GENEL - 05 Aralık 2016 Pazartesi 13:55

(Özel Haber) Dolarını bozdurana baklava bedava

A
A
A
(Özel Haber) Dolarını bozdurana baklava bedava

Osmaniye’de pastaneci Hamit Gümüş, dolarını bozduranlara baklava ikramı yapacağını duyurdu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı ‘Dolarlarınızı bozdurun TL’ye çevirin veya altın alın’ çağrısının ardından Osmaniye’de pastanecilik yapan Hamit Gümüş, 250 dolar bozdurana baklava ikram edeceğini belirtti.
Kendisinin Cumhurbaşkanı’nın açıklamasının ardından 3 bin dolarını TL’ye çevirdiğini belirten Gümüş, “15 Temmuz ülkemiz için çok kötü bir gündü. Milletin dik duruşu, milletin paçavralara izin vermeyişi, tankların, tüfeklerin altına girmesi bizi müthiş derecede gururlandırdı. Şimdi de ekonomik olarak bir darbe yapmaya çalışıyorlar. Biz de buna halk ve devlet olarak izin vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın almış olduğu karar bizleri çok mutlu etti. Bizler de onun arkasındayız. Dolarlarımızı bozduruyoruz. Dolarlarını bozduran arkadaşlara da burada tatlı yediriyoruz ve ağızlarını tatlandırıyoruz. Kendim 3 bin dolarımı bozdurdum. Bütün esnafları bu kampanyaya destek vermelerini istiyoruz. Varlığımız devletimize feda olsun. Devletimiz varsa biz varız” diye konuştu.
250 dolarını bozdurana Hamitteyiz Pastanesi olarak tatlı ikramında bulunduklarını ifade eden pastane çalışanı Habibe Delikurt, “Dolarını bozdurana müessesemizden tatlı ikramında bulunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın almış olduğu bu kararı destekliyoruz ve her zaman yanındayız. Devletimiz varsa biz varız. Biz her zaman devletimizin yanındayız. Bu dik duruşundan dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı kutluyoruz. Herkesi bu kampanyaya destek vermeye çağırıyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda yolculara emniyet kemerinin önemi simülasyon aracı ile anlatıldı Kurban Bayramı öncesinde 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda vatandaşlara emniyet kemerinin önemi simülasyon aracı ile anlatıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı denetimlere devam ediyor. Bu kapsamda Bayrampaşa’da bulunan 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan sürücülere ve yolculara emniyet kemerinin önemi hakkında bilgilendirme yapıldı. Denetimde otobüslerin lastik ebatları, lastik türleri kontrol edilerek, şoför ve sürücülere emniyet kemeri takmaları konusunda uyarılar da da bulunuldu. Polis ekipleri, otobüslerde kemer takmayan yolcuları ise simülasyon aracına bindirdi. Simülasyon aracına binen yolcular, emniyet kemeri takmanın hayati önem taşıdığını ifade etti. Yolcu Esin Civelek, "Emniyet kemeri olmasına rağmen korkutucu bir andı. Emniyet kemeri olmadan yolculuk yapmıyorum. Çünkü insanı zorluyor. Ben yurt dışına çıkıyorum, Tiflis’e gideceğim, herkes emniyet kemerini taksın. Can güvenliği her şeyden daha çok önemli" dedi. "Bütün sürücü arkadaşlarımıza, yolcularımıza emniyet kemeri hususunda kemer takmalarını belirtelim" Otobüs şoförü Ahmet Yavuz, meslektaşlarını emniyet kemeri takmaları konusunda uyardı. Yavuz, "Emniyet kemerini yolcularımızın hepsine güvenlikleri açısından takmalarını rica ediyoruz. Onlarda bizim ricamızı kırmıyor. Hepsi emniyet kemerlerini takıyor. Sevdiklerine sağlıklı, mutlu, huzurlu bir şekilde devam etmeleri için kendilerine söylüyoruz. Bütün sürücü arkadaşlarımıza, yolcularımıza emniyet kemeri hususunda kemer takmalarını belirtelim" şeklinde konuştu. "Simülasyonda emniyet kemerinin insan hayatını kurtarmakta ne kadar önemli olduğunu fark ettik" Simülasyon aracına binen Hüseyin Güler, "Az önce yapılan simülasyonda emniyet kemerinin insan hayatını kurtarmakta ne kadar önemli olduğunu fark ettik. Bizim farkındalık kazanmamız açısından epey deneyim oldu. Bu yüzden emniyete teşekkür ederiz. Bir hareketine bakar hayat" ifadelerini kullandı.
Adana ATÜ, 15. yılını "ATÜ’ye Değer Katanlar" ödül töreni ile kutladı Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, üniversitenin kuruluşunun 15. yılında üniversitenin gelişimine katkı sunan akademisyenler, öğrenciler, idari personel ve paydaşlara ödül takdim etti. Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin 15. kuruluş yılı kapsamında düzenlenen "ATÜ’ye Değer Katanlar Ödül Töreni", geniş katılımla gerçekleştirildi. Programa Adana Vali Yardımcısı Hasan Balcı, ATÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, kent protokolü, akademisyenler, kamu kurum temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı. Program kapsamında üniversitenin kuruluşundan bugüne gelişim sürecini anlatan "Dünden Bugüne ATÜ" sinevizyon gösterimi izleyicilerle buluşturuldu. Ardından Rektör Prof. Dr. Adnan Sözen açılış konuşmasını gerçekleştirirken, Vali Yardımcısı Hasan Balcı da üniversitenin bilimsel ve akademik başarılarına dikkat çekti. Konuşmaların ardından üniversitenin 15. yılına özel hazırlanan pasta kesildi. Üniversiteye katkı sunanlar ödüllendirildi Törende bilimsel çalışmalar, proje üretimi, kalite yönetimi, sürdürülebilirlik, uluslararası başarılar, kampüs yaşamı, öğrenci toplulukları ve sportif başarılar gibi birçok kategoride ödüller takdim edildi. Programda ayrıca üniversiteye en yüksek puanla yerleşen öğrenciler, başarılı mezunlar, öğrenci toplulukları ve sportif başarı elde eden takımlar da ödüllerini aldı. Profesörlük belgeleri takdim edildi Tören kapsamında profesörlük unvanı almaya hak kazanan akademisyenlere de profesörlük belgeleri takdim edildi. Çok sayıda akademisyenin sahneye davet edildiği törende akademik başarılar alkışlarla kutlandı. Program, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.