ASAYİŞ - 11 Ağustos 2025 Pazartesi 20:55

Ordu’da yakılan çöpler yangına neden oldu

A
A
A
Ordu’da yakılan çöpler yangına neden oldu

Ordu’nun Ünye ilçesinde bir apartmanın önünde yakılan çöpler, küçük çaplı yangına neden oldu. Alevler, itfaiye ekipleri tarafından yan binanın giriş katındaki daireye sıçramadan kontrol altına alındı.


Edinilen bilgiye göre, Bayramca Mahallesi Irmak Caddesi 4. Sokak’ta 5 katlı binada oturan bir vatandaş, çevredeki çöpleri apartmanın önünde yaktı. Bu sırada kıvılcımlar odunluğa sıçradı. Kuru odunların tutuşmasıyla hızla büyüyen yangında binanın ikinci katına kadar yükselen dumanları gören vatandaşlar, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. İhbar üzerine hızla olay yerine gelen Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye İtfaiye Amirliği ekipleri, yangına müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu alevler yan binanın giriş katındaki daireye sıçramadan kontrol altına alındı. Yaklaşık 1 saat süren söndürme çalışmalarının ardından yangın söndürülerek, soğutma çalışması yapıldı.


Olayla ilgili inceleme başlatılırken, apartman sakinleri büyük bir tehlike atlattı.



Ordu’da yakılan çöpler yangına neden oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beşiktaşlılar ikebana sanatıyla buluştu Beşiktaş Belediyesi, ilçede yaşayan 65 yaş üstü komşularını Japon çiçek düzenleme sanatı ikebana ile buluşturdu. Beşiktaş Belediyesi ve Sumitomo Mitsui Banking Corporation Shaka Kachi iş birliğinde düzenlenen etkinlikte katılımcılara ikebana sanatı hakkında uygulamalı eğitim verildi. Prof. Dr. Aykut Barka Deprem Parkı’nda gerçekleşen etkinlikte katılımcılar; dallar, çiçekler ve saksılar kullanarak estetik düzenlemeler yaptı. Katılımcılar uygulamalı çalışmanın yanı sıra ikebananın felsefesi, doğayla kurduğu bağ ve sanatsal yaklaşımı hakkında da bilgi edindi. İkebana uygulamalı gösterim eğitmeni Neslihan Noyan, bu sanatın Türkiye’de tanınması için çalışmalar yürüttüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı: "İkebana, Japonca’da ‘yaşamak’ anlamına gelen, canlı çiçeklerle yapılan bir sanat olarak bilinir. Esasen doğaya duyulan saygının sanata dönüşmüş halidir. Japonların çok eski, geleneksel ve kadim bir sanatıdır. Bu sanatın Türkiye’de tanınması için çalışmalar yapıyorum. Teknolojiyle çevrili bir dünyada yaşıyoruz; doğayla bağ kurmanın önemini yeniden hatırlamamız gerektiğini düşünüyorum. Bu kapsamda Zen bahçeleri kurulması için de çalışmalar yürütüyorum." Sumitomo Mitsui Banking Corporation adına konuşan Esra Aksoy ise etkinliğin amacına ilişkin şu bilgileri paylaştı: "Bankamızın vizyonlarından biri, yaş almış bireyleri sosyal hayata daha fazla katmak ve onlarla birlikte üretmek. Bu doğrultuda Beşiktaş Belediyesi ile ortak bir çalışma gerçekleştirdik. Japonların doğayı hayata katma sanatı olan ikebanayla, yeni yıla dair güzel dileklerin paylaşıldığı küçük saksılar hazırladık. Katılımcılar kendi çiçek düzenlemelerini yaparak yeni yıl dileklerini yazdı. Yeni yılın herkes için güzellikler getirmesini diliyoruz."