GENEL - 24 Kasım 2020 Salı 16:41

Perşembe Belediyesi’ne iki yeni araç

A
A
A
Perşembe Belediyesi’ne iki yeni araç

Perşembe Belediyesi makine parkuruna iki araç daha ekledi.

Perşembe Belediyesi makine parkuruna iki araç daha ekledi.


Son dönemde yol çalışmalarına ağırlık veren Perşembe Belediyesi, işadamı İsmail Bayram ve aslen Perşembeli olan İstanbul Eyüp Sultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in katkısıyla araç parkuruna bir adet kazıcı yükleyici, bir adet damperli kamyon ekledi.


Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Tandoğan, alınan iki yeni araçla işlerin daha hızlı ve pratik kazanacağını söyledi. Başkan Tandoğan, “Araçları almamıza katkıda bulunan işadamı İsmail Bayram ve Eyüp Sultan Belediye Başkanı Deniz Köken’e teşekkür ediyorum. Rabb’im işlerini hayırlı eylesin, keselerine bereketi ile versin, vermiş olduğu bu güzel destek bizleri ziyadesi ile mutlu etmiştir. Daha önce de kendisinden silindir aldığımız Deniz Köken bizleri her zaman düşünerek her zaman desteklerini bizlerden esirgememektedir. Rabb’im işlerini kolay ve başarılı eylesin Allah razı olsun” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Vali Aksoy vatandaşları trafikte daha duyarlı olmaya davet etti Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, bütün vatandaşları trafikte daha duyarlı olmaya davet ederek, "Trafik kazalarının kurallara uyulduğu takdirde önlenebilir olduğu bilinmelidir" diye belirtti. Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayan Vali Hüseyin Aksoy, "Aralıksız paylaştığımız ortak kullanım alanlarımızdan biri de yollarımızdır. Yollarımız, canımızın ve malımızın emanet edildiği yerlerdir, toplumun hayat damarlarıdır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de mayıs ayının ilk haftası vatandaşlarımızda trafik bilinci oluşturmak, maddi ve manevi kayıplarımızın önüne geçmek amacıyla ’Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Günümüzde artan nüfus ve taşıt sayısı nedeniyle çağımızın en önemli konularından biri de trafik güvenliğidir. Kural ihlalleri, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sebebiyle meydana gelen kazalarda binlerce kişi hayatını kaybetmekte veya yaralanmaktadır. Trafik kazalarının kurallara uyulduğu takdirde önlenebilir olduğu bilinmelidir" ifadelerini kullandı. "Bütün vatandaşlarımızı trafikte daha duyarlı olmaya davet ediyoruz" Eskişehir’de karayolları trafik güvenliğiyle ilgili olarak trafik ekiplerinin şehrin genelinde yapmış oldukları uygulamalar ve denetimlerle gece gündüz demeden trafik düzenini ve emniyetini sağlayarak kazaların önlenmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Aksoy, mesajını şöyle sürdürdü: "Kazasız ve güvenli bir yolculuk sağlamak için tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla koordineli bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Trafik denetimlerine ilişkin haftalık bültenleri Valiliğimiz sitesi ve sosyal medya hesaplarından düzenli olarak paylaşıyoruz. Bu vesileyle, bütün vatandaşlarımızı trafik konusunda daha duyarlı davranmaya, karşılıklı saygı çerçevesinde belirlenmiş kurallara riayet etmeye davet ediyor, güvenli kazasız günler temennisiyle tüm vatandaşlarımızın ve kamu görevlilerimizin ’Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’nı kutluyorum. Günün 24 saati yollarımızın güvenliği için çalışan tüm trafik personelimize teşekkür ediyorum. Trafik kazalarında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Sorumlu ve bilinçli davranarak trafik kurallarına uyan, hayat kurtaran tüm vatandaşlarımızı gönülden kutluyorum."
Manisa Salihli’de kadına yönelik şiddetle mücadele toplantısı yapıldı Manisa’nın Salihli ilçesinde, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Çocuk Koruma İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı, kaymakam Mehmet Kamil Sağlam başkanlığında gerçekleştirildi. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konusunda kamuoyu farkındalığını artırmak, toplumsal bilinci yükseltmek, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun sağlanması amacıyla “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı” ve “Çocuk Koordinasyon Kurulu Toplantısı” Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam başkanlığında Salihli Sosyal Hizmet Merkezi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıda kadına yönelik şiddetle mücadele alanında çalışan paydaş kurumların personellerine, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı’ kapsamında; kolluk birimlerinin görev ve sorumluluğunda olan konularda mevzuatta verilen görev ve sorumlulukların gecikmeksizin uygulanması, alınan tedbirlerde etkinliğin ve kurumsal kapasitenin artırılması, koordinasyon ve iş birliğinin geliştirilmesi, toplumsal farkındalığın artırılması, şiddet mağdurunun hayati, fiziksel ve ruhsal vücut bütünlüğünün her şart altında korunması ve şiddetin önlenmesi için konuyla ilgili yayımlanan genelge ve talimatlar doğrultusunda kurumların iş birliği ve koordinasyon içinde çalışması, atılacak olan adımlar ve koordinasyon gerektiren konular görüşüldü.
Erzurum Erzurum’dan CİMER’e en çok sosyal yardım müracaatı Erzurum’da kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik CİMER içerikli geniş katılımlı bir program düzenlendi. Erzurum’daki müracaatlar masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Erzurum Valiliği ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) tarafından organize edilen “CİMER Eğitim ve Bilgilendirme” toplantısına kamu kurum kuruluşu yöneticileri ile ilgili personel katıldı. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, aynı zamanda anayasal da bir hak olan Dilekçe Kanunu’na göre vatandaşların kamuoyuyla ilgili dilek ve şikayetlerini yetkili makamlara iletebildiklerini belirterek, “Bunun dışında vatandaşlarımız yine bilgi edinme kanununa göre müracaat ettikleri gibi son zamanlarda yaygınlık kazanan, özellikle de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle beraber daha da ön plana çıkan CİMER kanalıyla kendileriyle ilgili talep ve şikayetleri yetkili idarelere iletebiliyorlar. Göreve başladığımda CİMER müracaatlarıyla ilgili valiliğimize iletilen CİMER müracaatlarını titiz bir şekilde incelemesi talebinin değerlendirilmesi, zamanında uygun cevap verilebilmesi noktasında bir hizmetçi eğitim ihtiyacı olduğunu gördüm. Ve bugünkü seminerimizde bu ihtiyaca binaen düzenliyoruz. Seminerimizin faydalı olmasını, verimli olmasını niyaz ediyorum. İnşallah bundan sonra da bu tür hizmetlerimiz devam edecek.” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Durmuş Ersoy, CİMER ile alakalı başvuruların sistem içinde titizlikle işlendiğini belirterek, “Erzurum ile alakalı CİMER başvurularına bakıldığında en çok sosyal yardım başvurusu yapıldığı görülüyor. Başvuru türünde ise en çok şikayet önümüze geliyor. Erzurum’da en çok başvuru ise Palandöken ilçesinde yapıldı.” dedi. “CİMER Eğitim ve Bilgilendirme” toplantısında katılımcılara genel bilgilendirme, CİMER yönetmenlik, başvuru işlemleri inceleme ve denetimi ile CİMER teknik konularında sunumlar yapıldı.
Edirne Uzunköprü’de 40 Hadis Ezber Okuma Yarışması düzenlendi Edirne’de Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ’40 Hadis Ezber Okuma Yarışması’ düzenlendi. Uzunköprü Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen yarışma, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ve öğrenciler tarafından ilahilerin okunmasının ardından ’40 Hadis Ezber Okuma Yarışması’ yapıldı. Yarışmada birinci olan öğrencilerin ödüllerini Uzunköprü Kaymakamı Onur Kökçü, ikinci olanların ödüllerini Uzunköprü İmam Hatip Okulları Derneği Başkanı Refik Yakınlar takdim ederken, üçüncülük ödüllerini ise Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Kurtar verdi. Programın sonunda açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Kurtar, programda emeği geçen herkese teşekkür etti. Müdür Kurtar, Ramazan ayı içerisinde düzenlenen ’40 Hadisi Ezbere Okuma Yarışması’nın ödül törenine katıldıklarını belirterek, "Yarışmaya katılan öğrencilerimizi kutluyoruz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Ödül alan öğrencilerimizi tebrik ederim" dedi. Programa; Uzunköprü Kaymakamı Onur Kökçü, İlçe Müftüsü Engin Çiçek Uzunköprü, İmam Hatipler Derneği Başkanı Refik Yakınlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Kurtar, siyasi parti ve STK temsilcileri, kurum amirleri, öğrenci velileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Ayrıca, dereceye giremeyen öğrencilere de çekilişle akıllı saat hediye edildi.