GÜNDEM - 11 Ekim 2025 Cumartesi 10:38

Osmaniye’de "Kız Çocukları Gülerse Osmaniye Güler" etkinliği düzenlendi

A
A
A
Osmaniye’de "Kız Çocukları Gülerse Osmaniye Güler" etkinliği düzenlendi

Osmaniye Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından "Kız Çocukları Gülerse Osmaniye Güler" temasıyla 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.


Osmaniye Fakıuşağı Mahallesi’nde bulunan Çim Hokeyi Sahası’nda gerçekleştirilen programa, Ebeveyn Kaybı Yaşamış Kız Çocukları, Okul Destek Programı kapsamındaki kız çocukları ve lise öğrencileri katıldı. Etkinliğe Kızılay, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de destek verdi.


Programda Mehmet Akif Ersoy Kız Meslek Lisesi öğrencilerinden oluşan kostümlü eğlence ekibi renkli dans gösterileri sergiledi. Kızılay gönüllüleri ve Gençlik Merkezi öğrencileri de etkinlik boyunca çocuklarla çeşitli oyunlar oynayarak keyifli anlar yaşattı.


Etkinlik hakkında bilgi veren Osmaniye Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Eğitim Danışmanı Ayça Uçar Demir, "Bugün 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında hem kuruluşumuzdan hizmet alan çocuklarımız yani ebeveyn kaybı yaşamış ailelerimizin çocukları hem de yine SET hizmeti alan ailelerimizin çocuklarıyla beraber güzel bir çalışma yürüttük. Bu çalışmanın içerisinde çocuklarımızı evlerinden servisleriyle arkadaşlarımız toparladı. Gençlik Spor İl Müdürlüğü Kızılay iş birliği ile de yine Milli Eğitim’den öğretmenlerimizin iş birliği ile çocuklarımızla burada onları gülümsetebilmek amacıyla güzel bir etkinlik tasarladık. Bu etkinliğin kapsamı içeriğinde başlığımız "Kız Çocukları Gülerse Osmaniye Güler" temasıyla bu programı düzenlemiş olduk" diye konuştu.



Osmaniye’de "Kız Çocukları Gülerse Osmaniye Güler" etkinliği düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Alkolden 2 kez ehliyetini kaptıran sürücü kazada 3’üncü kez yakalandı Eskişehir’de çarparak yayayı ağır yaralayan sürücünün, 1.17 promil alkollü olduğu ve sürücü belgesinin olmadığı öğrenildi. Sürücünün daha önce iki kez alkollü araç kullanmaktan ehliyetini kaptırdığı öğrenilirken, polis ekiplerince üçüncü kez sürücü belgesine el konuldu. Olay, Tepebaşı ilçesi Zincirlikuyu Mahallesi 1549 sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere E.B. (27) idaresindeki 26 EB 255 plakalı hafif ticari araç henüz bilinmeyen bir sebeple yolda yaya olan Davut D. isimli şahsa çarptı. Kaza sonrasında olay yerine ihbar üzerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalelerin ardından kapalı olan Davut D.’yi Yunus Emre devlet Hastanesi’ne ambulansla sevk edildi. Davut D.’nin durumunun ağır olduğu öğrenildi. 39 bin 521 TL para cezası kesilen sürücü 3’üncü kez ehliyetini kaptırdı Sürücü E. B.’ye polis ekiplerince yapılan alkol kontrolünde 1.17 promil alkollü olduğu tespit edildi. Daha önce 2 kez ehliyetini alkollü araç kullanmaktan kaptıran sürücünün sürücü belgesinin olmadığı öğrenildi. Sürücünün 3’üncü kez ehliyetine el konuldu. Sürücünün ehliyetine 5 yıl süreyle el konulurken, önceki cezası da hesaplandığında sürücünün 2032 yılına kadar ehliyete el konulduğu öğrenildi. Sürücüye çeşitli maddelerden 39 bin 521 TL para cezası kesildi. E.B. işlemleri için karakola götürüldü. Polis konuyla alakalı inceleme başlattı.