YEREL HABERLER - 27 Mart 2012 Salı 15:26

ÖОRENCİLER İLE ENGELLİLER GÖNÜLLERİNCE EОLENDİ

A
A
A
ÖОRENCİLER İLE ENGELLİLER GÖNÜLLERİNCE EОLENDİ

Niğde üniversitesi sınıf öğretmenliği bölümü 3. sınıf öğrencileri hem ödevlerini yaptı hem de engellilerle eğlendi.
Sınıf öğretmeni adayları, topluma hizmet dersi adı altında hazırlanan projede Niğde Sakatlar Derneği üyeleriyle birlikte çeşitli etkinlik düzenlediler.
Havanın güzel olmasıyla dernek bahçesinde gerçekleşen programda Öğretmen adayları engellilerle tek tek ilgilenerek güzel vakit geçirdiler.
Programa Niğde İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Yusuf Tüfekçi, Niğde Sakatlar Derneği Başkanı Songül Çalışkan katılımıyla başlayan programda öğrenciler engellilerin karşısına şiirler, tiyatro gösterileri ve türkülerle çıktılar.
Etkinlikte öğrenciler engellilere ikramda bulanarak son buldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Giresun’daki kazada hayatlarını kaybeden Yıldız ailesi yarın son yolculuğuna uğurlanacak Giresun’da dün gece Karadeniz Sahil Yolu liman mevkiinde arkadan gelen demir yüklü tırın kırmızı ışıkta beklerken otomobillerine arkadan çarpması sonrasında hayatlarını kaybeden 3 kardeş ile anne ve babaları yarın Trabzon’un Arsin ilçesinde son yolculuklarına uğurlanacak. Dün gece saat 01.45 sıralarında Ordu istikametinden Trabzon istikametine gitmekte olan M.U. yönetimindeki 55 K 4065 plakalı demir yüklü tır, Karadeniz Sahil Yolu’nun Giresun Limanı mevkiindeki ışıklarda bekleyen ve ailesi ile İstanbul’dan memleketi Trabzon’a gitmekte olan Ali Yıldız (45) idaresindeki 34 PM 61 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın etkisi ile savrulan araç önünde duran Ferhat Yıldız (45) yönetimindeki 34 PN 09 plakalı otomobile çarptı. Bu araç da çarpmanın etkisiyle ileri fırlayarak önünde kırmızı ışıkta beklemekte olan Köksal Yusuf Halil (31) idaresindeki otomobil yüklü tıra çarptı. 4 aracın karıştığı zincirleme kazada Ali Yıldız ile aynı araçta bulunan eşi Melek Yıldız (40), ikiz çocukları Hamza Yıldız (7) ve Hasan Yıldız (7) ile Sadem Yağmur Yıldız (15) hayatını kaybetti, büyük kızları Rana Meltem Yıldız (20) ise ağır yaralandı. Kazaya neden olan tır sürücüsü M.U. (59) da kazada ağır yaralanırken, Ferhat Yıldız, Fatma Yıldız, Rana Yıldız, Sümeyye Yıldız (9) ve Eymen Yıldız (16) Giresun’daki hastanelerde tedavi altına alındı. Kazada hayatını kaybeden Yıldız ailesinin 5 ferdi yarın Trabzon’un Arsin ilçesi Konak mahallesinde öğle namazı sonrasında aynı yerdeki aile kabristanlığında toğrağa verileceği öğrenildi.