GENEL - 15 Ağustos 2018 Çarşamba 17:56

‘Ekmeğini Çöpten Kazan’ projesine yoğun ilgi

A
A
A
‘Ekmeğini Çöpten Kazan’ projesine yoğun ilgi

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın 1 buçuk ay önce başlattığı “Ekmeğini Çöpten Kazan” projesi, şimdiye kadar gördüğü 40 ton geri dönüşüm ile vatandaşlar tarafından ilgi gördü.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın 1 buçuk ay önce başlattığı “Ekmeğini Çöpten Kazan” projesi, şimdiye kadar gördüğü 40 ton geri dönüşüm ile vatandaşlar tarafından ilgi gördü.


Pilot bölgelerden biri olan İpekyolu Mahallesi’nde hazırlanan geri dönüşüm ofisinin ve projenin resmi açılışı gerçekleştirildi. Proje kapsamında vatandaşlara verilen Çevre Kart ile evsel atıkların dışında geri dönüşümü mümkün olan atıklar toplanarak karşılığında vatandaşlar, ekmek ihtiyacını karşılayarak ev ekonomisine katkı sağlıyor.



5 kilo geri dönüşüm 1 ekmek


Puan usulü çalışan sistem ile vatandaşların kartlarında her bir kilogram geri dönüşüm atıkları için puan toplanıyor. 5 kilogram geri dönüşüm atığı 100 puan olurken, bu puanın karşılığı 1 liraya denk geliyor. Bu puanlarla da vatandaşlar istedikleri zaman anlaşmalı fırınlardan ekmek alabiliyorlar.


Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, projeyi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde başlattıklarını söyledi. Çamyar, “Şehrin batı yakasındaki 16 blokta apartman yöneticileri ve kapıcılarıyla yapmış olduğumuz toplantıda evde kağıt, cam ve plastiği bir poşete, evsel atıkları da ayrı bir poşete koyarak getirdiklerinde geri dönüşüm firmamız bu atıkları satın alıyor. Şehrin doğu bloğunda pilot bölge olarak Fevzi Çakmak Mahallesi’ni seçtik ve vatandaşlarımıza bu kartlardan dağıttık. Devamında Gürecülü, İpekyolu ve Bayramca mahallelerimiz sistemin içine dahil ettik. Bugün itibariyle de bu noktanın açılışını yapıyoruz” dedi.



1,5 ayda 3 bin ekmek alındı


Projenin 1 buçuk aydır devam ettiğini söyleyen Başkan Ahmet Çamyar, “Bu proje sayesinde vatandaşlarımız 3 bin adet ekmek alımı yaptılar. Bunu Ünye’nin 18 mahallesine yaygınlaştırıp çevreye ve ekonomiye katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Sıfır Atık projesine en hızlı geçen kurumlardan birinin Ünye Belediyesi olduğunun da altını çizen Belediye Başkanı Çamyar, konuşmasını şöyle tamamladı:


“Bu proje aslında bunun bir ayağı oluyor. Şimdiye kadar 40 ton çöpü geri dönüşümle ekonomiye kazandırdık. 18 mahalle devreye girdiğinde çok daha fazla geri dönüşüm sağlayıp milli servete katkıda bulunacağız.”


Açılış törenine, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, belediye birim müdürleri ve personeli ile vatandaşlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Yolda yürüyenleri sebepsiz yere korkutup saldırmışlardı, tutuklandılar Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yolda yürüyen gençleri korkuttuktan sonra saldıran 4 şahsın ifadelerine ulaşıldı. Pişman olduklarını söyleyen gençler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Karabaş Mahallesi’nde geçtiğimiz pazar günü meydana gelen olayda, yolda yürüyen şahıslar yanlarına yaklaştıkları gençleri önce korkuttu, ardından da küfür etti. Hayrete düşen gençlerden biri neler olup bittiğini anlamaya çalışırken, bu kez de şahısların saldırısına uğradı. Bu anlar, şahısların yanında bulunan kişi tarafından saniye saniye kayda alındı. İnceleme başlatan İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipler, olaya karıştığı tespit edilen E.D. (18), B.E.A. (16) , A.F.O. (22) ve B.T.İ’yı (19) gözaltına aldı. "Ayrılmıyorlardı, bende karşıdaki kişilerden birine yumruk attım" Emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahısların ifadelerine ulaşıldı. Şahıslardan B.T.İ, olay günü arkadaşlarıyla birlikte alkol aldıklarını söyleyerek, "E.D. isimli arkadaşım karşıdan gelen bir kişiye tekme attı. Bana da ’Videoya çek’ dedi. Bir süre sonra videoyu kapattım. Ayrılmıyorlardı, bende karşıdaki kişilerden birine yumruk attım. Çok pişmanım. Karşıdaki gruptan bize yönelik herhangi bir hareket olmamıştı. Serbest bırakılmayı talep ederim" dedi. "Ben sadece bir kişinin koluna vurdum" E.D’den korktuğu için olaya karıştığını söyleyen A.F.O., "Ben sadece bir kişinin koluna vurdum. Çok pişmanım" diye konuştu. B.E.A’da ifadesinde, pişman olduğunu dile getirdi. "Çok pişmanım" Şahıslardan E.D. ise ifadesinde, "Olay günü arkadaşlarımla buluşup alkol içtik. Daha önce verdiğim ifademi aynen tekrar ederim. Karşı taraftan üzerimize bir hareket olmamıştı. Çok pişmanım" şeklinde konuştu. Şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
İstanbul ESCUDO’nun üreteceği zırhlı ve balistik plakalar dünya pazarında yerini alacak Savunma sanayi sektöründe ESCUDO markasıyla üretilecek olan zırhlı araçlar, balistik plaka ve başlıklar dünya pazarındaki yerini alacak. YOLBAK A.Ş. ve OSCORP Savunma Teknolojileri Endüstrisi “birlikten kuvvet doğar” geleneğiyle balistik plaka ve zırhlı plakalar alanında iddialı bir marka ile dünya pazarına açılıyor. OSCORP Savunma Teknolojileri Endüstrisi’nin savunma sanayi sektöründe uluslararası iş birlikleri ve oluşturduğu tedarik ağı, etkisini gösteriyor. Balistik koruyucu malzeme alanında Türkiye’de uzmanlığını kanıtlayan Yolbak A.Ş. iş birliğine giden OSCORP Savunma Teknolojileri Endüstrisi, uluslararası alanda iddiasını ortaya koyacak. İzmir Tesisleri’nde üretilecek olan ESCUDO markası; balistik koruyucu malzeme alanında Türkiye’ye katkı sağlayacak. Yolbak A.Ş., ağır araç ve ağır silah sistemlerine, hareket alanına uygun yüksek kapasite kazandıran teknik donanımlarla birlikte zırh koruması da sağlayarak, silah sistemleri ve araçların harekat etkinliğini üst düzeye taşıyan şirket olarak tanınıyor. Şirket; 1994 yılından bugüne tecrübe ve birikimiyle TSK olmak üzere farklı talep sahiplerinin yüksek kalite ve performans gerektiren ürün ve hizmet ihtiyaçlarını dünya standartlarında karşılayabilen yüksek mühendislik ve uygulama yeteneğiyle sektörde dikkat çekiyor. ESCUDO markasıyla üretilecek olan zırhlı araçlar, balistik plaka ve başlıklar Yolbak firmasının birikimi; OSCORP’un sahibi olduğu ağ ile dünya pazarında yerini alacak. Yolbak A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Celal Doğan ile OSCORP CEO’su Kenan Altunç, “Birlikten kuvvet doğar diyerek çıktığımız bu yolda her iki şirketin uzmanlıklarından elde ettiğimiz sinerji ile bu alanda ülkemizi daha yüksek noktalarda temsil etmeyi hedefliyoruz” ifadelerine yer verdiler.