Son Dakika
|
Sel felaketinin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı!
Bıçaklı saldırıya uğrayan taksici dehşet anlarını anlattı!
Niğde’de 27 öğrenci yedikleri yemekten rahatsızlandı
Emeklilerin bayram ikramiyelerinin hesaplara yatacağı tarih belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Dünya Çiftçiler Günü Programı'nda açıklamalar
Özkan Yalım yeni bir ek ifade vermek üzere Çağlayan Adliyesine götürüldü
Sarıyer’de İETT otobüsü alev topuna döndü
İzmir’de taksiciye bıçaklı gasp girişimi araç kamerasında
Adalet Bakanı Gürlek: "15 bin sözleşmeli personel alımı yapacağız"
Şarkıcı Yusuf Güney adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Taiwan’s Epic Spiritual Journey with the Sea Goddess Mazu
Şırnak’ta dere taştı, köylüler evlerini boşalttı
İsrail’in Lübnan’a yönelik son saldırılarında bilanço netleşti: En az 13 ölü
Galatasaray’ın Uruguaylı yıldızı Torreira’ya yumruklu saldırı
Yaş çay alım fiyatı 35 lira olarak belirlendi
Vali Tavlı’dan sel açıklaması: "Can kaybı ve yaralanma yok, iş yerlerinde zararlar mevcut"
Dışişleri Bakanı Fidan, Katar Türk Okulu'nun inşaatını ziyaret etti
Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde "Mukaddes emanetler" sergisi ziyarete açıldı
POLİTİKA
Ermenistan ile doğrudan ticaretin başlatılmasına ilişkin bürokratik hazırlıklar tamamlandı
13 Mayıs 2026 Çarşamba - 09:33:06
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Ermenistan ile ticaretin başlatılmasına yönelik bürokratik hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ermenistan ile ticaretin başlatılmasına yönelik hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Keçeli, "Ermenistan ile 2022 yılından bu yana devam eden normalleşme sürecimiz çerçevesinde atılan güven artırıcı adımlar kapsamında ülkemiz ile Ermenistan arasında doğrudan ticaretin başlatılmasına ilişkin bürokratik hazırlıklar 11 Mayıs 2026 itibarıyla tamamlanmıştır" dedi. İki ülke arasındaki ortak sınırın açılmasına yönelik gerekli teknik ve bürokratik çalışmaların ise devam ettiğini kaydeden Keçeli, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Hayata geçirilen yeni düzenleme sayesinde Türkiye’den üçüncü bir ülkeye, oradan da Ermenistan’a giden veya aynı güzergahı kullanarak gelen malların nihai varış veya çıkış noktasının ’Ermenistan/Türkiye’ şeklinde yazılabilmesi mümkün hale gelmiştir. Güney Kafkasya’da kalıcı barış ve refahın güçlendirilmesi yönünde yakalanan tarihi fırsatın ışığında Türkiye, bölgede iktisadi münasebetlerin geliştirilmesine ve iş birliğinin tüm bölge ülkeleri ile halklarının yararına daha da ilerletilmesine katkı sunmaya devam edecektir."
12 Mayıs 2026 Salı - 22:14
Toplumsal Barış ve Özgürlük Forumu başladı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Toplumsal Barış ve Özgürlük Forumu, siyasetçiler, yerel yöneticiler, sivil toplum örgütleri ve uluslararası temsilcilerin katılımıyla başladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen ve 16 Mayıs’a kadar sürecek olan Toplumsal Barış ve Özgürlük Forumu’nun açılış töreni, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ali Emiri Konferans Salonu’nda düzenlendi. Açılışa, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Serra Bucak, Başkan Yardımcısı Doğan Hatun, DEM Parti Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Barış Anneleri Meclisi, milletvekilleri, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri, uluslararası alanda faaliyet yürüten demokratik kitle örgütleri temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı. Forumda cemiyetin kutuplaşmadan kurtulması, demokratik çözüm, yerel yönetimlerin rolü ve Kürt meselesinin hukuk temelinde çözümü görüşüldü, kayyım politikaları, birlikte hayat, yerel demokrasi ve demokratik toplum başlıkları öne çıktı. Forumda ayrıca Amed’in "kalıcı ve onurlu barışın adresi" olduğu mesajı verildi. Forumun açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Serra Bucak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak barış ve demokratik toplumu hep birlikte gerçekleştirme sürecine yerelden, yerel yönetimlerden güçlü bir ses ve yanıt vermeyi hedeflediklerini kaydetti. Bucak, "Bu çabamıza destek verdiğiniz için hepinize tek tek, ayrı ayrı çok teşekkür ediyoruz. Forumun çıktılarını elbette bizler de sizler gibi heyecanla bekliyoruz. Ve bu dayanışmanın daimi olmasını istiyoruz. Bizler bu barış sürecine, seçilmiş belediye başkanlarının görevlerine yeniden gönderilmesi olarak bakıyoruz. Ve bunun bir an evvel gerçekleşmesini ümit ediyor, bunu talep ediyoruz" dedi. Sivil toplum örgütlerine destekleri için teşekkür eden Başkan Bucak, "Her çalışmamızda yer alan, bizimle dayanışan, dayanışmalarını bizden esirgemeyen, bizden de dayanışma isteyen; gösterdikleri ilgi, alaka ve emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Forum koordinasyonumuza içten teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu. Form katılımcıların konuşmalarıyla devam etti.
12 Mayıs 2026 Salı - 21:01
Çerçioğlu projelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, gerçekleştirdiği görüşmede Aydın için hazırlanan yeni projelerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sundu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiğini duyurdu. Çerçioğlu, görüşmede Aydın’ın geleceğine yönelik hazırlanan yeni projeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunarken, paylaşımında kent için çalışmaların aralıksız sürdüğünü vurguladı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; "Kentimiz için gece gündüz çalışmaya, Aydınımızın geleceğini inşa edecek yatırımlar ve hizmetler üretmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Görüşmede ayrıca Aydın’a kazandırılması planlanan yatırımlar ve projelerin de ele alındığı öğrenildi.
12 Mayıs 2026 Salı - 18:41
Bakan Göktaş: "Memleketim Afyonkarahisar’da Başkanımızın önemli hizmetlere imza atacağına, Aile ve Nüfus On Yılı vizyonumuzu güçlendireceğine inanıyorum"
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Memleketim Afyonkarahisar’da Sayın Başkanımızın önemli hizmetlere imza atacağına, Aile ve Nüfus On Yılı vizyonumuzu daha da güçlendireceğine yürekten inanıyorum" dedi. Bakan Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "‘Ailenin kutsallığına inananlarla, toplumun değer yargılarına saygı duyanlarla aynı yolda yürüyeceğim.’ Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Sayın Burcu Köksal’ın bu sözleri, milletimizin vicdanında karşılığı olan güçlü bir duruşun ifadesidir. Çünkü bu millet, ailesine sahip çıkanları, değerleriyle kavga etmeyenleri ve toplumun ortak hafızasına saygı duyanları her zaman bağrına basmıştır. Memleketim Afyonkarahisar’da Sayın Başkanımızın önemli hizmetlere imza atacağına, Aile ve Nüfus On Yılı vizyonumuzu daha da güçlendireceğine yürekten inanıyorum. Teşkilatımıza hoş geldiniz Sayın Başkanım. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.
Çok Okunan Kategori Haberleri
1
12 Mayıs 2026 Salı- 11:34
Adalet Bakanı Gürlek: "15 bin sözleşmeli personel alımı yapacağız"
2
12 Mayıs 2026 Salı- 14:30
AK Parti’ye katılacağı iddia edilen Burcu Köksal, AK Parti Genel Merkez binasına geldi
3
12 Mayıs 2026 Salı- 10:57
Dikili’de yeni hastane hizmete açıldı
4
12 Mayıs 2026 Salı- 14:55
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Dünya Çiftçiler Günü Programı'nda açıklamalar
5
11 Mayıs 2026 Pazartesi- 18:13
Bakan Gürlek: "Gençlerimizin kanını emen kirli çark darmadağın edildi"
08 Nisan 2026 Çarşamba - 11:51
Tarsus’ta kent konseyi alanı için yeniden düzenleme kararı alındı
Tarsus Belediye Meclisinin nisan ayı toplantısında amatör spor destekleri, kent düzenlemeleri ve su faturalarına ilişkin konular masaya yatırılırken, uzlaşı ve şeffaflık vurgusu dikkat çekti. Tarsus Belediye Meclisinin Nisan Ayı Olağan Toplantısında, kentin farklı alanlarını ilgilendiren başlıklar kapsamlı şekilde ele alındı. Toplantıda spor politikalarından eğitim yatırımlarına, kent yönetimine ilişkin düzenlemelerden sosyal hizmetlere kadar birçok konu görüşülürken, karar süreçlerinde ortak akıl ve uzlaşı yaklaşımı öne çıktı. Amatör spor kulüplerine nakdi destek sağlanmasına yönelik teklif meclis gündemine alınarak ilgili komisyonlara sevk edildi. Kulüplerin faaliyet belgeleri doğrultusunda değerlendirilmesi planlanan düzenlemenin, adil bir sistemle uygulanması hedefleniyor. Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, sporun yalnızca bir faaliyet alanı değil, gençlerin gelişimi açısından önemli bir yatırım olduğunu belirterek desteklerin yılın başında verilmesinin daha anlamlı olacağını ifade etti. Toplantının öne çıkan başlıklarından biri de kent konseyine ilişkin taşınmaz düzenlemesi oldu. Uzun yıllardır farklı sivil toplum kuruluşlarının da kullandığı alanın daha nitelikli hale getirilmesi amacıyla mevcut tahsis kararı iptal edilerek alanın belediye tarafından yeniden düzenlenmesi kararlaştırıldı. Yapılacak düzenlemelerin ardından alanın kent konseyinin kullanımına açık olmaya devam edeceği ifade edildi. Su faturaları ve vatandaş geri bildirimleri ele alındı Toplantıda su faturalarına ilişkin vatandaşlardan gelen geri bildirimler de yapıcı bir çerçevede ele alındı. Yapılan açıklamalarda, faturaların yalnızca su bedelinden değil; evsel atık ve katı atık toplama bedellerinden oluştuğu, bu kalemlerin de mevzuat ve maliyet hesapları doğrultusunda belirlendiği ifade edildi. Özellikle iş yerlerine yansıyan tutarlara ilişkin görüşlerin paylaşılması üzerine, mevcut uygulamaların daha anlaşılır hale getirilmesi ve ihtiyaç duyulması halinde iyileştirilmesi yönünde teknik ve hukuki bir çalışma yapılması konusunda ortak bir yaklaşım benimsendi. Tarsus Belediyesinin, tüketim olmayan yerlerden ücret alınmaması gibi uygulamalarla vatandaş lehine bir anlayış ortaya koyduğu vurgulanırken, sürecin şeffaflık ve karşılıklı değerlendirme ile ilerletileceği ifade edildi. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Boltaç, "Bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak, konuyu doğru şekilde anlatmak ve vatandaşımız lehine ne yapılabiliyorsa onu ortaya koymak istiyoruz. Tüm paydaşlarımızla bir araya gelerek bu konuyu birlikte değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı. Toplantı, paylaşım ve üretimin sembolüyle tamamlandı Tarsus Belediye Meclisinin Nisan Ayı Toplantısı, kararların yanı sıra ortak üretim ve paylaşım anlayışını yansıtan bir atmosferle tamamlandı. Toplantının sonunda, Meclis Salonunda topraksız tarım serasında yetiştirilen çilekler katılımcılarla paylaşıldı.
08 Nisan 2026 Çarşamba - 11:47
Kamu iş birliğiyle Şehzadeler’e hızlı ve etkin hizmet vurgusu
Şehzadeler ve Yunusemre kaymakamlarının Şehzadeler Belediye Başkanı Hakan Şimşek’i ziyaretinde Şehzadeler’de yürütülen projeler ve planlanan yatırımlar masaya yatırılırken, vatandaşlara daha hızlı ve etkin hizmet sunulması için ortak çalışma vurgusu yapıldı. Şehzadeler ilçesinde kamu kurumları arasındaki iş birliğinin artırılmasına yönelik temaslar sürüyor. Bu kapsamda Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel ve Yunusemre Kaymakamı Celalettin Cantürk, Şehzadeler Belediye Başkanı Hakan Şimşek’i makamında ziyaret etti. Gerçekleşen görüşmede, Şehzadeler ilçesinde devam eden çalışmalar ile hayata geçirilmesi planlanan projeler ele alındı. İlçeye kazandırılacak hizmetler üzerine karşılıklı fikir alışverişinde bulunulurken, kurumlar arası koordinasyonun önemi ön plana çıktı. Şehzadeler Belediye Başkanı Hakan Şimşek, nazik ziyaretlerinden dolayı kaymakamlara teşekkür ederek, ilçeye yönelik hizmetlerin ortak akıl ve iş birliğiyle sürdürüleceğini ifade etti. Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel ise kurumlar arası güçlü koordinasyonun, kamu hizmetlerinin vatandaşlara daha hızlı ve etkin ulaştırılmasında önemli rol oynadığını belirtti.
08 Nisan 2026 Çarşamba - 11:47
Turgutlu Belediyesine yeni müdürlük kuruluyor
Turgutlu Belediyesi’nin Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nda 13 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda komisyon ve encümen üyeleri belirlenirken, Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü’nün kurulması da oy birliğiyle kabul edildi. Turgutlu Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Çetin Akın’ın açılış konuşmasıyla başladı. Başkan Akın, konuşmasında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, çocukların Türkiye’nin geleceği olduğuna vurgu yaptı. Akın ayrıca Polis Haftası, Otizm Farkındalık Günü, Öldürülen Gazeteciler Günü, Avukatlar Günü ve Dünya Sokak Hayvanları Günü’ne de değindi. Toplantının ilk maddesinde mart ayı meclis toplantı tutanakları oy birliğiyle kabul edilirken, yıllık faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Komisyon ve encümen üyeleri belli oldu Meclis gündeminde yapılan seçimler sonucunda; Gülay Dönmez birinci başkan vekili, Aydın Ercan ikinci başkan vekili olarak seçildi. Katip üyeliklerine asil olarak Esin Küçükler ve Murat Tekdemir, yedek olarak Gülay Dönmez ve İlhami Bayram getirildi. Encümen üyeliklerine Barış Erbaş, Aydın Ercan ve Kerim Armağancı seçilirken; İmar Komisyonu’na Murat Tekdemir, Onur Bircan, Cemal Aydın, Ferhat Ü lker ve Faruk Yaşar, Plan ve Bütçe Komisyonu’na ise Bilge Cebe, Faysal Teterbaş, İlhami Bayram, Önder Solhan ve Nevin Baş oy birliğiyle seçildi. Yeni müdürlük kuruluyor Toplantının dikkat çeken kararlarından biri de Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü’nün kurulması oldu. Yeni müdürlüğün teşkilat şemasına eklenmesi oy birliğiyle kabul edildi. Ortak hizmet projesine onay Manisa Büyükşehir Belediyesi ile çöp konteyneri teminine yönelik ortak hizmet projesi yapılması ve sürecin yürütülmesi için Belediye Başkanı Çetin Akın’a yetki verilmesi de meclisten oy birliğiyle geçti. Şehit Piyade Er Şenol Kurudereli’nin adının bir parka verilmesi talebi ilgili komisyona havale edilirken, imar planı değişikliği ve çeşitli ücret tarifelerine ilişkin maddeler de komisyonlara gönderildi. 2025 yılı Denetim Komisyonu raporunun meclis üyelerine sunulmasının ardından toplantı, dilek ve temenniler bölümünün ardından sona erdi.
08 Nisan 2026 Çarşamba - 11:46
İletişim Başkanı Duran: "Geçici ateşkesi bölgesel istikrar ve küresel barış açısından önemli bir fırsat olarak görüyor ve memnuniyetle karşılıyoruz"
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, "İran, ABD ve İsrail arasında ilan edilen geçici ateşkesi bölgesel istikrar ve küresel barış açısından önemli bir fırsat olarak görüyor ve memnuniyetle karşılıyoruz" dedi. İletişim Başkanı Duran, İran ve ABD/İsrail arasında varılan geçici ateşkes hakkında açıklamalarda bulundu. Ateşkesin bir fırsat olduğunu belirten Duran, Türkiye olarak bölgesel ve küresel barışın tesisi için her türlü katkıyı vermeye devam edeceklerini ifade etti. Diplomasinin bölge için önemli olduğuna dikkati çeken Duran, "İran, ABD ve İsrail arasında ilan edilen geçici ateşkesi bölgesel istikrar ve küresel barış açısından önemli bir fırsat olarak görüyor ve memnuniyetle karşılıyoruz. Bu gelişmenin mevcut tansiyonu düşürmekle sınırlı kalmayıp, kalıcı bir çözüme ve barışa kapı aralamasını temenni ediyorum. Bölgemizde uzun süredir devam eden kırılgan güvenlik ortamı, diyalog ve diplomasi kanallarının ne denli hayati olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Karşılıklı anlayışın güçlendirilmesi, gerilimi artıracak adımlardan kaçınılması ve uluslararası hukuk temelinde hareket edilmesi, kalıcı barışın tesisinde belirleyici olacaktır" ifadelerine yer verdi. Türkiye’nin barışın tesisi için her zaman çalışmaya devam edeceğini belirten Duran, "Türkiye, sahip olduğu güçlü diplomasi geleneği, adil ve dengeli yaklaşımıyla her zaman barıştan yana bir tutum sergilemiş; krizlerin çözümünde güvenli bir liman olma sorumluluğunu üstlenmiştir. Türkiye olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bölgesel ve küresel barışın tesisi için her türlü katkıyı vermeye devam edeceğiz" dedi.
08 Nisan 2026 Çarşamba - 11:16
AK Parti Sözcüsü Çelik: "(ABD-İran) Geçici ateşkesin sahada bütün boyutlarıyla uygulanmasını temenni ediyoruz"
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD-İran arasında sağlanan geçici ateşkese ilişkin, "Geçici ateşkesin sahada bütün boyutlarıyla uygulanmasını temenni ediyoruz. Sabotajlara karşı tüm uluslararası toplum teyakkuzda olmalıdır" dedi. AK Parti Sözcüsü Çelik, sosyal medya hesabından ABD ile İran arasında sağlanan geçici ateşkese ilişkin yaptığı açıklamada, "ABD ve İsrail’in haksız ve hukuksuz şekilde İran’a saldırısı sonucunda ortaya çıkan savaş, insani açıdan çok üzüntü verici ve diğer alanlarda çok kötü sonuçlar doğurdu. Şimdi geçici bir ateşkes noktasına varıldı. Geçici ateşkesin sahada bütün boyutlarıyla uygulanmasını temenni ediyoruz. Diplomasi masası kurulmuşken, bu masaya dönük provokasyonlara ve sabotajlara karşı tüm uluslararası toplum teyakkuzda olmalıdır. Diplomasi masasına tüm dünyanın destek vermesi gerekir. Cumhurbaşkanımızın güçlü ve tutarlı barış politikası, barış için kurulan masaya verilen en güçlü destektir. Cumhurbaşkanımızın barış iradesi ve politikası tüm kriz alanları için yol göstericidir. Kardeş Pakistan’a barış çabaları için teşekkür ediyoruz. Kardeş Pakistan’ı selamlıyoruz" ifadelerine yer verdi.
08 Nisan 2026 Çarşamba - 11:08
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: "Geçici ateşkesin sahada bütün boyutlarıyla uygulanmasını temenni ediyoruz. Diplomasi masası kurulmuşken, bu masaya dönük provokasyonlara ve sabotajlara karşı tüm uluslararası toplum teyakkuzda olmalıdır."
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: "Geçici ateşkesin sahada bütün boyutlarıyla uygulanmasını temenni ediyoruz. Diplomasi masası kurulmuşken, bu masaya dönük provokasyonlara ve sabotajlara karşı tüm uluslararası toplum teyakkuzda olmalıdır."
08 Nisan 2026 Çarşamba - 10:47
Dışişleri Bakanlığı’ndan ABD-İran arasındaki geçici ateşkese ilişkin açıklama
Dışişleri Bakanlığı, ABD ile İran arasındaki geçici ateşkesin memnuniyetle karşılandığını belirterek, tüm tarafların varılan mutabakata bağlı kalmasının ümit edildiğini vurguladı.
08 Nisan 2026 Çarşamba - 10:43
Dışişleri Bakanlığı: "(ABD-İran) Geçici ateşkesin sahada tam olarak uygulanması gerektiğini vurguluyor ve tüm tarafların varılan mutabakata bağlı kalmasını ümit ediyoruz."
Dışişleri Bakanlığı: "(ABD-İran) Geçici ateşkesin sahada tam olarak uygulanması gerektiğini vurguluyor ve tüm tarafların varılan mutabakata bağlı kalmasını ümit ediyoruz."
08 Nisan 2026 Çarşamba - 09:54
Çifteler Belediyesi’ne ait taşınmazların satılması kararına tepki
parsel belirtilmemesi tepkilere sebep oldu. Kararın ucu açık bir şekilde Meclisten geçirildiği, hukuka aykırı olduğu iddia edildi. Çifteler Belediye Meclisi’nin mart ayı oturumunda alınan taşınmaz satış yetkisi, ilçede tartışma konusu oldu. Mali darboğazı aşmak için belediyenin mülklerini elden çıkarmaya hazırlandığı iddia edildi. Belediye kanunlarına göre taşınmaz satışlarında her bir taşınmazın ada, parsel ve niteliğinin Meclis kararında açıkça belirtilmesi gerekirken; Çifteler Meclisi’nden geçen kararın bu ayrıntıları içermediği ifade edildi. Bu kararla birlikte belediye hizmet binasının dahi satılmasının önünde engel kalmadığı öne sürüldü. "Bu kararla belediye binasını bile satma yetkisini ellerine almış oldular" Konuyla ilgili konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çifteler İlçe Başkanı Mehmet Emin Yüce "Meclis çoğunluğu Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olduğundan, bütün taşınmazları, köy tarlalarını, arazileri, arsaları, hatta belediye binasını bile satış yapma yetkisini ellerine almış oldular. Çünkü Mecliste çoğunlukları vardı. Milliyetçi Hareket Partili ve Cumhur İttifakı Meclis üyelerimiz ile birlikte biz buna karşı çıktık. Ne yapacaklarını sorduğumuzda, ‘Biz istediğimizi yaparız, çoğunluğumuz var, ne yapacağımızı yaptığımız zaman görürsünüz’ dediler. Biz hukuka aykırı karara şiddetle karşı çıkıyoruz." dedi.
08 Nisan 2026 Çarşamba - 08:51
Vali Eldivan, sosyal risk haritaları toplantısına katıldı
Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş başkanlığında düzenlenen toplantıya katıldı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Video Konferans Sistemi (VKS) üzerinden gerçekleştirilen toplantıda "Sosyal Risk Haritaları Saha Çalışmaları" ile "Aile Rehberi ve Çocuklar Güvende Sistemi" konuları ele alındı. Toplantıda, sosyal risklerin tespiti ve önlenmesine yönelik sahada yürütülen çalışmalar değerlendirilirken, aile odaklı sosyal hizmet modelleri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Katılımcılar, koruyucu ve önleyici sosyal hizmetlerin etkinliğinin artırılmasına yönelik yapılabilecek çalışmalar hakkında değerlendirmeler yaptı.
08 Nisan 2026 Çarşamba - 08:45
Bakan Çiftçi: "Sosyal risk haritalarıyla sahada etkin müdahale sağlanacak"
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Sosyal Risk Haritaları uygulamasıyla riskli alanların önceden tespit edildiğini, kurumlar arası koordinasyonla sahada hızlı ve etkili müdahale sağlandığını bildirdi. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile birlikte, 81 ilin valileri ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlerinin katılımıyla "Sosyal Risk Haritaları Saha Çalışmaları" konulu Video Konferans Sistemi (VKS) toplantısını gerçekleştirdi. Bakan Çiftçi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, toplantıda sahada yürütülen çalışmaların etkinliğinin artırılmasına yönelik değerlendirmelerde bulunduklarını belirtti. Sosyal Risk Haritaları ile il, ilçe, mahalle ve hane düzeyinde risk alanlarının önceden tespit edildiğini aktaran Çiftçi, "Kamu kurumlarımız arasında güçlü bir koordinasyon sağlayarak hızlı ve etkili müdahalede bulunuyor, koruyucu ve önleyici sosyal hizmet anlayışını sahada daha etkin hale getiriyoruz." ifadelerini kullandı. Valilerin koordinasyonunda devletin ihtiyaç duyulan her haneye zamanında ulaştığını vurgulayan Çiftçi, vatandaşların huzuru, aile yapısının korunması ve toplumsal refahın güçlendirilmesi için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini kaydetti. Öte yandan, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’nun da VKS üzerinden katıldığı toplantıda, Vali Yardımcısı Rumeysa Sena Kurt ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Serdar Demirci de hazır bulundu.
07 Nisan 2026 Salı - 23:47
Bakan Fidan, Pakistanlı mevkidaşı ile telefonda konuştu
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammad Ishaq Dar ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder