GÜNDEM - 19 Mart 2025 Çarşamba 16:16

Ordu’da ODÜ ile OBB arasında ‘Anne Üniversitesi’ protokolü

A
A
A
Ordu’da ODÜ ile OBB arasında ‘Anne Üniversitesi’ protokolü

Ordu Üniversitesi (ODÜ) ile Ordu Büyükşehir Belediyesi arasında ‘Anne Üniversitesi Projesi’ kapsamında protokol imzalandı.


ODÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler arasında imzalanan protokol ile Ordu’da yaşayan annelerin kendilerini tanımaları, potansiyellerinin farkına varmaları, aile içi iletişimlerini güçlendirmeleri ve sağlıklı yaşam davranışlarını kazanmalarına katkı sağlamak, ayrıca, stresle başa çıkabilme, sanatsal becerilerini geliştirme ve ebeveynlik becerilerini arttırma konularında eğitimler verilmesini öngörüyor.



"Ailenin korunması ve güçlendirilmesi temel vizyonumuzdur"


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 2025 yılının ‘Aile Yılı’ olarak belirlenmesinin ardından ODÜ ile imzaladıkları ‘Anne Üniversitesi Projesi’ protokolünün aile kurumunun güçlendirilmesi amacıyla önemli bir adım olduğunu kaydetti. Başkan Güler, "Bu protokol, ‘Ailenin korunması ve güçlendirilmesi’ vizyonu doğrultusunda hazırlanmış olup, 2025 yılı itibarıyla aileyi destekleyen programların daha da yaygınlaşmasını hedeflemektedir. Bu sayede, Ordu’daki kadınlarımıza yönelik kapsamlı bir eğitim ve gelişim programı sunulmuş olacaktır. Ordu Üniversitesi ile gerçekleştirilen bu protokolün şehrimize hayırlı olmasını diliyor, tüm katılımcıların bundan fayda sağlamasını temenni ediyorum" dedi.



"Annelerin aile içi rolü güçlenecektir"


ODÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş ise Ordu Büyükşehir Belediyesi ile imzaladıkları protokolün hayırlı olması dileğinde bulunarak, "Protokolün amacı, Ordu’da yaşayan annelerin kendilerini tanımaları, potansiyellerinin farkına varmaları, aile içi iletişimlerini güçlendirmeleri ve sağlıklı yaşam davranışlarını kazanmalarına katkı sağlamaktır. Ayrıca, stresle başa çıkabilme, sanatsal becerilerini geliştirme ve ebeveynlik becerilerini arttırma konularında eğitimler verilecektir. Bu işbirliği, Ordu Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin eş güdümünde, kadınlara yönelik olarak psikolojik, sosyal, kültürel ve sanatsal eğitimlerin yanı sıra, aile içindeki rollerini güçlendirecek ve ebeveynlik becerilerini geliştirecek programları kapsamaktadır. Proje sonunda katılımcılara eğitim durumlarını gösteren sertifikalar verilecektir" diye konuştu.



Ordu’da ODÜ ile OBB arasında ‘Anne Üniversitesi’ protokolü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir İstediği verilmeyince restorana tüfekle saldırdı: 1 ölü, 3 yaralı Balıkesir’in Gömeç ilçesinde işletme sahibinden alkollü içki isteyen saldırgan, isteğine olumsuz cevap alınca restorana tüfekle ateş açtı. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Saldırı anları güvenlik kamerasına yansıdı. Edinilen bilgiye göre, Gürkan T. (42) isimli şahıs, Kızko Sahili’nde bir restorana giderek mekan sahibi Ahmet E.’den bir şişe alkollü içecek istedi. Ancak işletmenin sahibi bu isteği olumsuz yanıtladı. Mekan sahibiyle tartışan Gürkan T. daha sonra restorandan uzaklaştı ve iki saat sonra işletmeye elinde bir tüfekle yeniden girdi. Saldırgan, kapıdan girer girmez tüfekle etrafa gelişigüzel ateş açtı. Güvenlik kamerasına yansıyan ve 2026’nın ilk saatlerinde gerçekleşen saldırıda, Gömeç Belediyespor Tesislerinde çalışan ve arkadaşı olan mekan sahibine yardım için restoranda bulunan Hasan Durka (36), Zafer A., mekan sahibi Ahmet E. ile ismi öğrenilemeyen bir kadın yaralandı. Saldırgan Gürkan T. ise, tüfekle mekandan uzaklaştı. Saldırıda Hasan Durka olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan Zafer A.’nın ise kaldırıldığı hastanede yaşam savaşı verdiği öğrenildi. Mekan sahibi Ahmet E. ve ismi öğrenilemeyen kadının ise tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi. Olayın ardından Gömeç İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, iki saatlik bir kovalamacanın ardından Gürkan T.’yi yakaladı. Öte yandan, ilçenin sevilen gençlerinden Hasan Durka, Gömeç Çarşı Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Gömeç Kabristanı’nda toprağa verildi. Cenazeye; Gömeç Kaymakamı Mehmet Nesip Mahir, Belediye Başkanı Melih Bağcı, daire amirleri, Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç, Edremit Körfezi ilçelerinin spor kulüpleri yöneticileri ve yüzlerce Gömeçli katıldı.
Balıkesir İstediği verilmeyince restorana tüfekle böyle saldırdı: 1 ölü, 3 yaralı Balıkesir’in Gömeç ilçesinde işletme sahibinden alkollü içki isteyen saldırgan, isteğine olumsuz cevap alınca restorana tüfekle ateş açtı. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Silahlı saldırı anları güvenlik kamerasına yansıdı. Edinilen bilgiye göre, Gürkan T. (42) isimli şahıs, Kızko Sahili’nde bir restorana giderek mekan sahibi Ahmet Ercan’dan bir şişe alkollü içecek istedi. Ancak işletmenin sahibi bu isteği olumsuz yanıtladı. Mekan sahibiyle tartışan Gürkan T. daha sonra restorandan uzaklaştı ve iki saat sonra işletmeye elinde bir tüfekle yeniden girdi. Saldırgan kapıdan girer girmez tüfekle etrafa gelişigüzel ateş açtı. Güvenlik kamerasına yansıyan ve 2026’nın ilk saatlerinde gerçekleşen saldırıda, Gömeç Belediyespor Tesislerinde çalışan ve arkadaşı olan mekan sahibine yardım için restoranda bulunan Hasan Durka (36), Zafer A., mekan sahibi Ahmet E. ve ismi öğrenilemeyen bir kadın yaralandı. Saldırgan Gürkan T. ise, tüfekle mekandan uzaklaştı. Saldırıda Hasan Durka olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan Zafer A.’nın ise kaldırıldığı hastanede yaşam savaşı verdiği öğrenildi. Mekan sahibi Ahmet E. ve ismi öğrenilemeyen kadının ise tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi. Olayın ardından Gömeç İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, iki saatlik bir kovalamacanın ardından Gürkan T.’yi yakaladı. Öte yandan ilçenin sevilen gençlerinden Hasan Durka, Gömeç Çarşı Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Gömeç Kabristanı’nda toprağa verildi. Cenazeye; Gömeç Kaymakamı Mehmet Nesip Mahir, Belediye Başkanı Melih Bağcı, daire amirleri, Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç, Edremit Körfezi ilçelerinin spor kulüpleri yöneticileri ve yüzlerce Gömeçli katıldı.