EĞİTİM - 19 Ekim 2020 Pazartesi 17:42

Hababam Sınıfı’ndaki sahne gerçek oldu, ormanda okul açıldı

A
A
A
Hababam Sınıfı’ndaki sahne gerçek oldu, ormanda okul açıldı

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul öğrencilerine doğa bilinci oluşturmak amacıyla hazırlanan Doğa Okulu, Hababam Sınıfı’nda Mahmut Hoca’nın söylediği, "Okul sadece dört tarafı duvarla çevrili, tepesinde damı olan yer değildir.

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul öğrencilerine doğa bilinci oluşturmak amacıyla hazırlanan Doğa Okulu, Hababam Sınıfı’nda Mahmut Hoca’nın söylediği, "Okul sadece dört tarafı duvarla çevrili, tepesinde damı olan yer değildir. Okul her yerdir. Sırasında bir orman, sırasında dağ başı. Öğrenimin, bilginin var olduğu her yer okuldur" sözünü akıllara getirdi.


Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul öğrencilerine doğa bilinci aşılamak için ormanda sınıf kuruldu. Kurulan sınıf, Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerinden olan Hababam Sınıfı’ndaki gibi ormanlık alanda olması da öğrencileri mutlu etti. Hababam Sınıfı filminin unutulmaz müdür muavini karakteri olan Mahmut hocanın filmde, söylediği, "Okul sadece dört tarafı duvarla çevrili, tepesinde damı olan yer değildir. Okul her yerdir. Sırasında bir orman, sırasında dağ başı... Öğrenimin, bilginin var olduğu her yer okuldur" sözü de öğrenciler tarafından yerine getirildi.


Hançerli köyü yakınlarındaki ormanlık alanda yapılan okulun açılışına Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapıldığını belirterek, öğrencilerin bu okulda, çevreye daha duyarlı nesiller olarak yetişeceğini söyledi. Vali Şimşek, “Bu yıl 128 derslik daha ilave ederek, toplamda 4 bin 473 dersliğe ulaştık ve ikili eğitimi Niğde’de sonlandırdık. Bunların yanında öğrencilerimizin spor ve doğayla buluşması da çok önemlidir. Bu okul sayede çocuklarımızın duygusal, bilişsel ve fiziksel yönleri de gelişiyor. Öğrencilerimiz, bu okulda, çevreye daha duyarlı nesiller olarak yetişecek. Doğa okulunun açılması çok önem taşıyor. İnşallah öğrencilerimiz buradan mümkün olduğunca istifade edecekler. Bu tür okulların sayısı daha da artacaktır” ifadelerini kullandı.


İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ise "Burada öğrencilerimize doğa alışkanlığını kazandırmak yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlamak amacıyla doğa okulu açtık” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Kula’da engelliler haftası kutlamaları başladı Kula’da 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü tarafından kutlama programı düzenlendi. Hafta kapsamında başlanan etkinlikler 16 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla Kula Yunus Emre Kent Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü tarafından çelenk sunuldu. Çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Çelen sunma programının ardından bando takımı eşliğinde protokol üyeleri, Kula Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü ile Akhisar Rehabilitasyon Merkezi sakinleri kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Ellerinde engellilere yönelik farkındalık pankartları bulunan kurum sakinleri, vatandaşlar tarafından alkışlanarak desteklendi. Haftanın önemine binaen 16 Mayıs tarihine kadar bahçe ve salon oyunları, sinema etkinlikleri, kitap okuma etkinliği, çevre temizliği etkinliği ile kurum ziyaretleri gerçekleştirilecek. Hafta kapsamında düzenlenen etkinliklere Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir, Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Mustafa Kılıç, Hakim Yeşim Özoluk, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bayram Yüksel, İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Gökmen, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş başkanları, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Konya Karatay’da altyapı ve asfalt çalışmaları aralıksız sürüyor Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi vatandaşların daha güvenli ve konforlu yollarda seyahat edebilmeleri amacıyla asfalt çalışmalarına devam ediyor. Karatay Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezi veya merkeze en uzak mahalle ayrımı yapmaksızın vatandaşların güvenliği ve konforlu ulaşımı için ilçenin birçok yerinde yol yapım, asfaltlama, onarım ve bakım çalışmaları yapıyor. Ekipler, bu çerçevede Hilal Caddesi’nde asfalt serimi çalışmalarını tamamladı. Yapılan yenileme çalışmasıyla Ahmet Hamdi Göğüş Caddesi ile Adana Çevre Yolu arasında bulunan bölüm daha konforlu ve güvenli hale geldi. “Hemşehrilerimizin rahatını önemsiyoruz” Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay’ın tamamında yoğun bir altyapı çalışması yürüttüklerini belirterek, hedeflerinin vatandaşın rahatı ve mutluluğu olduğunun belirtti. Başkan Kılca, “Hemşehrilerimizin gidecekleri yerlere rahatça ulaşmasını önemsiyoruz. Bu çerçevede de ekiplerimiz, bugüne kadar olduğu gibi yeni dönemde de 7 gün 24 saat sahada çalışarak planlaması tamamlanan altyapı yatırımlarımızı büyük bir titizlikle vatandaşın hizmetine sunuyor. Bu çerçevede ekiplerimiz, Hacıyusufmescit Mahallesi Hilal Caddesi’nde çalışma yaptılar. Karatay’ımızın yol standartlarını en üst seviyeye çıkarmak için yol yenileme ve yapım planlamalarımızı büyük bir gayretle sürdürüyoruz. Hedefimiz, Karatay’ımızın yol standardını daha da yükseltecek bu çalışmalarımızla hemşehrilerimizin daha güvenli ve daha konforlu bir yaşam sürmesine katkı sunmak. Hava şartları el verdiği sürece vatandaşlarımızın konforu için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu vesileyle, büyük bir özveriyle ara vermeden çalışan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.