nın mülk sahipleriyle bir araya geldi. Vatandaşların yaşadığı kaygıları çok iyi anladıklarını ifade eden Büyükgöz, "Birlik ve beraberlik içerisinde, el ele vererek bu süreci sağlıklı bir şekilde nihayete erdireceğiz. Bir sonraki adımımız, çıkacak yeni rapora göre şekillenecek" dedi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Başkan Zinnur Büyükgöz, sürecin başlangıcından bu yana devletin, tüm kurumlarıyla vatandaşın yanında olduğunu vurguladı. Yeni rapor sonuçlanana kadar mülk sahiplerinden sabırlı olmalarını rica eden Başkan Büyükgöz, sürecin hem teknik hem de insani yönleriyle hassas ve zorlu olduğuna dikkati çekerek, "Yaşanan sürecin zorluğunu biliyoruz. Her bir hemşerimizin kaygısını yüreğimizde hissediyoruz. Şunu özellikle ifade etmek isterim ki devletimiz, sürecin ilk gününden itibaren tüm kurumlarıyla vatandaşının yanındadır" dedi. "70 bin TL taşınma desteği sağlanıyor" Tahliye kararı verilen yapılarda yaşayan vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Başkan Büyükgöz, bu süreçte hiçbir vatandaşın mağdur edilmediğini vurguladı. Ayrıca, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından taşınmak isteyen vatandaşlara 70 bin TL taşınma desteği sağlandığını ifade eden Başkan Büyükgöz, kurumlararası iş birliğiyle sürecin büyük bir hassasiyetle yürütüldüğünü ifade etti. "Bir sonraki adımımız, çıkacak yeni rapora göre şekillenecek" Gebze Belediyesi olarak sürecin hiçbir aşamasında vatandaşları yalnız bırakmadıklarını dile getiren Başkan Büyükgöz, "Birlik ve beraberlik içerisinde, el ele vererek bu süreci sağlıklı bir şekilde nihayete erdireceğiz. Bir sonraki adımımız, çıkacak yeni rapora göre şekillenecek" şeklinde konuştu. Toplantıda söz alan Yıldız Apartmanı mülk sahipleri ise süreç boyunca yalnız bırakılmadıklarını belirterek, yetkililere teşekkür etti.