EKONOMİ - 25 Haziran 2025 Çarşamba 13:32

OBB’nin tarım makineleri, Ordu tarımına değer kattı

A
A
A
OBB’nin tarım makineleri, Ordu tarımına değer kattı

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin(OBB) tarım makineleri parkında bulunan araçlar, daha önce beden gücü ile çalışan üreticilerin işlerini kolaylaştırıyor. Belediyenin sunduğu makineli tarım imkanından yararlanan üreticiler, daha fazla alanda üretim yapmanın yanı sıra hem zamandan, hem de iş gücü gibi gider kalemlerinden tasarruf sağlıyor.


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in çabası ve gayretiyle halkın hizmetine sunulan, Ordu tarımına güç katan Tarım Makineleri Parkı’ndan üreticiler faydalanmaya devam ediyor. Mesudiye ilçesinde fındık tarımının yapılmadığı bölgelerde hayvancılık ile uğraşan üreticiler, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin makine parkından yararlanarak işlerini kolaylaştırıyor.



Besicilerin kışlık yem ihtiyacı balya makinesi ile daha da kolaylaştı


Yaz aylarının gelmesi ile hasada başlayan üreticiler, kış aylarında hayvanlarına yem hazırlamak için daha önce ekimini yaptığı arazilerde çalışma yürütüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin haşbaylı balya makinesini kullanan üreticiler, kısa sürelerde ve az maliyetle hayvanlarının kış aylarında tüketeceği yem ihtiyacını karşılıyor. Öte yandan tarım makinelerinin satın alımlarda maliyetli olması ve kısa sürelerde kendini amorti edememesi sebebiyle Büyükşehir Belediyesinin sağladığı bu imkan ayrıca üreticiye ekstra bir yükten kurtarıyor.



"5 günlük iş 1 güne düştü, üretimimiz artı"


Mesudiye ilçesine bağlı Müslümsarıca Mahallesi’nde tarım ve hayvancılık yapan üreticilerden Kemal Habil ve Mahmut Erdoğan, tarım makineleri parkından aldıkları haşbaylı balya makinesini kullanarak işlerinde büyük bir kolaylık sağladıklarını belirttiler. Daha önce yem bitkilerinin biçilmesinden hazırlanmasına imkanların kısıtlı olması sebebiyle çok fazla zaman kaybettiklerini aktaran üreticiler, şimdilerde balya makinesi ile çok kısa sürelerde ve kolaylıkla işlerini yaptıklarını ifade ettiler.


Tarım makineleri sayesinde üretim alanlarının genişlediğini ve bu sayede çalışmalarını daha da büyüttüklerini aktaran üreticiler, kendilerine bu imkanı sağlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkürlerini ilettiler.



OBB’nin tarım makineleri, Ordu tarımına değer kattı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Emekli olan okul müdürünü öğrencileri alkışlarla uğurladı: Gözyaşlarına hakim olamadı Kastamonu’da 40 yıl önce başladığı mesleğine emekli olarak veda eden okul müdürünü öğrencileri ve meslektaşları alkışlarla uğurladı. Kastamonu’da öğretmenlik mesleğinde 40 yılını doldurarak emekli olan Darende Ortaokulu Müdürü İlhami Yılmaz (65) için öğrencileri ve meslektaşları tarafından sürpriz bir uğurlama töreni düzenlendi. Meslektaşları, okulda çalan son ders zilinin ardından Yılmaz’ı İstiklal Marşı okunması için okul bahçesine davet etti. Bu sırada merdivenlerde sıralanan çok sayıda öğrenci ve öğretmenler Yılmaz’ı alkışladı. Öğrencilerle karşılaşan Yılmaz, gözyaşlarına hakim olamadı. Yılmaz daha sonra pasta kesti. Öğrencilere ve meslektaşlarına kendisi için yaptıkları sürprizden dolayı teşekkür eden Yılmaz, "Sene 1991 yılında Darende İlköğretim Okulunda idareciliğe başladım. Allah-u Teala 30 sene sonra idareciliğe başladığım yerde emekli olmayı nasip etti. Sağlıklı bir şekilde emekliye gelebildiğim için şükrediyorum" dedi. Öğrencilere de nasihatlarda bulunan Yılmaz, "Ailenizi, öğretmenlerinizi dinleyin ve iyi insan olun. Derslerinize çalışın, başarılı olun, vatana ve millete hayırlı evlatlar olun. İnşallah bizlerin, annenizin ve babanızın arzu ettiği ölçülerde en güzel yerlere gelmenizi temenni ederim. Ama bunun tek çaresi de çalışmak. Hangi işi yaparsanız yapın çalıştıktan sonra başaramayacağınız hiçbir iş yok" diye konuştu. Yılmaz için daha sonra okul bahçesinde veda programı düzenlendi. Öğrenciler ve öğretmenler tarafından yazılan şarkı Yılmaz’a dinletildi. Daha sonra Yılmaz, öğrencileriyle vedalaşarak okuldan ayrıldı.
Kastamonu Emekli olan okul müdürünü öğrencileri alkışlarla uğurladı: Duygusal anlar yaşandı Kastamonu’da 40 yıl önce başladığı mesleğine emekli olarak veda eden okul müdürünü öğrencileri ve meslektaşları alkışlayarak uğurladı. Kastamonu’da öğretmenlik mesleğinde 40 yılını doldurarak emekli olan Darende Ortaokulu Müdürü İlhami Yılmaz (65) için öğrencileri ve meslektaşları tarafından sürpriz bir uğurlama töreni düzenlendi. Meslektaşları, okulda çalan son ders zilinin ardından Yılmaz’ı İstiklal Marşı okunması için okul bahçesine davet etti. Bu sırada merdivenlerde sıralanan çok sayıda öğrenci ve öğretmenler Yılmaz’ı alkışladı. Öğrencilerle karşılaşan Yılmaz, gözyaşlarına hakim olamadı. Yılmaz daha sonra pasta kesti. Öğrencilere ve meslektaşlarına kendisi için yaptıkları sürprizden dolayı teşekkür eden Yılmaz, "Sene 1991 yılında Darende İlköğretim Okulunda idareciliğe başladım. Allah-u Teala 30 sene sonra idareciliğe başladığım yerde emekli olmayı nasip etti. Sağlıklı bir şekilde emekliye gelebildiğim için şükrediyorum" dedi. Öğrencilere de nasihatlarda bulunan Yılmaz, "Ailenizi, öğretmenlerinizi dinleyin ve iyi insan olun. Derslerinize çalışın, başarılı olun, vatana ve millete hayırlı evlatlar olun. İnşallah bizlerin, annenizin ve babanızın arzu ettiği ölçülerde en güzel yerlere gelmenizi temenni ederim. Ama bunun tek çaresi de çalışmak. Hangi işi yaparsanız yapın çalıştıktan sonra başaramayacağınız hiçbir iş yok" diye konuştu. Yılmaz için daha sonra okul bahçesinde veda programı düzenlendi. Öğrenciler ve öğretmenler tarafından yazılan şarkı Yılmaz’a dinletildi. Daha sonra Yılmaz, öğrencileriyle vedalaşarak okuldan ayrıldı. (Vİ-MK-