GENEL - 06 Mayıs 2017 Cumartesi 20:02

Yayman: “Tarihi öğrenmek için insanlar Game of Thrones izleyeceğine Osmaniye’ye gelsinler”

A
A
A
Yayman: “Tarihi öğrenmek için insanlar Game of Thrones izleyeceğine Osmaniye’ye gelsinler”

Osmaniye’de yer alan tarihi mekanlarda incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Hüseyin Yayman, “Kadim zamanlarının insanlarının burada nasıl yaşadıklarını, bireyi olarak insanların günlerini nasıl geçirdiklerini insanlar görmek istiyorlarsa ‘Game of Thrones’ izlemek yerine Osmaniye’ye gelsinler” dedi.

Osmaniye’de yer alan tarihi mekanlarda incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Hüseyin Yayman, “Kadim zamanlarının insanlarının burada nasıl yaşadıklarını, bireyi olarak insanların günlerini nasıl geçirdiklerini insanlar görmek istiyorlarsa ‘Game of Thrones’ izlemek yerine Osmaniye’ye gelsinler” dedi.


Bakan Yardımcısı Yayman, kentte bulunan Toprakkale Kalesi, yapım çalışmalarının devam ettiği Osmaniye Müzesi, Kastabala - Hierapolis Ören Yeri ve Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesinde incelemelerde bulundu. İlk olarak Toprakkale Kalesinde başlayan programda Yayman, Osmaniye Kültür ve Turizm İl Müdürü Garip Yıl’dan kale hakkında bilgiler aldı. Kale içerisini gezen Yayman, daha sonra yapımı devam eden Osmaniye Müzesine geçerek müzenin son durumu hakkında bilgi aldı. Müze ziyaretinin ardından Yayman, Kastabala - Hierapolis Ören Yeri’nde incelemelerde bulundu. Daha sonra Karatepe - Aslantaş Açık Hava Müzesine geçildi. Müze hakkında detaylı bilgiler alan Yayman, buraya ev sahipliği yapmış Hititlere ait eserler hakkında bilgi aldı.


Ziyaretler sonunda genel bir değerlendirme yapan Yayman, gerçekleştirilen bu ziyaretlerde tarihi bir ana şahitlik ettiğini söyledi.


Kendisinin Hataylı olduğunu ve kendisini Çukurova’nın çocuğu olarak gördüğünü ifade eden Yayman, “Burası çok önemli bir Hitit Medeniyeti’nin devamı ve inşallah buralarda bizim çalışmalarımız olacak. Buraların ayağa kalkması, en önemlisi buraların tanıtılması bağlamında Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. İlk işimiz inşallah buraya Bakanımızı getirmek olacak. Yine Toprakkale ile ilgili Sayın Valimizle konuştuk, inşallah gelecek yıl oranın restorasyonunun yatırım planına alınması ve hemen Toprakkale’nin restorasyonunun, renevasyonunun başlaması konusunda çalışmalarımız var” dedi.


Eserlerin tanıtılması konusunda çalışacaklarını belirten Yayman, “Osmaniye’ye, Osmaniye’nin tarihine ve kültürüne, Osmaniye’nin medeniyetine eğer bu kadar 5 bin yıllık eserlerin yanında bizim küçücük bir katkımız olursa kendimizi mutlu hissederiz. Gerçekten burada çok tarihi bir hikaye var. Kadim zamanlarının insanlarının burada nasıl yaşadıklarını ve bireyi olarak insanların günlerini nasıl geçirdiklerini insanlar görmek istiyorlarsa tarih dizilerini, ‘Game of Thrones’ izlemek yerine Osmaniye’ye gelsinler ve Osmaniye’deki tarihi yerleri görsünler” şeklinde konuştu.


Osmaniye Valisi Kerem Al, gerçekleştirilen geziden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Yayman’a Osmaniye ziyaretinden ötürü teşekkür ederek, “Şüphe etmiyoruz ki Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Osmaniye’ye olan katkısı daha fazla olacaktır bu geziden sonra” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Doğan: “19 Mayıs ruhunu doyasıya yaşadık” Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Milli Mücadele’nin kenti Samsun’umuzda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın 105’inci yılını doyasıya yaşadık” dedi. 19 Mayıs kutlamalarını değerlendiren Başkan Doğan, “Güneşin doğduğu şehir Samsun’umuzun dört bir yanını Türk Bayraklarıyla donatarak, tramvaylardan billboardlara her detayda 19 Mayıs ruhunu yansıttık” diye konuştu. ”Samsun kurtuluşa giden yolda önemli bir şehir” diyen Doğan, şöyle devam etti: “19 Mayıs 1919’da ilk adımın atıldığı şehir. Bu nedenle her 19 Mayıs tarihinde gözlerin ilk çevrildiği yerlerden biri aynı zamanda. Bizde bu nedenle bu yılda şehrimizin tüm dinamikleriyle birlikte dolu dolu bir program hazırladık. Çok güzel, coşkulu ve milli duyguları en üst seviyede yaşadığımız bir gün oldu. İlk adımın şehrine yakışır bir 19 Mayıs yaşadık. Güneşin doğduğu şehir, Milli Mücadele’nin kenti Samsun’umuzda; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bugün benim doğum günüm’ dediği 19 Mayıs’ı hemşehrilerimizle bir arada kutladık. Samsun’da yanmaya başlayan kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının yıl dönümünü hep birlikte ellerimizde Türk bayraklarımız ile büyük bir coşku ve heyecanla Samsun’umuzun dört bir köşesinde hissettik.” Samsun’u gençlerle daha ileri taşıyacaklarını belirten Doğan, “Bizler; milli ve manevi değerleriyle, içerisinde barındırdığı mozaikleriyle, örnek bir şehir hayata geçirmek, Samsun’umuzu Türkiye Yüzyılı’nın parlayan yıldızı yapmak için yola çıktık. Bunu gençlerimizle, yaşlılarımızla, kadınımızla, erkeğimizle, gönlü Samsun için gönlü Türkiye için atan her bir ferdimizle bir ahenk içerisinde başaracağımızın da bilincindeyiz. Gençlerimiz bizim hem bugünlerimiz hem de kıymetli yarınlarımız. Bugünlerimizi birlikte tasarlayarak daha güzel yarınlar oluşturabiliriz. 19 Mayıs ruhunu şehrimizin dört bir köşesinde doyasıya hissettik, tramvaylarımızı giydirdik, spor etkinlikleri, konserler, sergiler, gösteriler ve birbirinden farklı etkinlikler ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, güneşin doğduğu şehir Samsun’da büyük bir coşku ile kutladık. Bu vesileyle bir kez daha 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.
Kocaeli 3. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi gerçekleşti Toplumsal Araştırmalar Merkezi (TAM) tarafından, 17-19 Mayıs 2024 tarihleri arasında Antalya’nın Kaş ilçesinde 3. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi düzenlendi. Kongrenin açılış konuşmaları, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. İdil Sayımer, Prof. Dr. Cem Pekman ile Okan Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Poyraz Gürson tarafından gerçekleştirildi. Kongrede iki günde yüz yüze ve online oturumlarda 76 bilim insanı tarafından sosyal bilimlerin çeşitli alanlarında toplam 56 bildiri sunuldu. Kongre’de Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Doç.Dr. Aysel Çetinkaya, Doç.Dr. Z. Benan Dondurucu, Doç.Dr. Gamze Cılızoğlu ve Arş. Gör. Ahmet Talha Ağca da bildirilerini sundu. Kongreye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Toplumsal Araştırmalar Merkezi Genel Direktörü ve Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da kongreye Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Pakistan ve Kazakistan gibi pek çok ülkeden bilim insanının katıldığını belirtti. Prof. Dr. Yılmaz, kapanış konuşmasında, “Kongremiz kapsamında bu sene, farklı ülkelerden 76 bilim insanı, ekonomi, iletişim, eğitim, felsefe, işletme, psikoloji gibi farklı alanlarda 56 bildiri sundu. Emeği geçen herkese ve katılımcılara teşekkür ediyorum. Umuyorum ki bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirmekte olduğumuz kongremiz, ülkemiz için ve yeni yetişmekte olan akademisyenler için bir ekol olur. Toplumsal Araştırmalar Merkezi olarak, Türkçe’nin bilim dili olması ve bilimsel alana katkı sunabilme doğrultusunda arzu ettiğimiz hedeflerimize ulaşırız” ifadelerini kullandı. 19 Mayıs Pazar günü ise Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 105. yılı münasebetiyle usta yönetmen ve Kocaeli Üniversitesi öğretim görevlisi ve yönetmen Hacı Mehmet Duranoğlu’nun katılımıyla Atatürk: Bir Liderin Doğuşu” başlıklı belgesel söyleşisi gerçekleştirildi. Söyleşinin ardından kongre kapanış programı dahilinde Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri tarafından 19 Mayıs Gençlik konseri verildi.