ÇEVRE - 26 Kasım 2024 Salı 11:01

Osmaniye’de geçici prefabrik iş yerlerinin kura çekimi yapıldı

A
A
A
Osmaniye’de geçici prefabrik iş yerlerinin kura çekimi yapıldı

Osmaniye Merkez Deprem Konutları Projesi çerçevesinde, Alibeyli Mahallesi’nde rezerv alan olarak ilan edilen Mehmet Eminler Sıra Dükkânlarındaki kiracı esnaf için, Cumhuriyet Meydanı’nda geçici prefabrik iş yerleri yapıldı. Belediye hizmet binasındaki toplantı salonunda Başkan İbrahim Çenet’in de katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, kiracı esnafın taşınacakları dükkanlar kura ile belirlendi.


Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan kentsel dönüşüm projeleri tüm hızıyla devam ediyor. Bu çerçevede, Alibeyli Mahallesi rezerv alanında kentsel dönüşüm projesine de start veriliyor. Mehmet Eminler Sıra Dükkânlarında kiracı olarak bulunan esnaf için, Cumhuriyet Meydanı’nda yapımına başlanılan geçici prefabrik iş yerleri tamamlandı. Buradaki dükkanlara taşınacak olan esnaf ise yapılan kura çekimi ile belirlendi.


Projenin tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Meydanı’nın altının otopark olacağını ve meydan düzenlemesi ile yeniden hizmete açılacağını kaydeden Başkan Çenet, Osmaniye’nin yapılan kentsel dönüşüm projeleriyle çehresinin hızlı bir şekilde değişeceğini ifade etti. Yeni konut ve iş yerlerinin depreme dayanıklı modern ve kentin kültürel dokusuna uygun bir mimariyle inşa edileceğine dikkat çeken Başkan İbrahim Çenet, Mehmet Eminler Sıra Dükkanlarındaki kiracı esnaf için Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan geçici iş yerlerinin de hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.



Osmaniye’de geçici prefabrik iş yerlerinin kura çekimi yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Çopuroğlu’ndan hızlı tren şantiyesine ziyaret AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, yapımı devam eden Yerköy-Kayseri Yüksek Standartlı Demiryolu kapsamında sürdürülen çalışmaları yerinde incelemek üzere hızlı tren şantiyesini ziyaret etti. Kayseri’de vatandaşların en çok merak ettiği yatırımların başında gelen hızlı tren projesine ilişkin sahadaki son durumu görmek amacıyla şantiyede incelemelerde bulunan Çopuroğlu, Oymaağaç ve Düver şantiyelerinde yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Kayseri’ye en yakın çalışma noktalarından biri olan T9 tünelinin çıkışında incelemelerde bulunduklarını belirten Çopuroğlu, burada yaklaşık 3 bin 360 metre uzunluğunda bir tünelin kazıldığını ifade etti. Çalışmaların büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü vurgulayan Çopuroğlu, tünel kazısının adeta "iğne oyası işler gibi santim santim" ilerletildiğini söyledi. Şantiyede görev yapan ekiplerin yoğun bir tempoyla çalıştığını belirten Çopuroğlu, projede görev alan mühendis ve çalışanların işlerine hakimiyetinin memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, "Şantiyeye her gelişimizde çalışmaların daha da ilerlediğini görüyoruz. Yetkililerden aldığımız bilgilere göre proje planlanan şekilde ilerliyor ve herhangi bir aksaklık bulunmuyor. İşini bilen güçlü bir ekip sahada görev yapıyor ve çalışmalar oldukça verimli şekilde devam ediyor" DEDİ. Projenin geniş bir alanda sürdürüldüğünü belirten Çopuroğlu, 142 kilometrelik hat boyunca açık arazilerde ve tünellerde gece gündüz çalışmaların devam ettiğini söyledi. Şantiyelerde yaklaşık 3 bin 700’den fazla personelin görev yaptığını, zaman zaman bu sayının 4 bine yaklaştığını ifade eden Çopuroğlu, projede 1350’ye yakın iş makinesinin aktif olarak çalıştığını kaydetti. Projede yerel katkıya da önem verildiğini vurgulayan Çopuroğlu, şantiyelerin birçok ihtiyacını bölgeden karşıladığını ve çevrede yaşayan vatandaşlara istihdam sağlanmasına özen gösterildiğini belirterek çalışanlara teşekkür etti. Hızlı tren projesinin tamamlanmasıyla birlikte Kayseri’nin ulaşım altyapısında önemli bir dönemin başlayacağını ifade eden Çopuroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu projede çalışan ekipler ileride buradan geçerken ‘Bu hızlı tren hattında benim de emeğim var’ diyebilecek. Bu büyük yatırımın şehrimize kazandırılması için emek veren tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyor, çalışmaların kazasız ve belasız şekilde tamamlanmasını temenni ediyorum."
Bursa Çınarcık suyu Görükle ve Mudanya’ya taşınıyor Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Çınarcık Barajı İçme Suyu İsale Hatları Projesi kapsamında kentin batı aksındaki ana su iletim hatlarını birbirine bağlıyor. Bursalıları kesintisiz ve sağlıklı su ile buluşturmak için birçok projeyi hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde altyapı çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. Kentin birçok noktasında su depoları inşa eden BUSKİ Genel Müdürlüğü, Çınarcık suyunu Görükle ve Mudanya’ya taşıyacak olan ‘Görükle Yatay Delgi Karayolu Geçişi’ projesinde 50 metrelik mesafede 2 bin minimetre ve bin minimetre boru çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında bin 600 minimetre çelik boru hattı Mudanya hattına entegre edilecek. 600 minimetre hat ise 9 bin metreküp kapasiteli Görükle su deposuna giden iletim hattını besleyecek. Çalışmaları yerinde inceleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BUSKİ Genel Müdürü Mehmet Ercihan Subaşıoğlu ve BUSKİ yetkililerinden son durum hakkında bilgi aldı. "Gece gündüz çalışıyoruz" BUSKİ aracılığıyla Bursa’nın su sorununu çözmek için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, "Görükle’deki 50 metrelik yolda hem bin 600’lük hem de 600’lük olmak üzere iki hattı alttan geçirmek üzere çalışmalarımızı yürütüyoruz. Çınarcık suyunu önce 600 minimetre hatla Görükle’deki depoya, bin 600’lük hatla da direkt Mudanya’ya vereceğiz. Mudanyalıları Çınarcık suyuyla buluşturan projenin devamını yapıyoruz. Yakın süre içerisinde tamamlanacak. Şehrimizin altyapı omurgasını güçlendiriyor, su arz güvenliğimizi kalıcı hale getiriyoruz" dedi.