GENEL - 26 Ocak 2020 Pazar 10:30

Çocukluk hayalini çocuklar için gerçekleştirdi

A
A
A
Çocukluk hayalini çocuklar için gerçekleştirdi

Ordu’nun Ünye ilçesinde yaşayan 59 yaşındaki Hasan Kalafat çocukken oynayamadığı ve hayalini kurduğu oyuncakları kendi evinde üretmeye başladı.

Ordu’nun Ünye ilçesinde yaşayan 59 yaşındaki Hasan Kalafat çocukken oynayamadığı ve hayalini kurduğu oyuncakları kendi evinde üretmeye başladı. Yaklaşık 11 yıl önce kamudan emekli olduktan sonra ailesinin kendisine alamadığı oyuncak hayallerini şimdilerde gerçekleştiren Kalafat, çevresindeki çocuklar için evinin bir katını atölyeye çevirdi.


İki yıl önce çocukları sevindirmek için çalışmaya başladığı atölyesinde ahşapları oyuncağa çeviren Hasan Kalafat, şimdilerde ise kendisini ziyarete gelen çocuklara yaptığı oyuncakları hediye ediyor.



"Atölyemde araba yaparken her şeyi unutuyorum"


Ahşaplara verdiği şekillerle oyuncak yapan ve çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini söyleyen Kalafat, "Çocukluktan kalma oyuncaklara karşı bir hayallerim vardı. Eskiden hep içimde bir ukde kaldığından dolayı yaklaşık 2 yıldır ahşap üzerine oyuncaklar ve farklı ekipmanlar yapıyorum. Burası denize yakın olduğu için ilk gemi yapma hayalim vardı. O sırada gemi yapmak için ustanın yanında bu işi öğrenirken kendi el becerimi keşfetmeye başladım. Daha sonra ahşaplara şekil vermek için aletler aldım. Evimizde eski bir sehpa vardı. Eşim onlardan bana puf yapmamı istedi. Tabi bu yaptıklarım bittikten sonra ahşaptan oyuncaklar yapmaya başladım. Özellikle en büyük hevesim olan arabalara ahşapla şekil verdim. Atölyemde araba yaparken her şeyi unutuyorum. Ben ahşabın burada en ufak parçasını bile ziyan etmemeye çalışıyorum" dedi.



"Çocukken mutsuzdum, şimdi çocuklar için mutluyum"


Ailesinin durumu olmadığından dolayı hep bir oyuncak hayalinin olduğunu ifade eden Hasan Kalafat, "Emeklilerin çoğu ya kahvehanede yada meyhanededir. Ancak ben emekli olduktan sonra oturmayı tercih etmedim. Ben normal bir devlet memuru olan ailenin çocuğuyum. Benim zamanımda oyuncak çok azdı ve ailemin bana oyuncak alma gibi bir durumu yoktu. Biz de o zamanlarda tahtalardan kendimize oyuncak yapmaya çalışıyorduk. Tabi o zamandan bu zamana içimde onun hep hayalini taşıyordum. O gün bu gündür değişen tek şey ise o zamanlar oyuncağım yok diye mutsuzdum, şimdilerde ise çocuklara yaptığım için mutluyum. Özellikle atölyemde bir sandalye veya masa yapmaktan keyif alıyorum ancak çocuklara özel araba yapmak benim için bambaşka bir duygudur. Hatta geçen gün atölyeme gelen aile dostumuzun çocuğu burada bulunan arabaları gördüğünde hangisini alacağını şaşırdı. Buraya gelen çocuklar arabaları gördüklerinde kendilerine hediye ettiğimde onlar da çok mutlu oluyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Öğretmenler ilk derse girmedi İstanbul’da özel bir lisenin müdürünün, okuldan atılan bir öğrenci tarafından vurularak öldürülmesi, Samsun’da öğretmenler tarafından protesto edildi. İstanbul’da özel bir lisenin müdürü olan İbrahim Oktugan’ın, okuldan atılan Irak uyruklu bir öğrenci tarafından öldürülmesi sonrası eğitimcilerden tepkiler peş peşe geldi. Çarşamba Hacı Yılmaz Yılmaz İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Anafartalar Ortaokulu, Mustafa Kemal Ortaokulu, Şehit Ferhan Hasovalı Ortaokulu, Dumlupınar İlkokulu olmak üzere ilçe de bulunan tüm okullarda öğretmenler ilk derse girmeyerek, Oktugan’ın katledilmesine tepki gösterdiler. Türk Eğitim-Sen öncülüğünde gerçekleştirilen eylemlerde öğretmenler ilk derse girmeyerek, ‘Eğitimciye Şiddete Hayır’ sloganları attılar. Öğretmenler adına konuşan Çarşamba Hacı Yılmaz Yılmaz İlkokulu öğretmenlerinden Erol Kurt, “Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Meslektaşlarımıza yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirleri getirecek yasal düzenlemeler için ne bekliyorsunuz? Sendikamızın 2019 ve 2023 yıllarında eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici tedbirlerin alınması ve failler hakkında caydırıcı müeyyideler getirilmesi amacıyla ve milletvekilleri aracılığıyla TBMM’ye ilettiği kanun teklifimiz bir an önce hayata geçirilmelidir. Bu noktada tüm siyasi partilerimiz birlik içinde olarak bu teklife destek vermesi ve teklifimizin yasalaşması en büyük beklentimizdir. Öte yandan disiplin yönetmelikleri etkinleştirilmeli, her okulumuza güvenlik görevlisi tahsis edilmeli, eğitimcilerin itibarını zedeleyen ve sadece adı değişen öğretmeni şikayet hatları kaldırılmalı, öğretmenlik meslek kanununda eğitim çalışanlarına yönelik şiddet ile ilgili yasal düzenleme yer almalı, eğitim çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen itibar suikastları son bulmalı, statü kaybı önlenmeli, rehber öğretmen sayısı artırılmalıdır. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddet aslında geleceğimize sıkılan kurşundur. Bu nedenle geleceğimizin karartılmasına müsaade etmeyeceğiz. Türk eğitimcileri olarak şiddetle sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi. Türk Eğitim-Sen Çarşamba İlçe Başkanı Özcan Tonyalı ise “Bugün Çarşamba’da tüm okullarımızda yüzlerce öğretmenimiz yaka kartlarını takarak ilk derse girmedi. Öğretmenler odasında ‘Eğitimciye Şiddete Hayır’ diye haykırdı” diye konuştu.
Kütahya Kütahya Tarım Fuarı açıldı Kütahya Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı (KÜTAF) törenle ziyarete açıldı. 4 gün sürecek olan fuarda, tarım makineleri ve ekipmanları, organik gübre, tohum ve yem ürünlerinin tanıtılacağını belirtildi. Frig Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Varol, yaptığı açıklamada, "Kütahya tarım fuarı bu yıl 14. kez kapılarını açtı. 2009 yılında bu serüven başlamıştı. O dönem Sayın Tarım Bakanımızla birlikte kapılarımızı açtık. İlk yıl yaklaşık 4 bin metrekare bir alanda fuarımızı gerçekleştirmiştik. O tarihlerde hatırladığım kadarıyla 50 civarında firmamız vardı. 14 yılın sonunda geldiğimiz noktada 15 bin metrekare bir alanda 200’e yakın firmamızla 300 civarında da marka temsiliyle bu yıl 14. Tarım Fuarımızı açtık. Frig Fuarcılık olarak düzenlediğimiz bu fuarda, Ziraat Odalarımız, Tarım İl Müdürlüğümüz, Ticaret Borsamız, Tarım Kredi Kooperatifi gibi sivil toplum örgütlerimiz ve kamu kurumlarının çok büyük katkıları var. Bu fuarda özellikle üreticilerimizi buraya almak bizi çok mutlu ediyor. 14 yıldır Kütahya’da tarım sektörünün geleneği haline geldi. Artık insanlar fuarı bekler hale geldi. Özellikle gelişen tarım teknolojisi, iklim değişikliği gibi konulardan dolayı üreticilerin bu fuarlara gerçekten ilgisi oluyor ve burada sürekli yeni teknolojileri bulabiliyorlar. Birçok markayı bir çatı altında bulabiliyorlar, yani üretimcilerimiz geldiği zaman, burada 8 -10 traktör markasından yüzlerce tarım makine ekipmanlarını bir çatı altında buluyor. Bu ciddi bir avantaj, bunun dışında Kütahya Tarım Fuarında sosyal aktivitelerimiz olacak. Bunlar da bize katkı sağlayacak. 2. günümüzde Koyun Keçi Birliği tarafından, Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte üretilen keçilerin mezatı yapılacak. Bu sebeple de buradaki mezata vatandaşların ilgi duyacağını düşünüyorum. Fuarın 3. gününde ise bir yarışmamız olacak. O da çok güzel bir yarışma, Koç ve Teke Yarışması yapacağız. Cumartesi günü en güzel koçumuzu, tekemizi seçeceğiz. Yani fuar hem Kütahya şehrine sosyoekonomik katkıları olduğu gibi sektöre ciddi bir dinamizm katıyor. Üreticilerimiz de burada bütün ürünleri ve aktiviteleri bir arada buluyor ve bu bizi mutlu ediyor. İnşallah bu fuar devam edecektir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Denizli Merkezefendi’de 19 Mayıs’a özel resim ve öykü yarışması düzenlenecek Merkezefendi Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel resim ve öykü yarışması düzenleyecek. Türkiye’nin kurtuluş mücadelesinin simgesi olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na yaklaşırken Merkezefendi Belediyesi tarafından bayrama özel resim ve öykü yarışması gerçekleştirilecek. 14 ile 18 yaş arasındaki Merkezefendi’de ikamet eden gençlerin katılacağı ‘Meşale Atatürk Gençlerinin Elinde’ isimli resim ve öykü yarışmasına başvurular başladı. Başvurular www.merkezefendi.bel.tr adresi üzerinden 16 Mayıs Perşembe gününe kadar yapılacak. Her iki branşta en başarılı üç katılımcıya bisiklet ödülü, tüm yarışmacılara da sürpriz hediyeler verilecek. “Bu özel günün önemini vurgulayacağız” Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin başlangıcını ve Atatürk’ün gençlere armağan ettiği özel günün önemini pekiştirmek ve vurgulamak amacıyla her yıl etkinlikler düzenlediklerini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Bayramlarımızı büyük bir coşku ve gururla kutlamaya devam ediyoruz. Büyük bir heyecanla kutlayacağımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımıza özel düzenlediğimiz yarışmamızda katılımcılar özgün eserlerini sergileyecekler. Şimdiden yarışmacılarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.
Samsun Polisten vatandaşlara ’dolandırıcılık’ uyarısı: “Aldanmayınız” Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık suçlarını önleme ve bu suça karşı vatandaşları bilgilendirme faaliyetlerinde bulundu. İl genelinde, Asayiş Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet müdürlükleri/amirliklerince dolandırıcılık suçlarını önleme, daha etkin mücadele etme ve dolandırıcılık yöntemlerine karşı vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla kafe, lokanta, kıraathane, giyim mağazası, park bahçe, kuyumcu, market, cami, eczane, kuaför, dolmuş durağı, okul, cadde ve sokaklarda çalışmalar yapıldı. Faaliyetlerde 7 bin 715 adet dolandırıcılık broşürü dağıtılarak toplamda 10 bin 370 vatandaşa ulaşıldı. “Dolandırıcıdır, aldanmayınız” Ekiplerce vatandaşlara, “Kendisini polis, asker veya savcı olarak tanıtarak ‘adınız terör örgütüne karıştı, terör örgütlerine yardımda bulundunuz, size operasyon yaptılar, altınınızı, paranızı, inceleyeceğiz’ şeklindeki telefon aramaları yapan şahıslar dolandırıcıdır. Cep telefonlarına gelen ‘hediye kazandınız’ veya ‘adınıza icra takibi başlatıldı’ şeklindeki mesajlara itibar etmeyiniz. İnternet sitesi üzerinden yaptığınız alışverişlerde ‘kapora’ adı altında talep edilen bir para gönderimi yapmayınız. Savcı ya da polis sizden operasyon için yardım istemez. Kamu görevlileri sizden hesap numarası para veya altın talep etmez. Aldanmayınız” uyarılarında bulunuldu.