SPOR - 09 Mart 2021 Salı 13:34

Ordu yeni stadına kavuşuyor

A
A
A
Ordu yeni stadına kavuşuyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, Ordu’da 2017 yılında yapımına başlanan ve 20 bin seyirci kapasitesi bulunan, bünyesinde spor lisesi ile pansiyon barındıran yeni stadın, nisan ayının sonlarında açılması bekleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, Ordu’da 2017 yılında yapımına başlanan ve 20 bin seyirci kapasitesi bulunan, bünyesinde spor lisesi ile pansiyon barındıran yeni stadın, nisan ayının sonlarında açılması bekleniyor.


Altınordu Durugöl Mahallesi’nde inşaatına 2017 yılında başlanan ve şu anda kaba inşaatında sona gelinen Yeni Ordu Stadı’nda, çevre düzenlemeleri işlemleri yüzde 50 oranında tamamlandı. Görsellik ve kullanılabilirlik açısından Türkiye’nin en modern tesislerinden biri olan ve FIFA standartlarında olan Yeni Ordu Stadı’nda, 25 loca ile 428’i kapalı 554 araçlık otopark bulunuyor.



97 bin metrekare alan üzerine kuruldu


Toplamda, 97 bin metrekare alan üzerine kurulan, toplam bedeli 161 milyon 752 bin TL olan ve tüm salon sporlarına da ev sahipliği yapacak olan yeni stadyumun bünyesinde ayrıca, 12 derslikli spor lisesi ile 70 öğrenicinin kalabileceği pansiyon yer alıyor. Denize 100 metre mesafedeki yeni stat, görsellik açısından da üstün bir performans sunuyor. Stat çimlerinde de kök havalandırma sistemi ve zeminden ısıtma sistemi yer alıyor.



“Modern ve teknolojik”


Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Nisan ayı sonunda açılması beklenen stadın, teknolojik açıdan birçok özelliği bünyesinde bulundurduğunu ifade ederek, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Ordu iline son derece modern, FIFA standartlarında bir stadyum yapılıyor. İnşallah stadyum inşaatında da sona gelindi, en kısa sürede tamamlanıp, Ordu sporunun hizmetine sunulmuş olacak. Gerçekten yeni Ordu Stadyumu, modern, teknik açıdan birçok özelliği üzerinde barındırıyor. Çim sahası, kök havalandırma sistemli, alttan ısıtmalı ve gün ışığı sistemi ile birlikte burada daha çok futbol takımına da aynı anda hizmet verebilecek. Yine 4 tane takım soyunma odası var. Her soyunma odasında futbolcuların ısınma salonları var” dedi.



“Bünyesinde 12 derslikli okul ve pansiyon yer alıyor”


“Bunun dışında ışıklandırılması ve Türkiye’de bir ilk olan ve Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun projesi olan, yaşayan stat olabilmesi için içerisinde bir adet 12 derslikli spor lisesi var” diyen Spor İl Müdürü Mustafa Genç, “70 öğrencinin kalabileceği pansiyonu var. Bunların yanı sıra stadyum altında 550 araçlık otopark, engelli asansörleri ve engelli park alanları yer alıyor. Bu açıdan da Ordu’da böyle bir stada ihtiyaç vardı. İnşallah takımlarımız da stat ile birlikte üst liglere çıkıp, burada Ordulu seyircilere keyifli maçlar izletir diye umut ediyoruz” şeklinde konuştu.



“20 bin seyirci kapasiteli, Nisan ayı sonunda açılıyor”


Genç, stadyumun seyirci kapasitesinin 20 bin olduğunu ve inşaatı tamamlanan stadın, bazı küçük işlerinin kaldığını ifade ederek, şöyle konuştu:


“Stadyumumuz, 20 bin seyirci kapasiteli, protokolü, basın tribünü, 25 tane locası ile gerçekten seyircilerin güzel bir ambiyansta, güzelce futbol maçı izleyebilecekleri bir stat. Şu anda statta inşaat çalışmaları son hız devam ediyor, inşallah nisan ayı sonu gibi tamamlanacak. Şu anda çevre düzenlemesinin yüzde 50’si bitmiş durumda. Spor lisesinin kaba inşaatı bitti, iç elektrik donanımları yapılıyor. Işıklandırmalar ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Dolayısı ile çok fazla bir iş kalmadı, bu kalan işler de inşallah en kısa sürede bitirilerek, stadyumun inşaatı tamamlanmış olacak.”


Spor İl Müdürü Mustafa Genç, stadyumun kente kazandırılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mustafa Muharrem Kasapoğlu ve ilgililere teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Keşan’da trafik kazasında hayatını kaybedenler için yapılan anıt açıldı Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Karacaali köyünde 1998 yılında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 7 öğrenci ve 1 servis şoförü için kazanın meydana geldiği noktada yenilenen anıt törenle açıldı. Törende konuşan Karacaali Köyü Muhtarı Mustafa Kocaalili, "Paşayiğit İlköğretim Okulu’na taşımalı eğitim kapsamında giden öğrencilerimizi taşıyan servis aracının geçirdiği kaza sonucunda, henüz yolun başındaki 7 evladımız ve görevini yapan 1 şoförümüzü kaybettik. Bu acı olay, yalnız aileleri değil tüm Karacaali’yi ve bölgemizi derinden sarmıştır. Bugün açılışını yaptığımız bu anıt, kaybettiğimiz evlatlarımız ve şoförümüzün aziz hatırlarını yaşatmak, benzer acıların bir daha yaşanmaması için toplumsal hafızamızı ve farkındalığı diri tutmak amacıyla inşa edilmiştir" diye konuştu. Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilerken, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da kazanın meydana geldiği günü anlattı. Keşan Kaymakamı Aziz Mercan ise yaşanan kazanın büyük bir acı olduğunu dile getirerek, "Buradan hepimiz gerekli dersi alıyoruz. Bu olayların yaşanmaması için elimizden ne geliyorsa gerekli gayreti göstereceğiz" dedi. Paşayiğit İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinin, anıta çiçek bıraktığı tören, dua yapılmasıyla sona erdi. Törene, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.
Düzce Otobüs şoförlerinin duyarlılığı araç içi kamerasına yansıdı Düzce Belediyesi özel halk otobüsü şoförleri, rahatsızlanan yolcular için güzergahlarından çıkarak yolcuları hastaneye yetiştirdi. O anlar araç içi kamerasına yansıdı. Düzce Belediyesine bağlı Düzce Ulaşım A.Ş.’ye ait iki ayrı hatta görev yapan halk otobüsü şoförleri bir hafta arayla rahatsızlanan iki yolcuyu harekat merkezine haber verip güzergah dışına çıkarak Acil Servis’e ulaştırdı. İlk olay 7 Aralık’ta yaşandı. Düşmeye bağlı olarak yürüme güçlüğü çeken ve hastaneye gitmek isteyen genç kadını fark eden şoför İzzet Aydın, hastaneye yakın durakta indirmek yerine acil servisin kapısına kadar götürdü. "Harekat merkezine bildirip, güzergah değiştirdim" Olay günü yaşananları aktaran araç şoförü İzzet Aydın, "2013 yılından bu yana şoförlük yapıyorum. 7 numaralı hatta çalışıyordum. Krempark’ın oradan 3 kişi araca bindi. Bir tanesi ayağının üzerine basamıyordu. Geçmiş olsun dedim. Hastaneye gideceğiz dedi. Harekat merkezine bildirerek güzergah dışına çıkacağımı söyleyerek, hastayı hastaneye götürdüm. Araçta başka kimse de yoktu. Acilin önüne kadar götürüp, güzergahıma devam ettim" dedi. Bir diğer olay ise 12 Aralık Cuma günü gerçekleşti. Araca bindiğinde fenalaşan yolcuyu fark eden otobüs şoförü Suat Atmaca, Hastane Caddesi’ndeki duraktan "U" dönüşü yaparak güzergah dışına çıktı. Vakit kaybetmeden rotayı Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisine çeviren Atmaca kısa süre içerisinde Acil Servis önüne ulaştı. Otobüsten indirilip sedyeye alınan kadın yolcu, sağlık ekiplerine ulaştırıldı. "Vatandaşın sağlığı her şeyden önemlidir" diyen şoför Suat Atmaca, "Olay günü 18 nolu hatta çalışıyordum. Durağa yanaştığımda iki genç benden kolanya istedi. Ne olduğunu sorduğumda arkadaşlarının rahatsızlandığını söylediler. Harekat merkezini arayarak rotamdan çıkıp U dönüşü yaptım. Hastanede acil servise geldiğimizde servise bindirdik ve hastamızı sağlık ekiplerine teslim ettik. Bize periyodik eğitimler veriliyor, bu eğitimlerde bu sağlık konusunda da hassas davranmamız konusunda bilgilendirme yapılıyor. Bizimde çocuğumuz var, biz burada insanlık görevimizi yaptık" dedi. Yaşanan bu örnek davranışlar, Düzce Ulaşım A.Ş. bünyesinde görev yapan şoförlerin, yolcuların sağlığı ve güvenliği konusunda da sorumluluk bilinciyle hareket ettiğini gösterdi. Şoförlerin duyarlılığı diğer yolcular tarafından da tebrik edildi.
Ankara Sanatçı Metin Şentürk TBMM’de engelli bireylerin sorunlarını ve hayat hikayesini anlattı AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu başkanlığında toplanan Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu’na katılan sanatçı Metin Şentürk, engelli bireylerin sorunlarını ve hayat hikayesini anlattı. Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu başkanlığında toplandı. Komisyona sanatçı ve Dünya Engelliler Birliği Kurucu Başkanı Metin Şentürk katıldı. Komisyonun açılışında konuşan Kasapoğlu, "Tüm Komisyon üyelerimizin ortak inancı, engelli bireylerimizin toplumun tam merkezinde yer alması; sanatta, sporda, siyasette, akademide, medyada, üretimde, istihdamda her bir noktada en merkezde yer alması, onların merkezde yer almasıyla birlikte toplumun bu anlamdaki algısı, bakışı çok güçlü şekilde değişiyor. Kullanılan dilden, ön yargıların kırılmasına kadar pek çok değişimi gözlemliyoruz. İşte, Metin Bey’in bu anlamdaki yolculuğu da hem sanat alanında hem de sivil toplumdaki mücadelesi bu açıdan çok kıymetli ve çok ama çok öğretici" diye konuştu. "9 kişilik ailenin 6 kişisi kör oldu" Konuşmasına kendi hayat hikayesini anlatarak başlayan Metin Şentürk, "7 çocuklu bir ailede doğdum. Yalnız hayatın anneme acımasız şakaları enteresan bir şekilde devam etti. Baba tarafından genetik körlük vardı. 2 kız kardeşim, 2 erkek kardeşim, babam ve ben, hepimiz sağlam doğmamıza rağmen, 9 kişilik bir ailede 6 kişi zaman içinde yaşanan küçük problemlerden körlükle karşıya kaldı. 9 kişilik ailenin 6 kişisi kör oldu. Bugüne kadar hayatımı kolaylaştıran yegâne unsurun bakış açısı olduğuna çok inandım. Bakış açınızı değiştirdiğinizde acınızı değiştirebiliyorsunuz" dedi. "Sahadaki çalışmalarınız içinse ben 7/24 hazırım" Engelliliğin, engelliden ziyade aileleri için daha zor olduğuna inandığını dile getiren Şentürk, "Engelli hayatına bir şekilde alışıyor ama aileler için her uyanılan sabah aynı tabloyla karşılaşmak biraz daha farklı. Evlatlarının önündeki engelleri aileler, sonra yasalar, sonra da vicdanlar kaldırırsa bazı şeylerin çok daha iyi olacağına inanıyorum. Sahadaki çalışmalarınız içinse ben 7/24 hazırım. Emeğimle, bedenimle, ruhumla ve gönlümle yanınızda olmaya hazırım. Şayet bu işe yarayacaksa, dediğim gibi, 7/24 ülkenin her tarafında emek veririm. Çünkü sonuç itibarıyla, benim bu ülkede bu kadar emek verme çabamın tek bir nedeni var. Askerlik yapamadığım bir ülkede askerliğimi bu şekilde tamamlıyorum, bu da benim hayata bakış açımın bir tarafı" ifadelerini kullandı.