ASAYİŞ - 16 Şubat 2026 Pazartesi 15:13

Ordu’da aranması bulunan 44 şüpheli yakalandı, 17’si tutuklandı

A
A
A
Ordu’da aranması bulunan 44 şüpheli yakalandı, 17’si tutuklandı

Ordu’da jandarma ekipleri tarafından son 1 haftada yürütülen asayiş faaliyetlerinde aranması bulunan ve yakalanan 44 şüpheli şahıstan 17’si tutuklandı.


İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kendi sorumluluk bölgesinde son bir haftada yürüttüğü asayiş faaliyetleri kapsamında 22 bin 41 kişinin sorgusunu gerçekleştirdi. Kontrollerde çeşitli suçlardan hakkında arama kararı bulunan 44 şüpheli şahıs yakalandı, 17’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca trafik faaliyetleri kapsamında toplam 12 bin 75 araç kontrol edildi.



18 şüpheliye uyuşturucudan adli işlem


Ekiplerin, uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında yürüttüğü çalışmalarda toplamda 18 şüpheli yakalandı. Şahıslara yönelik yapılan aramalarda çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ve 2 adet uyuşturucu madde kullanma aparatı ele geçirildi. Şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı.



Kaçakçılık ile mücadele çalışmaları


Ekiplerin, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele faaliyetleri kapsamında yürüttükleri çalışmalarda 4 bin 700 adet boş makaron, 9 bin 850 adet dolu makaron, 7 kilogram kıyılmış tütün, tütün doldurma makinesi, 28 litre etil alkol, 4 litre alkollü içki, 4 adet tabanca ve şarjörler, 1 adet av tüfeği ve çeşitli miktarlarda fişekler, kamera kayıt cihazı, 3 adet cep telefonu, 11 adet çeşitli kazı malzemesi, dedektör, jeneratör ve 3 adet taş delici ele geçirildi. Olayla ilgili yakalanan ve haklarında adli işlem başlatılan 12 şüpheliden 5’i gözaltına alınarak, adli mercilere sevk edildi. Şüpheliler, ifadelerinin alınmasının ardından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.


Çalışmaların devam edeceği bildirildi.



Ordu’da aranması bulunan 44 şüpheli yakalandı, 17’si tutuklandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Kurban kesiminde yine çiftlikler tercih edildi Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Kurban Bayramı’nda vatandaşlar, kurban ibadetlerini hijyenik ve güvenilir ortamda gerçekleştirebilmek için çiftlikleri tercih etti. Doğal ortamda yetiştirilen kurbanlıklar ve sunulan kapsamlı hizmetler nedeniyle yalnızca Sındırgı’dan değil, çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlar da çiftliklere yoğun ilgi gösterdi. Kurban Bayramı sabahı Sındırgı’daki çiftliklerde yoğunluk yaşanırken, vatandaşlar bayram namazının ardından kurban kesim alanlarına akın etti. Eşsiz doğası, temiz havası ve doğal ortamda yetiştirilen büyükbaş ile küçükbaş hayvanlarıyla dikkat çeken çiftlikler, vatandaşlardan tam not aldı. Çiftlik işletmecileri, kurbanlık hayvanların yıl boyunca doğal ve sağlıklı şartlarda yetiştirildiğini belirterek, vatandaşların özellikle hijyenik ortam, veteriner kontrolü ve güvenilir hizmet nedeniyle çiftlikleri tercih ettiğini söyledi. Çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda vatandaşın rezervasyon yaptırdığı ifade edildi. Kurban ibadeti için çiftliğe gelen vatandaşlar ise sunulan hizmetten memnun kaldıklarını belirtti. Vatandaşlar, "Bayram namazımızı burada kıldık. Temiz, düzenli ve güvenilir bir ortam var. Kurbanımızı hazır şekilde teslim alıyoruz. Ailece rahat bir şekilde ibadetimizi yerine getiriyoruz" diyerek memnuniyetlerini dile getirdi. Çocuklu ailelerin geniş ve kontrollü alanlar nedeniyle çiftlikleri tercih ettiği görülürken, vatandaşlar hem doğayla iç içe vakit geçirme hem de kurban ibadetini huzurlu ortamda yerine getirme fırsatı buldu. Üreticiler ise bayram boyunca vatandaşlara en iyi hizmeti sunabilmek adına tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirterek, Sındırgı’nın doğal ortamında yetişen kurbanlıkların her yıl daha fazla ilgi gördüğünü ifade etti.
Sakarya Sakarya’da vatandaşlar bayramın ilk gününde tabiat parklarına akın etti Sakarya’da Kurban Bayramı’nın ilk gününde güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar, soluğu doğanın kalbinde aldı. Büyükşehirlerin stresinden kaçan tatilcilerin de rotasına giren tabiat parklarında oluşan yoğunluk havadan görüntülendi. Arifiye ve Adapazarı ilçelerinde yer alan ormanlık alanlar ve tabiat parkları, bayramın birinci gününde hem Sakaryalıların hem de çevre illerden gelen ziyaretçilerin akınına uğradı. Sıcak havayı ve bayram tatilini fırsat bilen vatandaşlar, aileleri ve sevdikleriyle birlikte yeşil ve mavinin buluştuğu eşsiz manzarada doğanın tadını çıkardı. "Sakin bir tatil geçirmek istedik" Akraba ziyareti ve tatil için İstanbul’dan Sakarya’ya gelen Kadir Eren, doğanın içinde sakin bir tatil geçirmek istediklerini belirterek, "İstanbul’un kalabalığından uzaklaşıp yeşille buluşmak istedik. Hem akraba ziyaretinde bulunuyoruz hem de eşimle birlikte bu doğayı, bu güzelliği fırsat bilerek hoş vakit geçiriyoruz. Buranın tadını çıkartıyoruz. Hayvanlar, doğa, her şey çok güzel" dedi. Ailesiyle birlikte rahat bir nefes almak için tabiat parkını tercih etiğini belirten Hakan Bayrakçı ise, uzun bayram tatilini değerlendirdiklerini ifade ederek şunları söyledi: "Biz de İstanbul’dan geliyoruz. Orada ailemizle gidip rahatça gezebileceğimiz bu şekilde alanlar yok. Çocuklar için de güzel olacağını düşündüğümüz için buraya kaçtık. Burası ailemizle keyifli vakit geçirebileceğimiz çok güzel ve huzurlu bir yer oldu."
Manisa Kaymakam Güngör’den şehit ailelerine bayram ziyareti Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Kaymakam Alper Faruk Güngör, Kurban Bayramı dolayısıyla şehit ailelerini ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Şehit aileleriyle yakından ilgilenen Kaymakam Güngör, "Şehitlerimizin emanetleri olan ailelerimizin her zaman yanındayız" dedi. Alaşehir Kaymakamı Alper Faruk Güngör’e ziyaretlerde eşi Reyhan Gülpınar Güngör, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Zorpuzan ve İlçe Jandarma Merkez Karakol Komutanı Teğmen Aykut Bayraktaroğlu eşlik etti. Heyet, şehit aileleriyle bir süre sohbet ederek bayramlarını kutladı. Şehitliğin en kutsal mertebe olduğunu belirten Kaymakam Güngör, devletin tüm imkanlarıyla şehit aileleri ve gazilerin yanında olduklarını ifade etti. Güngör, "Şehit aileleri ve gazilerimizi ziyaret ederek onlarla yakından ilgilenmek en öncelikli işlerimizden biridir. Bizler ne yaparsak yapalım, vatan uğruna evlatlarını şehit veren ailelerin acısını dindiremeyiz. Ancak şehitlerimizden bizlere emanet kalan ailelerimizin ve gazilerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz" dedi. Her türlü sorun ve sıkıntıda kapılarının açık olduğunu kaydeden Güngör, "Evlatlarını bu vatan uğruna feda eden güzide insanlara vefa borcumuzu ödemek mümkün değil. Devlet olarak her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Şehit aileleri ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek Kaymakam Güngör ve beraberindeki heyete teşekkür etti.