- 02 Ocak 2021 Cumartesi 12:15

Kısıtlama günlerinde can dostlar unutulmadı

A
A
A
Kısıtlama günlerinde can dostlar unutulmadı

Ordu Fatsa Belediyesi yeni yılın ilk günlerinde sokağa çıkma kısıtlamasında sokak hayvanlarını unutmadı.

Ordu Fatsa Belediyesi yeni yılın ilk günlerinde sokağa çıkma kısıtlamasında sokak hayvanlarını unutmadı.


Yalıköy, Belice, Organize Sanayi Bölgesi, Bolaman, Bahçeler Mahallesi Madendüzü mevkileri ve Dolunay Mahallelerine mama kapları kuran ekipler, alanda bulunan sokak hayvanlarını da beraberinde getirdikleri mamalarla besledi.


Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, yeni yılın ilk mesailerini sevimli can dostlar için harcadıklarını belirterek, “Onlardan uzak kalacağımız bu günlerde aç kalmamaları için ekiplerimizle, beslenme noktalarına mama desteği yapıyor ve yeni beslenme noktaları kuruyoruz. Tüm gücümüzle sahadayız, gönüllüler ile birlikte elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz ama bu sınav hepimizin. Çok değil; kapımızın önüne, müsait, uygun olan yerlere bir kap mama/yemek ve bir kap su. Minik dostlarımız iyi ki var” dedi.



Belediyemize teşekkürler


Yalıköy Mahallesi Belice mevkisinde ikamet eden İlhan Durmuş, Fatsa Belediyesi ekiplerine teşekkür ederek, “Ekipler buraya mama kapları koydular. Sağ olsunlar. Hayvanlar artık aç kalmayacak. Teşekkür ederiz. Biz de halk olarak elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.



Elimizden geldiği kadar hep onları koruyacağız


Fatsa Belediyesi temizlik işçisi Soner Aydık sokağa çıkma kısıtlaması olduğu zamanlar için belirli yerler tespit ettiklerini ifade ederek, “Beslenme noktalarına mama getiriyoruz, sularını veriyoruz. İçlerinde yaralı ve hasta olanları alıp barınağa götürüyoruz. Hiçbir zaman onları yalnız bırakmadık. Elimizden geldiği kadar da bırakmayacağız” diye konuştu.



Canlarımız için tüm ekip olarak sahadayız


Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli Hale Yüksel de kısıtlamaların olduğu günlerde sokak hayvanları için mama çalışmaları yaptıklarını söyleyerek, “Yalıköy, Bolaman, Madendüzü, Organize Sanayi Bölgesi Dolunay mevkisinde can dostlar için beslenme çalışmaları yaptık. Kısıtlamaların olmadığı günlerde vatandaşlarımızın da yardımıyla canlarımız aç kalmıyorlar ama kısıtlamaların olduğu günlerde biz de Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Mamalarını, sularını eksik etmemeye çalışıyoruz. Onlar için hep birlikte sahadayız” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Bayram öncesi Tatvan’da yoğun güvenlik uygulaması Bitlis Emniyet Müdürlüğü koordinesinde, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla Tatvan genelinde geniş kapsamlı "Şok Aranan Şahıslar Uygulaması" gerçekleştirildi. İlçede meydana gelebilecek asayişe müessir olayların önlenmesi, aranan şahısların tespiti ve yakalanması amacıyla ilçe genelinde farklı noktalarda yoğun denetimler yapıldı. Saat 20.00 ile 22.00 arasında gerçekleştirilen uygulamalarda ekipler, hem trafik hem de asayiş yönünden kapsamlı kontroller gerçekleştirdi. Uygulamalar; ilçe genelindeki ana cadde ve sokaklar, bazı uygulama noktaları ile umuma açık alanlar ve sahil bandında bulunan işletmelerde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Toplam 13 ekip ve 82 personelin görev aldığı uygulamalarda 195 araç ve 1228 şahıs kontrol edildi. Yapılan denetimlerde 8 yoklama kaçağı şahsa gerekli tebligatlar yapılırken, trafik yönünden yapılan kontrollerde 20 araca toplam 315 bin 226 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca 1 şahıs hakkında 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet (bıçak bulundurma) suçundan işlem yapıldığı öğrenildi. Yetkililer, uygulama süresince bunların dışında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını bildirdi. Kurban Bayramı dolayısıyla ilçede trafik ve insan yoğunluğunun arttığını belirten Yiğit Yaşar Demir, vatandaşların huzurlu ve güvenli bir bayram geçirebilmesi adına emniyet güçlerinin sahada yoğun mesai yürüttüğünü söyledi. Kaymakam Demir, "9 günlük Kurban Bayramı tatiliyle birlikte ilçemizde hem şehir içi hem de transit araç yoğunluğu artmış durumda. Bayram süresince yaşanabilecek trafik kazalarının ve asayiş olaylarının önüne geçebilmek amacıyla emniyet güçlerimiz farklı noktalarda denetim ve rehberlik faaliyetlerini sürdürüyor. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bizim önceliğimizdir. Tatvan’ın huzuru ve güvenliği için arkadaşlarımız büyük bir özveriyle görev yapmaktadır" dedi. Yetkililer, Kurban Bayramı boyunca vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini bildirdi.