ÇEVRE - 12 Eylül 2023 Salı 12:47

Ordu’ya süper tesis

A
A
A
Ordu’ya süper tesis

Ordu’da değişim ve dönüşüm devam ediyor. Altınordu ilçesinde denize sıfır konumda olan, sosyal donatı alanları, muhteşem mimarisi ve hayran bırakan manzarası ile Ordu’ya değer katacak olan Çamlı Köşk Sosyal Tesisleri düzenlenen tören ile açıldı.


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in ‘Sahiller halkındır’ kararlı tavrı ile kıyılar bugün halkın rahat nefes alabildiği sosyal yaşam alanlarına dönüştü. Özellikle Altınordu’nun Kirazlimanı Mahallesi’nde yüksek ölçekli binaların yıkımının ardından ortaya çıkan alan yapılan peyzaj çalışmaları ile bambaşka bir görünüme kavuştu. Yapılan çalışmalar sonucunda yeniden düzenlenen bölge halkın kullanımına açıldı. Kumsalında denize giren, gölgesinde çay bahçesinde dinlenen, park alanını ailece kullanan vatandaşlar, deniz ve doğanın tadını çıkarıyor.


Gerçekleştirilen açılış programında bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, açılışı yapılan alanın amacı dışında kullanıldığına dikkat çekti. Başkan Güler, “Burası bizim çocukluğumuzdan bu yana yüzdüğümüz, balık tuttuğumuz ve midye çıkarttığımız bir alandı. Daha sonra bu alan, otel oldu. En son ise çok katlı binalar yapıldı. O binaların kıyı kenar çizgisini aştığı için alınan mahkeme kararı ile yıkımını gerçekleştirdik. Daha sonra bu alanı tekrar halkın kullanımına açtık. Şu an açılışını yaptığımız bu alanın altında 20 bin metrekare kapalı alan var. Bu alanı da farklı çalışmalarla değerlendireceğiz. Açılışını yaptığımız bu alan 12 bin metrekareden oluşuyor. Bu alanda kumsalında denize giren, gölgesinde çay bahçesinde dinlenen, park alanını ailece kullanan vatandaşlar, deniz ve doğanın tadını çıkarıyor. 24 saat canlı olan bu alanın şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.



Vali Muammer Erol: “Ordu Büyükşehir Belediyesi güzel işlere imza atıyor”


Gerçekleştirilen açılışta bir konuşma yapan Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediyesinin yaptığı güzel işlere dikkat çekti. Vali Erol, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:


“Göreve başladığım günden bu yana Ordu Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu güzel işlere şahitlik ediyorum. Bugün yine bu güzel çalışmalardan bir tanesine şahitlik ettik. İnşallah bu çalışma hayırlı ve bereketli olur. Emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler olmak üzere herkesi kutluyorum.”



Halk memnun


Yeni yaşam alanını ziyaret eden vatandaşlar sahil bandında oluşan görüntü kirliliğinin giderilmesinden dolayı son derece memnun olduklarını söyledi. Yapılan sosyal tesisin Ordu’ya değer kattığının altını çizen vatandaşlar şu şekilde konuştu:


“Burada önceden gökdelenler vardı. Bizim evimizin manzarasını, havasını her şeyini duvar gibi kapatıyordu. Burada şu an bir park ve tesislerin oluşturulması çok güzel oldu. Denizin kenarını betonlaştırmaya son derece karşıyız. Bir duvar gibi tıpkı hapishane gibi olmuştu. Karşı mahallerde oturmaya gerek yok, yoldan geçerken bile görüntü bizi rahatsız ediyordu. Artık şehri görüyoruz, açık hava, insanların oturabileceği bir alan oldu. Halka açık bir plaj kazandırıldı. Önceden evlerden denize giremiyorduk. Bina yerine burada yapılan çalışma Ordu için turizm açısından daha iyi oldu. Ayrıca çocuklarımızın da rahatça oyun oynaya bildiği bir yer ortaya çıktı. Bu emekleri için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve ekibine çok teşekkür ediyorum.”


Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açılış daha sonra denizde yapılan flayord gösterisi ve konserle sona erdi.



Ordu’ya süper tesis

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce 86 yaşında eşi için gelin arabası süsledi, kendi yazdığı şiirle aşkını haykırdı Düzce’de yaşayan 86 yaşındaki adam, 55 yıllık hayat arkadaşı için unutulmaz bir yıl dönümü sürprizi hazırladı. Süslediği gelin arabası ile eşinin karşısına çıkan ve ona kendi yazdığı romantik aşk şiirini okuyan Adem Karagülle’nin, "Çocuk gibi heyecanlıyım, kendimi 25 yaşında hissediyorum" sözleri yarım asırlık sevdanın en güzel özeti oldu. Merkeze bağlı Çamköy’de ikamet eden ve yarım asrı aşan evlilikleriyle dikkat çeken Karagülle çifti, sevgi ve saygıyla geçen 55 yılı geride bıraktı. Her evlilik yıl dönümünde eşine sürprizler hazırlayarak genç çiftlere örnek olan Adem Karagülle, bu yıl dönümünde ise bir aracı gelin arabası gibi süsleyerek eşini mutlu etti. "Vatanımı, bayrağımı, eşimi çok seviyorum" Eşinin iyi bir hayat arkadaşı olduğunu ve kendisini güzel davranışlarıyla her zaman mutlu ettiğini dile getiren 77 yaşındaki Dilber Karagülle, "Onunla bir arada olduğum için mutluyum. Allah ondan razı olsun. Vatanımı, bayrağımı ve eşimi seviyorum. Evlilik konusunda yarım asrı devirdik, 55. yılımızı kutluyoruz. Evli olanlara ve evlenecek gençlere de bizim kadar mutlu ve uzun ömürlü bir beraberlik diliyorum. Bizleri yalnız bırakmayanlara da teşekkür ediyoruz" dedi. "Allah’a çok şükür aramıza üçüncü kişiyi sokmadık" Eşine duyduğu sevgiyi dile getiren Adem Karagülle ise yarım asırlık süreçte acıyı ve tatlıyı birlikte paylaştıklarını anlattı. Evliliklerinde karşılaştıkları zorlukları birlikte aştıklarını vurgulayan Karagülle, şunları kaydetti: "55 senedir evliyiz. Bu süreç içerisinde ağladık, güldük. Dilber Hanım’la beraber acısıyla tatlısıyla yaşıyoruz. Her zaman güler yüzlü olmadık ama Allah’a çok şükür aramıza üçüncü kişiyi sokmadık. Gençlere tavsiyem de araya üçüncü kişiyi sokmamalarıdır. Birbirimize her zaman sımsıkı sarıldık." "Şu anda kendimi 25 yaşında hissediyorum" Yıl dönümü hazırlığı için heyecanlandığını söyleyen Karagülle, "Bugün çocuk gibi heyecanlıydım. Sabahtan beri arabayı süslüyorum. Yaşım 86 ama ben şu anda kendimi 25 yaşında hissediyorum. Kendi mezar yerimi hazırlayıp taşımı yaptırdım. Her cuma günü gidip dua ediyorum. Allah hayırlı bir ömür versin, hayırsızsa vermesin" diye konuştu. "Nasıl seviyorum bir bilsen" Adem Karagülle, eşi için kaleme aldığı, "Aşkım, ay doğmuş gözlerine ışıl ışıl. Aşkın kalbimde yatıyor mışıl mışıl. Nasıl seviyorum bir bilsen. Ufacık ellerinle gözyaşımı bir silsen. Ne olur bana bir meleğim desen" dizelerinden oluşan şiiri de okudu.
Muğla Menteşe Atatürk Turizm MTAL’de bilim rüzgarı Muğla’da bilimsel çalışmaların adresi bu kez Menteşe Atatürk Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. İl genelinde seçilen sayılı okullar arasına girmeyi başaran okulda, öğrencilerin hazırladığı 19 proje görücüye çıktı. Menteşe Atatürk Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitimdeki başarısını bilimsel alana da taşıyarak Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 4006-A Bilim Fuarı’nın açılışını görkemli bir törenle gerçekleştirdi. Yoğun bir katılımla kapılarını açan fuar, öğrencilerin fikirlerini ve bilimsel araştırmalarını bir araya getirdi. Fuarın açılış kurdelesini; Muğla İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ferman Akbulut, Menteşe İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Keleş ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Çağlar Uğurlu birlikte kesti. Törende okul yönetimi, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli misafir de hazır bulundu. Açılışın ardından protokol üyeleri stantları tek tek gezip öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı. Menteşe Atatürk Turizm MTAL, bu yılki fuar süreciyle önemli bir başarıya imza attı. İl genelinde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 4006-A Bilim Fuarı için başvuru yapan 155 okul arasından titizlikle seçilen 40 okul içerisinde yer almayı başaran kurum, hazırladığı 19 farklı projeyle bilimsel yetkinliğini tescilledi. Öğrencilerin bilimsel düşünme, araştırma ve üretim becerilerini desteklemeyi hedefleyen fuarda; turizmden teknolojiye, sosyal bilimlerden fen bilimlerine kadar pek çok farklı alanda proje sergileniyor. Danışman öğretmenlerin rehberliğinde hazırlanan çalışmalar, hem teorik bilgiyi pratiğe dökme hem de ziyaretçilere sunma fırsatı tanıyor. Menteşe’de bilim ve eğitimi buluşturan bu anlamlı fuar, iki gün boyunca ziyaretçilerin beğenisine açık kalacak.