SAĞLIK - 29 Ocak 2021 Cuma 18:56

Başhekim Kutlu: "Aşılama işlemi randevu sistemiyle olacak"

A
A
A
Başhekim Kutlu: "Aşılama işlemi randevu sistemiyle olacak"

Ordu’nun Ünye İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.

Ordu’nun Ünye İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tamer Kutlu, 1 Şubat’tan itibaren aşılama çalışmalarının 75 yaş üstü vatandaşlara randevulu sistemle devam edeceğini söyledi.


Sağlık Bakanlığı tarafından Çin’den getirilen aşılar salgına karşı yapılmaya devam edilirken, alınan karar doğrultusunda ise 1 Şubat tarihinden itibaren 75 yaş ve üzeri hastalar randevu sistemiyle aşı olabilecekler.


Başhekim Kutlu, "Bir süre önce aşılama çalışmalarımıza sağlık personellerimizle başladık. Bütün sağlık çalışanlarımızın hepsine isteğe bağlı aşıladıktan sonra, evde sağlığa kayıtlı daha çok yatalak hastalarımıza aşı uyguladık. Daha sonra 80 ve 90 yaş üstü hasta olmayan ancak hastanelerimize gelemeyecek olan hastalarımızda biz evlerine giderek aşılarımızı uyguladık. Şu anda 75 yaş ve üstü vatandaşlarımıza aşılamaya başlıyoruz. 75 yaş üstü hastalarımızın hastaneye gelmeleri gerekiyor. Bunun için mutlaka bakanlığımızın randevu sisteminden randevu alarak gelmeleri gerekiyor. Çünkü her hangi bir mağduriyet yaşanmaması için mutlaka randevularımızın olması gerekiyor. Buraya gelseler bile sistemde isimleri olmadığı zaman biz aşı yapamıyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamızdır ki lütfen randevu alarak hastanelerimize başvurmalarını istiyoruz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak’ta 15 şahitli nikah töreni Uşak’ta 15 kişinin nikah şahidi olduğu görkemli düğünde genç çift dünya evine girdi. Uşak’ta özel bir düğün salonunda gerçekleşen törende mimar Umut İbrahim Demiröz ile Dr. Hande Gündüz dünya evine girdi. Yoğun katılımın olduğu törende 15 kişinin nikah şahidi olarak yer alması dikkat çekti. Düğün törenine Uşak Valisi Serdar Kartal, AK Parti Uşak Milletvekili Fahrettin Tuğrul, CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Uşak İl Emniyet Müdürü Taner Çiftçi, Uşak İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Özgür Kılıç, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Çağlar Samancı, siyasi parti temsilcileri, gelin ve damadın yakınları katıldı. Nikahta 15 kişi şahitlik yaptı Düğün töreninde gerçekleştirilen nikahta Vali Kartal’ın yanı sıra 14 kişi daha şahitlik yaparken, protokol üyeleri ve davetliler bu özel ana eşlik etti. Vali Kartal, genç çifte mutluluklar dileyerek evlilik cüzdanını gelin Hande Gündüz’e teslim etti. Törenin sonunda genç çift, davetlilerin alkışları eşliğinde yeni hayatlarına ilk adımlarını attı. Egem TV Genel Müdürü Utku Demiröz ve Yönetim Kurulu Başkanı Soner Demiröz, konuklarıyla tek tek ilgilenerek, " Bu mutlu günümüzde bizimle olduğunuz için çok teşekkür ederiz, Katılımınızdan çok memnun olduk, her şey için çok teşekkür eder, selamlarımı sunarız, sağ olun" dedi.