ASAYİŞ - 05 Aralık 2025 Cuma 15:23

Niğde’de yasadışı silahlanmaya operasyon: 1 gözaltı

A
A
A
Niğde’de yasadışı silahlanmaya operasyon: 1 gözaltı

Niğde İl Jandarma Komutanlığı, yasadışı bireysel silahlanmayla mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalar doğrultusunda merkez ilçeye bağlı Kömürcü Köyü’nde bir adrese operasyon düzenledi. Gerçekleştirilen aramada, bir şüpheliye ait evde ruhsatsız silahlar ve çok sayıda fişek ele geçirildi.


Jandarma ekiplerince yapılan aramada 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet ruhsatsız tabanca, 104 adet 7.65 mm tabanca fişeği ve 73 adet 12 kalibre fişek bulundu. Ele geçirilen silah ve mühimmatlara el konulurken olayla ilgili olarak bir şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara’da dolandırıcılık operasyonu: 11 şüpheli tutuklandı Ankara’da kendini polis, savcı ve banka personeli olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran çeteye yönelik yapılan operasyonda 12 kişi gözaltına alındı. 12 şüpheliden 11’i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kendisini polis, savcı ve banka personeli olarak tanıtarak yasa dışı yollarla bilgilerini ele geçirdikleri vatandaşları dolandıran çeteye operasyon gerçekleştirdi. Ankara’da yaşayan vatandaşları telefonla arayan şüpheliler, kendilerini polis ve banka görevlisi olarak tanıtarak, "Adınız terör örgütüne karıştı. Kimlik bilgilerinizi kullanarak FETÖ terör örgütü para topluyor. Bu şahıslara operasyon yapılacak. Bu nedenle evinizde bulunan ziynet eşyası ve paraları kapıya gelen görevliye verin, inceleme sonrasında size geri verilecek. Hesabımıza attığınız paralar sizin teminatınız olacak" şeklinde ifadelerle mağdurları dolandırdı. Telefon irtibatını kesmeyen şüphelilerin, 2 mağdurdan para ve ziynet eşyası aldığı, ayrıca diğer mağdurlardan da döviz ve ziynet eşyalarını bozdurarak kendi hesaplarına göndermelerini istedikleri tespit edildi. Şüphelilerin izini süren Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda; Ankara merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonlarda 12 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 1’i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 11’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.