YEREL HABERLER - 02 Nisan 2012 Pazartesi 13:55

NİОDE`DE 15 OKULA BEYAZ BAYRAK

A
A
A
NİОDE`DE 15 OKULA BEYAZ BAYRAK

Niğde`de temizlik ve hijyen kurallarına tam uyum sağlayan 15 okula beyaz bayrak verildi.
Okulların, temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen proje için Niğde genelinde 113 okulun başvurduğu projede 15 okul Beyaz Bayrak almaya hak kazandı.
Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, ``Okullarımızın içini de, dışını da, ruhunu da temiz tutmak istiyoruz. Bu anlamda maddi ve manevi anlamda Beyaz Bayrak projesini önemsiyoruz`` diye konuştu.
Projenin amacının, sağlıklı nesiller yetiştirmek ve temizlik bilincini küçük yaşta genç kuşaklara aktarmak olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Ekinci, İl Sağlık Müdürlüğü ile beraber yapılan denetimler ve incelemeler sonunda 113 okulun katıldığı projede 15 okulun Beyaz Bayrak almaya hak kazandığını ifade etti.
Okulların sadece belge ve bayrak almak için bu projeye katılmaması gerektiğini belirten Ekinci, ``Okullarımızı, özellikle tuvaletlerimizi temiz görmek istiyoruz. Çocuklarımızın sağlığına, gelişmesine yardımcı olacak her türlü faaliyeti okullarımızda uygulamak istiyoruz. Okullarımızı yaşanabilir ortamlar, bahçelerini de çiçek bahçesi haline getirelim ve okullarımız çocuklarımızın ruhuna hitap etsin.`` şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Beyaz Bayrak alan 15 okul yöneticisine belge, bayrak ve pirinç levhaları İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ile Şube Müdürü Yakup Yılmaz tarafından teslim edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldak’ta bayram coşkusu Zonguldak’ta Kurban Bayramı coşkusu yaşandı. Namaz sonrası vatandaşlar birbirleriyle bayramlaştı. Zonguldak’ta Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlar camilere akın etti. Vaazların ardından bayram namazı kılındı. Vatandaşlar adeta camilere sığmadı. Yoğun katılım gösterilen bayram namazı kılınarak tekbirler getirildi. Hutbede, " Dünyalık bütün makamlardan sıyrılarak omuz omuza verdik, Rabbimizin divanına durduk. Bayram namazımızı hep birlikte huşu içinde eda ettik elhamdülillah. Birazdan da bizleri Rabbimize yaklaştıracak, O’nun rızasına ulaştıracak olan kurbanlarımızı besmeleler, tekbirler ve dualarla eda edeceğiz inşallah. Cenâb-ı Hak, bütün ibadetlerimizi dergâh-ı izzetinde kabul buyursun. Maalesef bu bayramda da Gazzeli kardeşlerimiz mahzun kalmaya devam ediyor. Tarihin şahit olduğu en büyük vahşetlerden birini uygulayan zalimler, bütün dünyanın gözü önünde kadın, çocuk, yaşlı demeden kardeşlerimizi katlediyor. Zalimlerin yenileceği, mazlumların zafere ulaşacağına olan inancımız tamdır. Bize düşen, bu katliamı durdurmak için insani ve vicdani sorumluluklarımızı yerine getirmek, doğru yerde durmaktır. Yüce Rabbimden kurban bayramını; ruhlarımıza dirlik, kalplerimize huzur, bedenlerimize afiyet, hanelerimize bereket, mazlum ve masum coğrafyaların kurtuluş vesilesi kılmasını niyaz ediyorum" ifadelerine yer verildi. Bayram namazı sonrası vatandaşlar birbirleri ile bayramlaşarak Kurban Bayramı’nı tebrik etti. Cami çıkışlarında vatandaşlara lokum ve şeker ikram edildi.