GÜNDEM - 09 Ekim 2025 Perşembe 14:16

Cezaevinde hafız oldu: 9 ayda Kur’an-ı Kerim’i ezberledi

A
A
A

Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlü olarak bulunan bir hükümlü, 9 aylık yoğun bir çalışmanın ardından Kur’an-ı Kerim’i ezberleyerek hafız oldu.

26 yaşındaki B.G., düzenlenen törenle hafızlık belgesini alarak icazetini aldı. Ceza İnfaz Kurumu’nda düzenlenen Hafızlık İcazet Merasimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programa Niğde Valisi Cahit Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, İl Müftüsü Hüseyin Gün, kurum personeli ve hükümlüler katıldı. Niğde Valisi Cahit Çelik, cezaevlerinin yalnızca cezaların infaz edildiği yerler olmadığını vurgulayarak, "Bayram kardeşimizin örneğinde olduğu gibi, cezaevleri bazen insanın kendisiyle hesaplaştığı, yeniden doğuş sürecini başlattığı yerler olabiliyor. Burada üniversiteye devam eden, dini eğitim alan, meslek edinen birçok kardeşimiz var. Önemli olan hatalardan ders çıkarıp topluma faydalı bir birey olarak yeniden hayata hazırlanabilmektir" dedi.

Cezaevinde hafız oldu: 9 ayda Kur’an-ı Kerim’i ezberledi

Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren ise, infaz kurumlarının temel amacının bireyleri yeniden topluma kazandırmak olduğunu belirterek, "Bayram kardeşimizin az önceki Kur’an tilaveti, bu amacın en somut örneklerinden biridir" diye konuştu. Niğde İl Müftüsü Hüseyin Gün de cezaevi ortamında hafızlık yapmanın zorluklarına dikkat çekerek, "Bayram kardeşimiz, hocalarımızın rehberliğinde sadece 9 ayda hafızlığını tamamladı. Bu büyük bir azmin, sabrın ve maneviyatın göstergesidir. Cezaevi ortamında hafızlık yapmak dışarıdakinden çok daha zor ama bir o kadar da kıymetli" şeklinde konuştu. İmam Hatip Selçuk Tekeli ise, "Bayram kardeşimizin hafızlık isteğini büyük bir memnuniyetle karşıladık. Rabbim cezaevi ortamında böyle bir başarıyı nasip etti, hamdolsun" diyerek duygularını paylaştı.

Cezaevinde hafız oldu: 9 ayda Kur’an-ı Kerim’i ezberledi

"Beni Kur’an değiştirdi"

İmam Hatip Selçuk Tekeli, Halil Arık Ve Din Hizmetleri Uzmanı Bekir Başer’den aldığı eğitimlerle hafız olan B.G. de, hayatında büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, "Cezaevine 18 yaşında girdim. Burada hayatı öğrendim. Kur’an-ı Kerim’i okumaya başladıktan sonra her şey değişti. Düşüncem, konuşmam, üslubum. Eğer değiştiysem, beni Kur’an değiştirdi. Bu süreçte hocalarımın emeği çok büyük. Zor şartlarda da olsa hafız olabildim, liseyi bitirdim, meslek öğrendim. Rabbim bundan sonraki hayatımda Kur’an’ın yolundan ayırmasın" ifadelerini kullandı.Tören, Niğde İl Müftüsü Hüseyin Gün’ün hafız B.G.’ye cübbe ve sarık giydirmesiyle sona erdi.

Cezaevinde hafız oldu: 9 ayda Kur’an-ı Kerim’i ezberledi

Sema Tekeli

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Alaplı’da fındık kavurma tesisleri taleplere yetişemiyor Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde fındık üreticileri, sezonun kapanmasının ardından çerezlik fındıklarını evde kavurmak yerine modern kavurma tesislerine yöneldi. Topladıkları mahsulün büyük bölümünü satan üreticiler, ellerinde kalan yüzlerce kilo fındığı da profesyonel tesislere teslim ediyor. Eskiden soba üzerinde kavrulan fındıkların yerini bugün son teknoloji makinelerde yapılan hijyenik kavurma işlemleri aldı. Modern tesislerde kavrulan fındıklar, uzun süre bozulmadan saklanabilmesi için vakumlanarak üreticilere teslim ediliyor. Zonguldak’ın Alaplı ilçesindeki tesislerde ise yoğunluk adeta zirve yaptı. Alaplı’da yaklaşık bir yıldır fındık kavurma işiyle uğraşan işletmeci Murat Karahan, talebin her geçen gün arttığını belirterek, "Bu işe başlayalı bir yıl oldu. Vatandaş kendi fındığını getirip kavurtuyor. Talepleri yetiştirmeye uğraşıyoruz. Sezon yoğunluğu var; her gün kilolarca fındık geliyor. Bir gelen bir daha geliyor, dönüşler çok iyi" dedi. "Tesise bırakılan fındıklar hazır halde teslim ediliyor" Vatandaşların geçmişte evde fındık işlerken hem zaman hem ürün kaybı yaşadığını hatırlatan Karahan, teknolojiyle birlikte alışkanlıkların tamamen değiştiğini ifade etti. İşlerin yoğun olduğunu ve talebe yetişemediklerini söyleyen Karahan, "Eskiden insanlar akşam yiyecekleri kadar fındığı kırıp sobanın üstünde kavuruyordu ama çoğu zaman yaktıkları oluyordu. Artık o zahmet bitti. Fındığını bize getiriyor, tertemiz, istediği şekilde teslim alıyor. Yoğunluk o kadar arttı ki, tesise fındığını bırakan vatandaş en erken 3 gün sonra ürününü alabiliyor" şeklinde konuştu. Karahan, tesislerinde verilen hizmetleri ise şöyle anlattı: "Fındık kırma üzerine kurduğumuz iş yerimizde vatandaşların kendi ürettikleri fındıkları alıp kırma, kavurma, ezme ve vakumlama işlemlerini yapıyoruz. Önceden herkes evinde uğraşıyordu, artık buna gerek kalmadı. Burada daha hijyenik ortamda, son sistem teknoloji makinelerde fındıklarını istedikleri şekilde işleyerek teslim ediyoruz. Ayrıca isteyenlere ezme yapıyoruz, isteyen bir kiloluk, yarım kiloluk ya da 250 gramlık paketler şeklinde vakum yaptırarak fındıklarını uzun süre saklayabiliyor" dedi.