YEREL HABERLER - 17 Mart 2012 Cumartesi 17:00

AK PARTİ OSMANİYE İL KONGRESİ 14 NİSAN’DA YAPILACAK

A
A
A
AK PARTİ OSMANİYE İL KONGRESİ 14 NİSAN’DA YAPILACAK

AK Parti Osmaniye İl Başkanı Ömer Yağmur, kongrenin 14 Nisan’da yapılacağını açıkladı.
AK Parti il binasında düzenlenen basın toplantısında kongre tarihi ile ilgili açıklama yapan İl Başkanı Ömer Yağmur, geçtiğimiz perşembe günü genel merkeze kendisi ile birlikte il başkanlığı için aday olan Necati Okur, Emir Hasan Arslantaş, Mustafa Dayangaç ve Düccane Dinçer’in çağırıldığını ve görüşme yapıldığını hatırlattı. Yağmur; “Yapılan görüşmeler sonunda benimle birlikte iki arkadaşımın isminin Genel Başkan ve Başbakan Sayın Recep Tayip Erdoğan’a sunulacağı söylendi. Yani bu üç isim arasında biri il başkanı olarak tek liste ile aday olacak. Arlıca kongremize Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ beyefendi katılacaktır” diye konuştu.
Başkan Yağmur, kendisinin dışındaki diğer iki ismin kimler olduğunun da açıklanmadığını söyledi.
Açıklamasında yeni eğitim sistemi olarak 4+4+4 sistemini de değerlendiren başkan Yağmur, şunları söyledi:
“Bilindiği gibi 8 yıllık kesintisiz eğitim, 28 Şubat’ın dayatmasıdır. O zaman kendilerini egemen güç olarak görenler bu sistemi getirmişti. Ancak geçen sürede bu sistemin Meslek Liselerini de olumsuz etkilediği görüldü. Ayrıca 8 yıllık kesintisiz eğitim hiçbir modern ülkede uygulanmıyor. Şimdi 4+4+4 ile zorunlu eğitim 12 yıla çıkıyor. Gelişmiş ve modern, çağdaş ülkelerde de bu sistem uygulanıyor. Biz teşkilat olarak bu sistemi destekliyor ve yasalaşmasını istiyoruz.”
Toplantıya katılan AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal da Osmaniye’yi yakından ilgilendiren yayla sorununun çözümünde de sona gelindiğini belirterek, “Osmaniye Milletvekilimiz D.Mehmet Kastal’ın da üyesi olduğu Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonunda yayla sorunu ile ilgili verilen teklif kabul edildi. Bu teklife göre kısaca özet olarak yayla sakinlerinin sahip olduğu bina veya tesisler kiraya verilecek. Bu yasa 31.12.2011 tarihinde önce mevcut olan tesis ve binalar için geçerli olup, müsadere kararı verilenler de dahildir. İnşallah yasa TBMM’de kabul edildikten sonra vatandaşlarımızın büyük bir sorunu çözülmüş olacaktır” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde değişiklik Resmi Gazete’de Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yenilenen yönetmelikte; aile sağlığı merkezlerinin kamu sağlık kuruluşu olduğu belirtildi. Hizmet mekanına ilişkin asgari fiziki şartlar hizmet sunumundaki ihtiyaçlara göre güncellendi ve aile hekimliği birimlerince aile sağlığı merkezindeki ortak kullanılan malzemelerin aile sağlığı merkezine ait olduğu belirlendi. Hizmet sunumunda ihtiyaçtan dolayı tereddütsüz temin edilen ve zaten kullanılan tıbbi cihaz ile sarf malzemeler daha açık şekilde listelenerek asgari tıbbi cihaz ve malzemelerde güncelleme yapıldı. Aile hekimliği uygulamasında personel istihdamı teşvik edildi Aile hekimi ve aile sağlığı çalışanı istihdamına ilişkin usul ve esaslarda düzenleme yapılarak aile hekimliği uygulamasında personel istihdamı teşvik edilecek. Aile hekimi olarak görev yapmakta iken askerlik veya doğum nedeniyle uygulamadan ayrılmak zorunda kalan hekimlerin uygulamaya dönmek istediklerinde öncelik hakları bulunacak. Bu öncelik hakkının kullanımı sırasında yönetmelik hükmünün farklı şekilde yorumlanması neticesinde uygulama farklılıkları görüldüğünden bu hakkın kullanımı için şartlar detaylı olarak açıklanacak ve öncelik hakkının kullanımı için başvuruya yeterli süre tanınacak. Sağlıkta şiddetin önlenmesi adına yönetmelikte yeni bir düzenleme yapıldı Hem sağlık çalışanını korumak hem de vatandaşın hizmet alımını engellememek amacıyla; şiddet durumunda vatandaşın aile hekimi kayıt değişikliğinin öncelikle farklı bir aile sağlığı merkezine yapılması, ikametgahına yakın farklı aile sağlığı merkezi yok ise aynı aile sağlığı merkezindeki başka bir aile hekimliği biriminin seçileceği hususu yönetmelikte düzenlendi. Birinci aşama uyum eğitimlerinin ilk üç ayda tamamlanması zorunlu oldu Aile hekimliği uygulamasına geçiş sürecinin hızlandırılması için tüm aile hekimliği çalışanlarının bu süreçte aldığı temel eğitimleri uygulamaya geçişten sonra da alabilmesine imkan sağlanacak; ancak birinci aşama uyum eğitimlerini kişinin yerleştiği tarihten itibaren 3 ay içinde tamamlaması zorunluluğu getirilecek. Yönetmelikte ayrıca, Sağlık Bakanlığı’na ait Aile Hekimliği Bilgi Sistemi’nin kullanımına ve bu sisteme geçiş sürecine ilişkin düzenlemeye yer verildi. Aile sağlığı merkezinde dört hekim yerine her beş hekim için ilave oda bulunması şartı getirildi Aile sağlığı merkezlerinde birim sayısına göre oluşturulan "aşılama ve bebek/çocuk izlemleri odası" ile "gebe izlem ve üreme sağlığı odası" kriterlerinde düzenleme yapılarak her dört hekim için değil, her beş hekim için ilave oda bulunması şartı getirildi. Uygulamada sıklıkla oda sayısının fazla olduğu ve bu odaların kullanılmadığı gözlemlendiğinden bu odaların "aile hekimliği birimi" olarak sisteme katkı sunmasının sağlanması amaçlanacak.
Kars Kars’ta yer gök beyaz: Kar kalınlığı 30 santimi aştı Kars, Nisan ayında beklenmedik bir kar yağışıyla yeniden kış manzarasına döndü. Gece saatlerinde başlayan kar, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte etkisini artırarak kent genelini beyaza bürüdü. Kars kent merkezinde kar kalınlığı yer yer 30 santimetrenin üzerine çıktı. Özellikle yüksek kesimlerde bu rakamın daha da arttığı gözlemlenirken, şehir adeta kış ortasını andıran görüntülere sahne oldu. Sabah saatlerinde iş yerlerini açan esnaf, dükkanlarının önünde biriken karı temizlemek için yoğun çaba harcadı. Kaldırımlar ve girişler küreklerle açılırken, vatandaşlar günlük hayatın aksamaması için seferber oldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı yollarda ulaşımda aksamalar meydana geldi. Sürücüler dikkatli olmaları konusunda uyarılırken, karayolları ekipleri ana arterlerde kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Kars’a Bursa’dan geldiğini ifade eden Fırat Yıldız, "Baharın tam meydanından geliyorum, yeşil Bursa’dan geliyorum. Sabah 04.00’ten beri bu manzaranın tadını çıkarıyorum. Çok güzel bir manzara, özlediğim manzara, çok güzel tarihi atmosferi, maneviyatı, camileri, şadırvanlar özlediğimiz ortam, benim için kar yağışı sürpriz oldu" dedi. Öte yandan Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının gün boyunca aralıklarla devam edeceğini bildirdi. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi beklenirken, vatandaşların tedbirli olmaları istendi. Kars’ta bahar aylarında görülen yoğun kar yağışı, kartpostallık görüntüler oluştururken, kentte adeta yer gök beyaza büründü.
Denizli Çameli Belediyesi heyelan sonucu kapanan yolları ulaşıma açtı DENİZLİ (İHA) – Denizli’de Çameli Belediyesi ekipleri, Gökçeyaka Mahallesi’nde yoğun yağış sonrası oluşan heyelan nedeniyle kapanan yolları ulaşıma açtı. Çameli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, şiddetli yağışlardan etkilenen Gökçeyaka Mahallesi’nde çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Mahalleye bağlı Bozyer mevkiinde yoğun yağış sonrası meydana gelen kaya düşmesi ve toprak kayması sonucu kapanan yol, ekiplerin hızlı müdahalesiyle temizlenerek yeniden ulaşıma açıldı. Belediye ekiplerinin yağış sonrası gelen ihbarlara en hızlı şekilde cevap verdiğini belirten Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "Çameli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından Gökçeyaka Mahallesi’nde çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Bozyer mevkiinde yoğun yağış sonrası meydana gelen kaya düşmesi ve toprak kayması sonucu kapanan yol, ekiplerimizin hızlı müdahalesiyle temizlenerek yeniden ulaşıma açılmıştır. Çameli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından Gökçeyaka Mahallesi’nde çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Bozyer mevkiinde yoğun yağış sonrası meydana gelen kaya düşmesi ve toprak kayması sonucu kapanan yol, ekiplerimizin hızlı müdahalesiyle temizlenerek yeniden ulaşıma açılmıştır. Ayrıca Ören mevkiinde oluşan toprak kaymaları da ekiplerimizin titiz ve özverili çalışmaları neticesinde temizlenmiştir" diye konuştu.