GÜNDEM - 12 Aralık 2025 Cuma 12:20

Sanatla yaralarını sardı: Selda Güneş resimle hayata yeniden tutundu

A
A
A
Sanatla yaralarını sardı: Selda Güneş resimle hayata yeniden tutundu

Niğde Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açılan resim kursu; katılımcılardan Selda Güneş’in hem yeteneğini keşfetmesine hem de yaşadığı ağır travmalarla başa çıkmasına vesile oldu.


Kursa hobi amacıyla başlayan Selda Güneş; kısa sürede resmin kendisi için bir sanat dalından çok daha fazlası olduğunu fark etti. Şehit kardeşinin kaybıyla uzun süre büyük acılar yaşadığını anlatan Güneş, resmin kendisine adeta bir terapi gibi geldiğini söyledi. Hayata dair umudunu yitirmeye başladığı dönemlerde tuvale dokunmanın kendisini yeniden hayata bağladığını belirten Güneş; "Resim yaparken dünyayla bağlantım kopuyor. O ana, renklere, tuvale odaklanıyorum. Acılarımı, üzüntülerimi o an unutuyorum. Resim bana terapi gibi geldi" dedi.


"Her şey bitmişti, resmin iyileştirici gücünü fark ettim"


Ağır travmaların ardından yeniden ayağa kalkmasının resim sayesinde olduğunu vurgulayan Güneş, kurs sürecinde hem sosyal çevresinin değiştiğini hem de kendi içinde bilmediği yetenekleri keşfettiğini ifade etti. Güneş, duygularını şu sözlerle anlattı;


"Ben şehit yakınıyım ve çok sevdiğim abimi kaybettim. O dönem benim için çok zor geçti. Resme başladığımda hayatımdaki pek çok karanlık nokta aydınlanmaya başladı. Renklerin dünyama iyi geldiğini hissettim. Resmin içine giriyorum adeta. Resim yaparken duymuyorum, görmüyorum, tamamen o anda kayboluyorum. Bana en büyük katkısı, bazı acıları unutturup hayata devam edebilme gücü vermesi oldu."


Ailesinin de her zaman yanında olduğunu dile getiren Güneş, onların desteğiyle daha cesur adımlar attığını söyledi. Kursta öğrendiği tekniklerle yaptığı çalışmalar kısa sürede dikkat çeken Güneş’in eserleri yoğun ilgi görüyor. Çizdiği resimleri artık satmaya da başlayan Güneş; "İnsanları mutlu etmek çok güzel. Hem resim yapmaktan hem de eserlerinin beğenilmesinden büyük mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı. Resim yapmanın kendisi için artık bir hobi olmaktan çıktığını dile getiren Güneş, gelecekte bu alanda eğitim almak istediğini söyledi. Güzel Sanatlar Fakültesi’ne hazırlanmak için kurs eğitmeni ile birlikte çalıştığını aktaran Güneş, sanatın iyileştirici gücüne inanılması tavsiyesinde de bulundu.


Ağır travmalar yaşayanlara sanatla ilgilenme çağrısında bulunan Güneş; "Sanatın gerçekten iyileştirici bir gücü var. Korkmasınlar, bir adım atsınlar. Bir şeyler yapabileceklerine inanıyorlarsa devam etsinler. Ben öyle yaptım ve hayatım değişti" sözleriyle bu yolculuğun herkes için mümkün olduğuna dikkat çekti.


(ST-TB-

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Konya, 2026 Avrupa Bisiklet Başkenti oldu Konya Büyükşehir Belediyesi, spor ve sürdürülebilir ulaşım alanındaki vizyoner yatırımlarının karşılığını uluslararası alanda bir kez daha aldı. Yükselen bisiklet kültürü ve artan bisiklet altyapısı yatırımları sayesinde Konya, Avrupa Spor Şehirleri ve Başkentleri Federasyonu (ACES) tarafından "2026 Avrupa Bisiklet Başkenti" ilan edildi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2023 yılında Türkiye’de ilk Avrupa’da ise ikinci şehir olarak "Dünya Spor Başkenti" seçilmesinin ardından "2026 Avrupa Bisikleti Başkenti" ünvanını taşıyacak olmanın da mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Bu önemli ünvanın Konya’nın uzun yıllardır sürdürdüğü planlı ve kararlı çalışmaların bir sonucu olduğunu vurgulayan Başkan Altay, "Yıllardır hayata geçirdiğimiz bisiklet yolları, bisiklet tramvayı, bisiklet paylaşım sistemleri ve farkındalık projeleriyle bu alanda örnek bir şehir haline geldik. 2026 Avrupa Bisiklet Başkenti ünvanı, şehrimizin uluslararası alandaki marka değerini daha da artıracaktır. Konya’nın bisiklet başarısı Avrupa’da tescillenmiştir. Bu önemli ünvanı almamızda emeği geçen ekip arkadaşlarıma ve bisiklet kültürünü benimseyen tüm Konyalı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Konya’mız ve ülkemiz için hayırlı olsun" diye konuştu. Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen törenle takdim edildi Belçika’nın başkenti Brüksel’de, Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen törende Konya’ya verilen "2026 Avrupa Bisiklet Başkenti" ünvanı, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Murat Koru’ya takdim edildi. Başkan Vekili Koru da törende yaptığı açıklamada, "Bugün Avrupa Bisiklet Başkenti olarak onurlandırılmamız, yıllardır süregelen çabalarımızı taçlandıran bir dönüm noktasıdır. Konya, bu ünvanı taşımakla kalmayacak; bisiklet kültürüne katkı sunmaya, iyi uygulamalar geliştirmeye ve şehirlerarasındaki iş birliğini güçlendirmeye devam edecektir" dedi. Konya, 2026 yılı boyunca Avrupa Komisyonu, UNESCO ve ACES iş birliğiyle düzenlenecek ulusal ve uluslararası etkinliklerle, bisiklet dostu şehir vizyonunu tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyor.