SAĞLIK - 02 Ağustos 2021 Pazartesi 20:45

Vali Sonel’den vatandaşlara aşı çağrısı

A
A
A
Vali Sonel’den vatandaşlara aşı çağrısı

Ordu Valisi Tuncay Sonel, aşı olmayan vatandaşların mutlaka aşı olmaları gerektiğini belirterek, “İl dışından gelen hemşerilerimiz ve misafirlerimizin de kendilerini birkaç gün izole etmeleri gerekir” dedi.

Ordu Valisi Tuncay Sonel, aşı olmayan vatandaşların mutlaka aşı olmaları gerektiğini belirterek, “İl dışından gelen hemşerilerimiz ve misafirlerimizin de kendilerini birkaç gün izole etmeleri gerekir” dedi.


Ordu Valisi Tuncay Sonel’in başkanlığında her pazartesi günü yapılan Covid-19 Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının başlangıcında İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Aydın, pandemi sürecinde yürütülen çalışmalar, yapılan testler, hastane kapasite doluluk oranları, yoğun bakım doluluk oranları, denetim verileri, filyasyon ve aşı çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Vaka sayısının artmaması için aşılama çalışmalarına ağırlık verildiğini belirten Dr. Aydın, “İlimizde bugüne kadar 442 bin 550 birinci doz aşı, 329 bin 188 ikinci doz aşı, 69 bin 706 üçüncü doz aşı olmak üzere toplamda 841 bin 444 doz aşı yapıldı. Toplumsal bağışıklığın sağlanabilmesi içi nüfusumuzun önemli kısmını oluşturan gençlerimizin ve orta yaş grubunun aşılarını mutlaka yaptırmaları gerekiyor. Pandemiden korunmanın en etkili yöntemi aşıdır. Vatandaşlarımızdan mutlaka aşılarını yaptırmalarını istiyoruz” dedi.



"Mutlaka aşı olalım"


“Pandemide önceliğimiz aşı” diyen Vali Tuncay Sonel ise, “İlimizdeki aşılama çalışmaları Türkiye ortalamasının üzerinde. Ancak aşı oranımızı çok daha yükseltmemiz gerekiyor” dedi.


Vali Sonel, “Halen daha aşı olmayan vatandaşlarımız var. Vaka sayılarında son haftalarda bir artış var. İlimizin vaka durumunu anlık takip ediyoruz. Önlemlerimizi, tedbirlerimizi alıyoruz. Vatandaşlarımızın ve işyerlerinin pandemi kurallarına uyup uymadıklarını sürekli denetliyoruz. Tüm ekiplerimizle sahadayız. Vatandaşlarımızdan pandemi sona ermiş gibi hareket etmemelerini istiyoruz. Tedbiri elden bırakmasınlar. Maske, mesafe ve temizlik kuralına uysunlar. Aşılarını mutlaka yaptırsınlar. İl dışından gelen hemşerilerimiz ve misafirlerimiz kendilerini birkaç gün izole etmeleri gerekir” diye konuştu.


Toplantıya katılan ilçe kaymakamları da Covid-19 pandemisi ile ilgili yürütülen çalışmalar ve yapılması gereken çalışmalar konusunda görüş ve önerilerini dile getirdiler. Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Perşembe Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Levent Yetgin, Stajyer Kaymakamlar Kerem Tunçer, Esra Demirtaş, kaymakamlar video konferans yoluyla, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Aydın katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.