ASAYİŞ - 16 Kasım 2025 Pazar 01:01

Ordu’da yangın

A
A
A
Ordu’da yangın

Ordu’nun Ünye ilçesinde, işçilerin kaldığı 4 katlı bir binanın çatı katında çıkan yangın itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu söndürüldü.


Yangın, Kaledere Mahallesi 20 Temmuz Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı bir binanın çatı katında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, işçilerin kullandığı dairede kullanılan elektrikli ısıtıcı sobadan yangın çıktı. Dumanları ve alevleri fark eden işçiler kendilerini dışarı atarak 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu.


İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye İtfaiye Grup Amirliği’ne bağlı ekipler sevk edildi. Ekipler, binanın 4’üncü katına itfaiye merdiveni kullanarak yangına müdahale etti. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürülürken, işçilerin bulunduğu odada maddi hasar meydana geldi.


Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.



Ordu’da yangın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Bodrum’da akran zorbalığı: Çocuğu feci şekilde darbederek bayılttı Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir çocuğun başka bir çocuğu feci şekilde darbederek bayılttığı olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Olay, 7 Ocak’ta Turgutreis Hayırlı Sabancı Anadolu Lisesi yanındaki parkta yaşandı. Cep telefonu kameralarına yansıyan görüntülerde kimlikleri henüz öğrenilemeyen 15 -16 yaşlarındaki iki çocuk arasında arbede yaşandığı, çocuklardan birinin kendisinden fizik olarak daha zayıf görünen çocuğa saldırdığı görüldü. Çocuğa yumruk ve tekme atıp hem de gülen saldırgan çocuğa kenardaki arkadaşlarının da "devam devam" dediği görüntülerde yer aldı. Aldığı darbelerle çocuk bir süre yürüdükten sonra yol ortasına düştü. Olaya ilişkin görüntülerin sosyal medyaya düşmesinin ardından Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Bodrum Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, "Muğla ili, Bodrum ilçesinde 25 Şubat 2026 Çarşamba günü çeşitli yerel basın-yayın ve sosyal medya kuruluşlarında yayınlanan haber ve görüntülerde, bir çocuğun akran zorbalığına uğradığı ve darp edildiği iddiası üzerine yapılan incelemelerde; olayın 7 Ocak 2026 Çarşamba günü gerçekleştiği, aynı gün taraflar tespit edilerek adli tahkikata başlandığı ve soruşturma sürecinin devam ettiği anlaşılmıştır" denildi.
İzmir Bornova MTAL’de geleneksel iftar sofrası kuruldu Bornova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen iftar programlarının ikincisi gerçekleştirildi. Okul yönetimi, öğretmenler ve personelin katkılarıyla hazırlanan programda yaklaşık 120 kişiye iftar yemeği verildi. Bornova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ramazan ayının yardımlaşma ve dayanışma ruhunu düzenlenen iftar organizasyonu ile sürdürüyor. Okul Müdürü Adnan Uçar, Müdür Yardımcıları İbrahim Kuz, Arzu Dostel ve Belgin Sağlık’ın koordinesinde düzenlenen ikinci iftar programında, okul personeli ve öğrencileri bir araya geldi. Öğrenciler mutfakta görev aldı Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğretmenleri Şükran Uçar, Suzan Bilgehan Karaaslan, Havva Yeni, Elvan Öner ve Gıda Teknolojileri Öğretmeni Özgür Koç’un rehberliğinde hazırlanan yemeklerde öğrenciler aktif rol aldı. 12/F sınıfı öğrencileri Mustafa Aslan ve Egemen Kokulu ile 11/E sınıfı öğrencisi Can Babür, iftar menüsünün hazırlanma sürecini öğretmenleriyle birlikte yürüttü. Haftalık çorba ikramı başlıyor Yaklaşık 100-120 kişilik hazırlanan menüde; mercimek çorbası, nohutlu pirinç pilavı üzeri tavuk, ayran ve baklava ikram edildi. Okul yönetimi tarafından yapılan açıklamada, iftar programlarının yanı sıra Ramazan ayı boyunca haftada bir gün okul kapısı önünde vatandaşlara ve öğrencilere yönelik çorba ikramı yapılacağı bildirildi. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği organizasyon, toplu iftar yemeğinin ardından sona erdi.