Son Dakika
|
Halk plajında İHA alarmı!
MSB: ''İran'dan ateşlenen füze imha edildi''
Putin’den İran’ın yeni lideri Hamaney’e tebrik
Ara tatil kalkıyor mu? Bakan Tekin iddialara açıklık getirdi
İsrail'den Beyrut'un güneyine yeni saldırı dalgası
Antalya’da düzensiz göçmen botu faciası: 14 ölü
Buldan’da 5.1’lik depremin ardından bazı işletmelerde hasar meydana geldi
‘Ekrem İmamoğlu Suç Örgütü’ davasının görülmesine başlandı
Türkiye'nin gönderdiği F-16'lar KKTC'de
Teknik Direktör Engin Fırat hayatını kaybetti
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Kyrgyz Designer Brings Traditional Motifs to the International Runway
İran: "Bundan sonra 1 tondan daha hafif savaş başlığına sahip hiçbir füze fırlatılmayacak"
‘Ekrem İmamoğlu suç örgütü’ davasında ara karar
ABD Adalet Bakanlığı ve Halkbank, İran yaptırımları davasında uzlaşmaya vardı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü
Trump’tan Avustralya’ya İran Milli Kadın Futbol Takımı oyuncularına iltica hakkı vermesi çağrısı
AB başkanları bölge liderleriyle İran'ı görüştü
Azerbaycan, İran’ın Türkiye’ye yönelik füze saldırısını kınadı
POLİTİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile telefonda görüştü
10 Mart 2026 Salı - 00:12:18
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile karşı tarafın talebine binaen bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi İletişim Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile karşı tarafın talebine binaen bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği duyuruldu. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi; "Cumhurbaşkanımız görüşmede, diplomasi kapısının açılmasına ihtiyaç olduğunu, Türkiye’nin bunu sağlamak için çaba harcadığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’a yönelik hukuksuz müdahaleleri ve İran’ın bölgemizdeki kardeş ülkeleri hedef almasını doğru bulmadığımızı, bilakis kardeş ülkeleri hedef almanın hiç kimsenin faydasına olmadığını ve bunların sonlandırılması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanımız, Türkiye’nin tarafı olmadığı çatışmalardan olumsuz etkilendiğini, her ne sebeple olursa olsun, hava sahamızın ihlal edilmesinin mazur görülemeyeceğini ve Türkiye’nin buna karşı gerekli tüm önlemleri almaya devam edeceğini vurguladı. Cumhurbaşkanımız görüşmede Pezeşkiyan’a, Menab’daki okul saldırısında öldürülen çocuklar başta olmak üzere yaşanan can kayıplarından derin üzüntü duyduğumuzu ifade etti. İran Dini Lideri Ali Hamaney için başsağlığı dileklerini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mücteba Hamaney’in yeni dini lider seçilmesinin, bölgede barışa vesile olmasını temenni ettiğini dile getirdi. Pezeşkiyan da Türkiye hava sahasına giren füzelerin İran kaynaklı olmadığını ve konuyla ilgili kapsamlı bir araştırma yapacaklarını söyledi."
09 Mart 2026 Pazartesi - 22:33
ABD, Adana Konsolosluğu’ndaki zorunlu olmayan personeli tahliye ediyor
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı, Adana’daki ABD Konsolosluğunda görev yapan zorunlu olmayan personel ile aile üyelerinin bölgeden ayrılması talimatını verdi. Yapılan açıklamada, bölgede artan riskler nedeniyle ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye’nin güneydoğu bölgesi için seyahat uyarısını "Seviye 4-Seyahat etmeyin" düzeyine yükselttiği, Türkiye geneline yönelik uyarının ise "Seviye 2-İlave ihtiyat gösterin" seviyesinde kaldığı belirtildi. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Türkiye için uyarı düzeyi ya da risk göstergelerinde bir değişiklik olmamıştır. Ancak güneydoğu Türkiye’de artan risk bulunan bölge, ABD Temsilcilik faaliyetlerindeki yapılan değişiklikleri yansıtacak şekilde seyahat uyarısında güncellenmiştir. Başkan Trump, Dışişleri Bakanı Rubio ve Dışişleri Bakanlığının en büyük önceliği Amerikan vatandaşlarının güvenliği ve emniyetidir. 9 Mart 2026’da Dışişleri Bakanlığı, acil görevli olmayan ABD hükümeti çalışanları ve aile mensuplarının Adana Konsolosluğu’ndan tedbiren ayrılmaları talimatını vermiştir" denildi.
09 Mart 2026 Pazartesi - 22:24
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Tarafları bir an önce ateşkese ve diplomasiye davet ediyoruz"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Daha fazla bölgesel ve küresel istikrarsızlık üretmeden, tarafları bir an önce ateşkese ve diplomasiye davet ediyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ABD ve İsrail ile İran arasında yaşanan çatışmalar hakkında açıklamada bulundu. Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bölgemizde ABD/İsrail ve İran arasında devam eden savaş, insani maliyetlerinin yanı sıra enerji ve lojistik kanalları başta olmak üzere bölgesel ve küresel ekonomiye de ciddi olumsuz etkilerde bulunmaktadır. Ayrıca çevresel açıdan da önemli etkiler gözlenmektedir. Savaşın uzaması sorunları derinleştirecektir. Daha fazla bölgesel ve küresel istikrarsızlık üretmeden, tarafları bir an önce ateşkese ve diplomasiye davet ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, barış ve istikrar için liderler diplomasisi yoluyla yoğun temaslarını sürdürmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, savaşın etkilerinin yoğun yaşandığı alanlar başta olmak üzere tüm kurumları ile teyakkuz halindedir. Savaşın insanımıza ve ülkemize etkilerini en aza indirmek için gelişmeleri yakından takibimiz ve çabalarımız devam edecektir. Belirsizliklerin ve risklerin yükseldiği bir ortamda güçlü liderlik ve tecrübeli kadrolar ile ülkemiz, bir istikrar merkezi olarak ilkeli ve öngörülebilir politikalar ile yoluna devam edecektir" ifadelerini kullandı.
09 Mart 2026 Pazartesi - 21:50
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Savaş uzadıkça maalesef tablo daha da kötüleşecektir"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Savaş uzadıkça maalesef tablo daha da kötüleşecektir. Bilhassa yeni maceralara girişmenin faturasını sadece çatışan taraflar değil, tüm bölgemiz, hatta Avrupa ve Asya dahil tüm dünya ödeyecektir" dedi.
Çok Okunan Kategori Haberleri
1
07 Mart 2026 Cumartesi- 17:40
İçişleri Bakanı Çiftçi Şırnak’ta
2
07 Mart 2026 Cumartesi- 16:01
Başkan Er’den Malatyalılara konser müjdesi
3
09 Mart 2026 Pazartesi- 21:50
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Savaş uzadıkça maalesef tablo daha da kötüleşecektir"
4
09 Mart 2026 Pazartesi- 21:40
TBMM Başkanı Kurtulmuş: "(Terörsüz Türkiye) Ümit ediyorum Türkiye önemli bir tarihi eşiği geride bırakacak"
5
08 Mart 2026 Pazar- 20:24
CHP Genel Başkanı Özel, İmamoğlu davası hakkında konuştu
03 Şubat 2026 Salı - 18:56
Akçadağ’ın turizm projeleri Bakan Ersoy’a sunuldu
Akçadağ Belediye Başkanı Hasan Ulutaş, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a Levent Vadisi Jeopark Projesi ile höyük alanında hayata geçirilmesi planlanan Mesire Alanı Projesi’ni anlattı. Akçadağ Belediye Başkanı Hasan Ulutaş, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a Malatya Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde ilçenin turizm potansiyeline katkı sağlayacak projeleri sundu. Başkan Ulutaş, Akçadağ açısından büyük önem taşıyan Levent Vadisi Jeopark Projesi ile ilçe merkezinde bulunan höyük alanında hayata geçirilmesi planlanan Mesire Alanı Projesi hakkında Bakan Ersoy’a bilgi verdi. Görüşmede projelerin Akçadağ’ın turizmine ve sosyal yaşamına sağlayacağı katkılar ele alınırken, yapılması planlanan çalışmalar üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Akçadağ’ın geleceğine değer katacak projelerin yakından takip edileceğini ifade eden Başkan Ulutaş, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkür ederek, projelere verilecek destekler için teşekkür etti.
03 Şubat 2026 Salı - 18:19
Bakan Ersoy’dan Başkan Er’e ziyaret
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’i ziyaret etti. Bir dizi ziyaretlerin yanı sıra 6 Şubat 2023 depremleri sonrası yeniden ayağa kaldırılan kültür varlıklarındaki çalışmaları yerinde görmek üzere Malatya’ya gelen Bakan Ersoy, Başkan Er’i makamında ziyaret etti. Ziyaretinden dolayı Bakan Ersoy’a teşekkür eden Başkan Er, "Deprem döneminde Koordinatör Bakan olmanız hasebiyle en zor zamanlarda buradaydınız. Malatya’mıza kattığınız birçok önemli hizmet ve çalışmalarınız oldu. Allah, devletimize zeval vermesin. Sizlerin yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’un destekleriyle Malatya’mız küllerinden ayağa kalktı. Biz de daha yaşanabilir, dirençli, rahat bir Malatya için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu. Malatya’nın yeniden inşa süreci devam ederken Büyükşehir Belediyesi olarak spor, sanat ve kültürel anlamda projeler hazırladıklarını dile getiren Başkan Er, projeler için Bakan Ersoy’dan destek istedi. Bakan Ersoy Kütüphane inşaatını inceledi Başkan Er’in brifingini dinleyen ve proje dosyalarını alan Bakan Ersoy, "Projeleri inceleyelim, üzerinde çalışalım. Bir çalışma yapın destek olalım" dedi. Başkan Er’in makamından Büyükşehir Belediye ana binası amfisinde inşaatı devam eden kütüphaneyi de inceleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, çalışmaların aşaması hakkında bilgi aldı. Bakan Ersoy, 815 kişi kapasiteli bölgenin en büyük kütüphaneyi ayrıntılı bir şekilde gezdi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in ’Malatya’yı kütüphaneler şehri yapacağız’ vizyonuyla büyükşehir belediyesi içerisinde hayata geçirdiği kütüphanede incelemede bulunan Bakan Ersoy, memnuniyetini dile getirdi. Başkan Er, bölgenin en büyük kütüphanesini inşa ettiklerini belirterek, "Kütüphaneye gelen öğrencilerimiz, buradaki amfiyle kendilerini üniversitede hissedecekler. Kütüphane dışında seminer salonları ve serbest çalışma alanları da olacak" bilgilendirmelerinde bulundu.
03 Şubat 2026 Salı - 17:58
’Eşimin geliri yok, işsiz’ diyen kadının kocasının sigortalı işte çalıştığı ve 3 araçları olduğu ortaya çıktı
Osmaniye’de CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ’eşimin geliri yok, işsiz’ diyen Emine Kılıç’ın söylediklerinin ardından yapılan araştırmada kocasının sigortalı işte çalıştığı ve üzerlerine kayıtlı 3 araç olduğu ortaya çıktı. İhlas Haber Ajansı’na konuşan Kılıç, söylediklerinin kesildiğini ve siyasette kullanıldığını ifade ederek, eşinin asgari ücretli işte çalıştığını ve üzerlerine kayıtlı 3 aracın kendilerinin kullanmadığını söyledi.
03 Şubat 2026 Salı - 17:14
Bakan Ersoy, Malatya’da onarımı süren kültür varlıklarını inceledi
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya’da onarımı devam eden tarihi ve kültürel yapılarda incelemelerde bulundu. Bir dizi program için Malatya’ya gelen Bakan Ersoy, valiliğin ardından Yeni Cami, Gazi İlkokulu ve Atatürk Evi Müzesi’ni ziyaret etti. Bakan Ersoy, yürütülen restorasyon ve onarım çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Ersoy’a incelemeleri sırasında Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile AK Parti Malatya Milletvekili İhsan Koca eşlik etti.
03 Şubat 2026 Salı - 17:02
Söke Belediyesi’ne 15 tonluk ekskavatör
Söke Belediyesi, araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından hibe edilen 15 tonluk lastikli ekskavatör, belediye envanterine kazandırıldı. Piyasa değeri 8 milyon 150 bin TL olan iş makinesi, tamamen hibe yoluyla Söke Belediyesi’ne teslim edilirken, makineye alınacak ilave ataşmanlarla birlikte toplam yatırım tutarı 10 milyon TL’ye ulaşacak. Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, göreve geldiği günden bu yana belediyenin araç parkını güçlendirmeye yönelik adımlarına bir yenisini daha ekleyerek, önemli bir mali yükü belediye bütçesine yansıtmadan kazandırmış oldu. Başkan Arıkan iş makinesinin Söke Belediyesi’ne kazandırılmasında destek veren, başta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum olmak üzere AK Parti Aydın Milletvekillerine, İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti. Söke Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde kullanılacak yeni ekskavatör; altyapı çalışmaları, yol bakım-onarım faaliyetleri, çevre düzenlemeleri ve acil müdahale gerektiren durumlarda etkin şekilde kullanılacak. Ataşmanlarla birlikte çok amaçlı hale getirilecek olan iş makinesi, belediyenin saha gücünü ve hizmet kapasitesini önemli ölçüde artıracak.
03 Şubat 2026 Salı - 17:01
Bakan Ersoy: "Dünya tarihinin en muazzam inşa ve ihya hareketini hayata geçirdik"
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 6 Şubat depremlerinin 3’üncü yıl dönümünde Malatya’da yaptığı açıklamada, deprem bölgesinde yürütülen çalışmalarla dünya tarihinin en kapsamlı inşa ve ihya sürecinin hayata geçirildiğini söyledi. Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Malatya’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya Valiliği ziyareti sonrasında açıklamalarda bulundu. Depremin ilk anından itibaren devletin tüm imkanlarıyla sahada olduğunu belirten Bakan Ersoy kültür varlıklarından vakıf eserlerine kadar birçok alanda yürütülen çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü kaydetti. Konuşmasında kararlı duruşa dikkat çeken Bakan Ersoy, "İnsanımızın beklentileri söz konusu olduğunda hiçbir bahaneyi kabul etmiyoruz. ‘Olmazcılara’, ‘yapılamazcılara’ asla kulak asmıyoruz. Sözle değil eserlerle konuşuyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla her şeyin yerine konulacağı sözünü vermiştik. Bugün bu sözü yere düşürmemiş olmanın huzurunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Deprem sonrası kültür varlıklarının korunması için önemli kaynaklar ayrıldığını belirten Ersoy, "Genel Müdürlüğümüz tarafından 5 bin 119 taşınmazda hasar tespiti yapıldı. Bakanlığımıza tahsisli yapıların projelendirilmesi için yaklaşık 7,3 milyar lira ödenek kullandık. Özel mülkiyetteki tescilli yapılar için ise 2 milyar liralık hibe desteği sağladık. 11 ilde hassasiyetle yürütülen 63 işi tamamladık" dedi. Malatya’ya ilişkin müjdeleri de paylaşan Bakan Ersoy, yüzde 90 fiziki gerçekleşme oranına ulaşan ve bugüne kadar 173 milyon lira harcanan yeni Malatya Kültür Merkezi’nin bu yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi. Kentte hasar tespit edilen 24 vakıf eserinden restorasyonu süren 22’sinin Haziran ayı itibarıyla tamamen ayağa kaldırılacağını ifade eden Bakan Ersoy, Malatya Müzesi’nde hasar gören 42 eserin restorasyonunun da tamamlandığını aktardı. Yeşilyurt ilçesi Hıroğlu Mahallesi’ndeki 8 yapının projeleri için ihale çalışmalarının başlatıldığını belirten Bakan Ersoy, toplam 551 milyon lira ödenekle Malatya’nın tarihi dokusunun yeniden ihya edildiğini kaydetti. Konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik mesajı veren Bakan Ersoy, "Bu milletin iradesinden güç alanları hiçbir şey dize getiremeyecektir. Bizim birlikte aşamayacağımız engel, üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk yoktur" diye konuştu.
03 Şubat 2026 Salı - 16:53
Bakan Ersoy: "Dünya tarihinin en muazzam inşa ve ihya hareketini hayata geçirdik"
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 6 Şubat depremlerinin üçüncü yılında Malatya’da yaptığı açıklamada, deprem bölgesinde yürütülen çalışmalarla dünya tarihinin en kapsamlı inşa ve ihya sürecinin hayata geçirildiğini söyledi. Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Malatya Valiliği ziyareti sonrasında açıklamalarda bulundu. Depremin ilk anından itibaren devletin tüm imkanlarıyla sahada olduğunu belirten Bakan Ersoy kültür varlıklarından vakıf eserlerine kadar birçok alanda yürütülen çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü kaydetti. Konuşmasında kararlı duruşa dikkat çeken Bakan Ersoy, "İnsanımızın beklentileri söz konusu olduğunda hiçbir bahaneyi kabul etmiyoruz. ‘Olmazcılara’, ‘yapılamazcılara’ asla kulak asmıyoruz. Sözle değil eserlerle konuşuyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla her şeyin yerine konulacağı sözünü vermiştik. Bugün bu sözü yere düşürmemiş olmanın huzurunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Deprem sonrası kültür varlıklarının korunması için önemli kaynaklar ayrıldığını belirten Ersoy, "Genel Müdürlüğümüz tarafından 5 bin 119 taşınmazda hasar tespiti yapıldı. Bakanlığımıza tahsisli yapıların projelendirilmesi için yaklaşık 7,3 milyar lira ödenek kullandık. Özel mülkiyetteki tescilli yapılar için ise 2 milyar liralık hibe desteği sağladık. 11 ilde hassasiyetle yürütülen 63 işi tamamladık" dedi. Malatya’ya ilişkin müjdeleri de paylaşan Bakan Ersoy, yüzde 90 fiziki gerçekleşme oranına ulaşan ve bugüne kadar 173 milyon lira harcanan yeni Malatya Kültür Merkezi’nin bu yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi. Kentte hasar tespit edilen 24 vakıf eserinden restorasyonu süren 22’sinin Haziran ayı itibarıyla tamamen ayağa kaldırılacağını ifade eden Bakan Ersoy, Malatya Müzesi’nde hasar gören 42 eserin restorasyonunun da tamamlandığını aktardı. Yeşilyurt ilçesi Hıroğlu Mahallesi’ndeki 8 yapının projeleri için ihale çalışmalarının başlatıldığını belirten Bakan Ersoy, toplam 551 milyon lira ödenekle Malatya’nın tarihi dokusunun yeniden ihya edildiğini kaydetti. Konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik mesajı veren Bakan Ersoy, "Bu milletin iradesinden güç alanları hiçbir şey dize getiremeyecektir. Bizim birlikte aşamayacağımız engel, üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk yoktur" diye konuştu. (HE-LO-Y)
03 Şubat 2026 Salı - 16:36
Çameli Belediye Meclisi Şubat ayı ilk oturumunu gerçekleştirdi
Çameli Belediye Meclisi’nin 2026 yılı Şubat ayı olağan toplantısının birinci birleşimi yapıldı. Toplantıda sosyal denge tazminatından afet planına, sermaye artışlarından kamulaştırma ve sosyal projelere kadar birçok konu görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi. Çameli Belediye Meclisi’nin 2026 Yılı Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Birleşim 1. Oturumu, Belediye Başkanı Cengiz Arslan başkanlığında saat 11.00’de gerçekleştirildi. Yoklama ve açılışın ardından gelen yazılar gündeme alınarak değerlendirildi. Toplantının ilk gündem maddesinde, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 24. maddesi kapsamında Plan ve Bütçe Komisyonu’nun belediye personeline sosyal denge tazminatı ödenmesi için Belediye Başkanına sözleşme yapma yetkisi verilmesine ilişkin raporu oy birliğiyle kabul edildi. İkinci maddede, ilçeye bağlı Bıçakçı, Kalınkoz, Kızılyaka, Kocaova, Sofular, Yaylapınar, Yeni, Yumrutaş ve Yunuspınarı mahallelerinde kadastro çalışmalarında görev alacak altı mahalli bilirkişinin belirlenmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle karara bağlandı. Belediyeye ait iki şirketle ilgili sermaye artışı talepleri de gündeme geldi. Çamen Enerji Madencilik Ağaç Endüstrisi Ltd. Şti. ile ÇAMBEL Ltd. Şti.’nin resmi giderlerini karşılamak amacıyla yapılması istenen nakdi sermaye artırımı talepleri Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantıda ayrıca, Tarım ve Hayvancılığı Destekleme Yönetmeliği Taslağı ile Çameli Belediyesi Afet ve Acil Durum Planı Taslağı görüşülerek Hukuk Komisyonu’na gönderildi. İlçe halkının milli ve manevi değerlerini güçlendirmek amacıyla kahramanlık destanlarının yazıldığı bölgelere gezi düzenlenmesi konusu da gündeme alındı ve Kültür, Sanat ve Turizm Komisyonu’na havale edildi. Yaylapınar Mahallesi’nde kamusal yol ihdası için gerekli ifraz işlemlerinin yapılması talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderilirken, Bıçakcı Mahallesi’ndeki mera alanının kamu yatırımı için tahsis amacının değiştirilmesi talebi de aynı komisyona havale edildi. Son olarak, ilçede yaşayan engelli bireylerin yaşam şartlarını iyileştirmeyi amaçlayan "Özgürlüğe Kanat Çırpıyorum" projesinin başlatılması kararlaştırılarak, detaylarının belirlenmesi için Kültür, Sanat ve Turizm Komisyonu’na gönderildi.
03 Şubat 2026 Salı - 16:19
Bakan Yardımcısı Madak’tan Karabük’e geldi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Dr. Sevim Sayım Madak, çeşitli programlara katılmak üzere Karabük’e geldi. Karabük programı kapsamında ilk olarak Karabük Belediyesini ziyaret eden Bakan Yardımcısı Madak, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile bir araya geldi. Ziyarette, kentte yürütülen sosyal hizmet çalışmaları ile devam eden projeler hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Bakan Yardımcısı Madak, temasları kapsamında AK Parti Karabük İl Başkanlığını da ziyaret ederek İl Başkanı Ferhat Salt ile görüştü. Görüşmede, Karabük’ün öncelikleri ve sosyal politikalar üzerine istişareler yapıldı. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, Bakan Yardımcısı Dr. Sevim Sayım Madak’a nazik ziyaretleri dolayısıyla teşekkür etti.
03 Şubat 2026 Salı - 16:08
Niğde ve AKsaray arasında gönül köprüsü
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; Aksaray’da gerçekleştirdiği ziyaretlerle iki şehir arasındaki gönül köprülerini güçlendirdi. Vali Murat Duru ve Belediye Başkanı Evren Dinçer ile bir araya gelen Özdemir, ’Birlikte gelişecek, bölge olarak büyüyeceğiz’ mesajı verdi. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; bir dizi temaslarda bulunmak üzere gittiği Aksaray’da, ziyaretin ilk durağı, son valiler kararnamesi ile Aksaray Valiliği görevine atanan Niğdeli mülki idare amiri Murat Duru oldu. Niğde’nin yetiştirdiği bürokratlardan biri olan Vali Murat Duru’yu makamında ziyaret eden Başkan Özdemir, yeni görev yerinin hayırlı olması temennisinde bulundu. Özdemir; "Kıymetli hemşehrimiz Murat Duru’nun Aksaray’da göreve başlaması, bölge koordinasyonu açısından büyük bir şanstır. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum; Niğde ve Aksaray arasındaki bürokratik ve kültürel ilişkilerin bu dönemde çok daha ivme kazanacağına inanıyorum" dedi. Valilik ziyaretinin ardından Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ile bir araya gelen Başkan Özdemir, yerel yönetim projeleri üzerinde kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdi. İki belediye başkanı, özellikle akıllı şehir uygulamaları, sürdürülebilir çevre projeleri ve Kapadokya bölgesinin turizm potansiyelinin ortak pazarlanması gibi stratejik konularda fikir teatisinde bulundu. Başkan Özdemir, ziyarete ilişkin yaptığı değerlendirmede; "Aksaray ve Niğde, İç Anadolu’nun parlayan yıldızlarıdır. Sayın Evren Dinçer ile belediyelerimiz arasındaki iş birliği imkanlarını görüştük. Tecrübe paylaşımı noktasında verimli bir toplantı oldu" ifadelerini kullandı.
03 Şubat 2026 Salı - 15:47
AK Parti’de 3 yeni ilçe başkanı görevi devraldı
AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan; Bünyan, Yeşilhisar ve Pınarbaşı ilçesinde göreve başlayan yeni başkanlara başarılar diledi. Başkan Okandan yaptığı açıklamada, "Yeşilhisar İlçe Başkanlığı’na Mehmet Avşar, Bünyan İlçe Başkanlığı’na Faruk Gümüş, Pınarbaşı İlçe Başkanlığı’na da İbrahim Ülker atanmıştır. Görevlerine başlayan ilçe başkanlarımıza başarılar diliyor, bu kutlu görevin ilçelerimiz ve teşkilatımız için hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde, aynı azim ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.
03 Şubat 2026 Salı - 15:20
Söke Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi imzalandı
Söke Belediyesi iştiraki LİMA A.Ş. bünyesinde çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Söke Belediyesi LİMA A.Ş. yönetimi yürütülen görüşmelerin ardından, yıllık sosyal haklar ve ikramiyelerde yapılan iyileştirmelerle birlikte en düşük işçi maaşı 52 bin TL seviyesine yükseldi. Toplu iş sözleşmesi, Söke Belediyesi şantiye alanında düzenlenen törenle imzalandı. İmza töreninde Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, belediye bürokratları, LİMA A.Ş. yöneticileri ve çok sayıda işçi hazır bulundu. Başkan Arıkan, işçiler tarafından davul-zurna ve meşaleler eşliğinde karşılandı. "Emekçinin hakkını korumak boynumuzun borcu" Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, yaptığı açıklamada, çalışanların refahını önceleyen bir anlayışla hareket ettiklerini belirterek "Belediyemizin imkanları ölçüsünde, emekçi kardeşlerimizin alın terinin karşılığını en adil şekilde vermeye gayret ettik. Enflasyon şartlarını dikkate alarak, çalışanlarımızın yaşam standartlarını koruyacak bir sözleşme imzaladık. LİMA A.Ş. işçilerimizin emeği Söke’ye değer katıyor. Bu sözleşmenin tüm çalışanlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder