ASAYİŞ - 16 Haziran 2025 Pazartesi 15:54

Park halindeki otomobile 800 kilometre uzaktan trafik cezası yazıldı

A
A
A
Park halindeki otomobile 800 kilometre uzaktan trafik cezası yazıldı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde galerici esnafının, 20 gün önce satın aldığı ve o günden bu yana kullanılmayan otomobiline yaklaşık 800 kilometre uzaklıktaki Konya ilinden ‘ticari araçlara’ uygulanan trafik cezası geldi.


İlçede galerici esnafı Muharrem Kaval (41), 20 gün önce 1994 model otomobil satın aldı. Araç, temizliğinin ardından iş yerinin önüne park edildi. Bu esnada farklı bir araç ile il dışında çıkan Kaval’ın cep telefonuna trafik cezası yazıldığına dair tebliğ edildi. Cezanın, kendilerine ait otobüse geldiğini düşünen Kaval, makbuza baktığında ise şaşırdı. İş yerinin önünde satılmayı bekleyen ve hiç kullanılmayan 1994 model otomobile yaklaşık 800 kilometre uzaklıktaki Konya’nın Beyşehir ilçesinden ‘ticari taşıt sürücülerine, taşıt kullanma sürelerine aykırı olarak taşıt kullandırmak’ maddesinden 2 bin 167 TL ceza yazıldığını anlayan galerici esnafı, bu durumun düzeltilmesini talep etti.



"Araç hiç kullanılmadı, mahkemede itiraz etmem gerektiği söylendi"


Aracın iş yerinin önünden dahi kıpırdatılmadığını ileri süren Kaval, "Galerimdeki arkadaşlarımızı aradım ve aracın kullanılıp kullanılmadığını sordum. Aracın hiçbir yere götürülmediğini söylediler ki kamera kayıtları da var. Bunun üzerine Konya Beyşehir Trafik Müdürlüğü’nü aradım, durumu anlattım ve düzeltilmesini istedim. Onlar da bana itiraz merci olmadıklarını, mahkemeye başvurmam gerektiğini söylediler. Bunun üzerine aracın 1994 model olduğunu ve ticari araç olmadığını söyledim ama mahkemeye gidip itiraz etmem gerektiğini söylediler" dedi.



"Bu durumla karşılaşan başkalarının olduğunu anladım"


Bu durumu video çekerek sosyal medya hesaplarında paylaştığını ifade eden Kaval, "Yorumlarda çok kişinin bu tür olayla karşılaştığını anladım. Bazıları cezayı ödemem gerektiğini, kimisi ise itirazda bulunmam gerektiğini söyledi. Yapılan yanlışın düzeltmek için elimizden geleni yaptık, devletimizin bu konuda yardımcı olmasını bekliyoruz. Sonuçta bunu mahkemeye de versek insanların iş yükünü arttırmış olacağız" diye konuştu.



"Konya’yı bırakın, araç Fatsa’da dahi kullanılmadı, ayrıca araç ticari değil"


"Şuan için 15 günlük itiraz sürecini bekliyorum, bu süre içerisinde bana bir dönüş olmazsa bende yasal hakkımı kullanıp tazminat davası açmayı düşünüyorum diyen galerici esnafı, "Ben vatandaş olarak yapılan bir yanlışın düzeltilmesini istiyorum. Ceza tutarı 2 bin 167 TL, aracım Konya’ya gitmeyi bırakın, Fatsa sınırları içerisinde bile kullanılmadı, buradan kımıldamadı. Araç zaten hem ticari değil" ifadelerine yer verdi.



Park halindeki otomobile 800 kilometre uzaktan trafik cezası yazıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya 150 milyon TL’lik vurgun yapmışlardı: Dev dolandırıcılık çetesine operasyon anı kamerada Sakarya’da otomotiv şirketleri üzerinden örgütlü nitelikli dolandırıcılık yaparak 150 milyon TL’nin üzerinde vurgun yapan ve 1.2 milyar TL’lik mal varlıklarına el konulan çetenin çökertildiği operasyona ait görüntüler ortaya çıktı. 150 jandarma personelin katılımıyla 17 adrese eş zamanlı baskında; şüphelilerin gözaltına alındığı ve yüklü miktarda delil niteliğindeki evrak ile dijital materyallere el konulduğu anlar yer aldı. Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Kocaali ilçesi merkezli yürütülen dev bir dolandırıcılık operasyonunda, otomotiv şirketleri aracılığıyla onlarca vatandaşı mağdur eden örgüt çökertildi. Araç satış dolandırıcılığı ile 115 vatandaşı 150 milyon TL zarara uğratan örgütün; noter devri yapılmadan proforma fatura ve satış sözleşmeleri ile hayali araç satışı yaptığı, hacizli ticari araçları plaza önünde sergileyerek güven kazandığı belirlendi. Sakarya ve İstanbul’da yürütülen operasyonda 150 jandarma personelinin katılımıyla 17 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. 13 şüphelinin gözaltına alınarak 6’sının tutuklandığı operasyonda dolandırıcılık örgütü üyelerine ait 4 şirket üzerine kayıtlı; 101 adet araç, 13 adet çekme karavan, 2 adet plaza, 4 villa, 16 daire, 2 dükkan ve 9 arsa olmak üzere 31 adet gayrimenkul olmak üzere piyasa değeri yaklaşık 1.2 milyar TL olan taşınır/taşınmaz mal varlıkları ile 3 milyar TL’nin üzerinde olağan dışı hesap hareketliliği bulunan banka hesaplarına da el konuldu. Kocaali ilçesinde bulunan araç giydirme, servis aracına veya karavana dönüştürme alanında faaliyet gösteren içerisinde bulunduğu plaza da mühürlenerek faaliyetten men edildi. Dev çetenin çökertildiği operasyon anı kamerada Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Sakarya ve İstanbul illerinde nitelikli dolandırıcılık çetesine yönelik gerçekleştirdiği şafak operasyonuna ait görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde; tespit edilen adreslere yapılan baskın anları, şüphelilerin gözaltına alınarak çok sayıda mali değeri olan (araç satış sözleşmeleri, proforma faturalar, çek, senet vb.) ve delil niteliğindeki evraklara el konulduğu anlar yer aldı.
İstanbul Uzmanlardan balıklama atlamayın uyarısı: "Felç kalabilirsiniz" Yazın serinlemek için suya girmek keyifli olsa da büyük riskler taşıyor. Özellikle sığ sulara balıklama atlamak, omurga kırıkları ve felçle sonuçlanabilir. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ağırman, bu tür ciddi yaralanmaların yaz aylarında belirgin şekilde arttığı konusunda uyardı. Serinlemek için deniz, göl veya havuzlara yapılan bilinçsiz "balıklama atlayışlar", sonu felce varabilen omurga kırıkları için en büyük risklerden birini oluşturuyor. Bu tehlikeye dikkat çeken Medipol Mega Üniversite Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ağırman da yaz aylarında bu tür vakalarda belirgin bir artış yaşandığını belirtti. Özellikle gençlerin gösteriş amacıyla yaptığı yüksekten balıklama atlamaların ciddi riskler taşıdığını vurgulayan Doç. Dr. Ağırman, "Yaz geldiğinde göl, deniz ve havuzlar serinlemek için tercih ediliyor ama bir anlık dikkatsizlikle hayat tamamen değişebiliyor. Zeminin ya da derinliğin bilinmediği ortamlarda balıklama atlamalar omurga kırıklarına, omurilik yaralanmalarına ve felce neden olabiliyor. Hatta soluk almayı sağlayan diyafram siniri de etkilenirse hayati tehlike dahi oluşabilir" dedi. Bilinmeyen zeminlere balıklama atlamanın en büyük tehlikesinin kafanın sert zemine çarpması olduğunun altını çizen Doç. Dr. Ağırman, "Bu durum boyun omurlarında kırığa ve omurilik hasarına yol açabilir. Önlenebilir bir felç tablosuna dönüşmemesi için tedbir şart. Kalabalık gruplarda birbirlerine özenip yüksek yerlerden atlayanlar daha büyük risk altında. Saniyeler içinde alınan bir karar, hayatlarının geri kalanını tekerlekli sandalyede geçirmelerine neden olabilir. Bu yüzden mutlaka zemini ve derinliği bilmeden atlamamaları gerekiyor" diye konuştu. Doç. Dr. Ağırman, olası bir travma anında yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: "Eğer böyle bir durum yaşanırsa öncelik hastayı güvenli bir şekilde sudan çıkarmak ve boyun bölgesini kesinlikle hareket ettirmemektir. Mümkünse boyun sabitlenmeli ve acil sağlık hizmetlerine başvurulmalıdır. Bilinçsiz müdahaleler felç tablosunu daha da ağırlaştırabilir."