SPOR - 02 Ekim 2020 Cuma 13:18

Çaykur Rizespor’da B.B. Erzurumspor maçı hazırlıkları tamamlandı

A
A
A
Çaykur Rizespor’da B.B. Erzurumspor maçı hazırlıkları tamamlandı

Çaykur Rizespor, yarın deplasmanda oynayacağı B.

Çaykur Rizespor, yarın deplasmanda oynayacağı B.B. Erzurumspor karşılaşması öncesi hazırlıklarını yaptığı son idmanla tamamladı.


Karadeniz ekibi Çaykur Rizespor, Süper Lig’in 4. hafta karşılaşmasında Erzurumspor’un konuğu olacak. Karşılaşma öncesinde hazırlıklarını Mehmet Cengiz Tesisleri’nde sürdüren Çaykur Rizespor’da teknik direktör Stjephan Tomas 3 puanla eve dönmeyi hedeflediklerini dile getirerek, “Erzurum’da biraz sıkıntı yaşıyor ama genel olarak baktığımızda BB. Erzurumspor’da iyi bir takım, agresif bir takım ve aynı anda bizim de cevap vermemiz lazım. Aynı agresiflik ile boş alan bırakmamamız lazım. Çok iyi oyuncular var. Eğer onları iyi kapatırsak puan alırız” dedi.


İtalya Serie A takımlarından Bologna’da forma giyen ve Çaykur Rizespor’un sezon sonuna kadar kiralık anlaşma sağladığı Godfred Donsah’ın B.B. Erzurumspor maçı için hazır olduğunu dile getiren teknik adam “Donsah’da maça hazır. Polonya’da kamp geçirdi. Hazırlık maçlarında oynadı ve kendisini hazır hissediyor” diye konuştu.


Transfer çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Tomas, “Nadir Çiftçi transfer oldu, ona başarılar diliyorum. Biz de 3-4 tane Türk ile konuşuyoruz. Büyük ihtimal ile bugün yarın bitirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Trabzonspor üçüncülük için avantaj sağlamak istiyor Trabzonspor, Süper Lig’in 35. haftasında karşı karşıya geleceği Samsunspor’u mağlup ederek üçüncülük iddiasını güçlendirmek istiyor. Bordo-mavililerin galibiyeti ve üçüncülük yarışındaki rakipler Başakşehir ile Beşiktaş’ın puan kaybetmesi durumunda ise Karadeniz temsilcisi büyük bir avantaj sağlayacak. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor ile Trabzonspor Karadeniz derbisinde karşı karşıya gelecek. 2011-2012 sezonunda küme düşen Samsunspor, bu sezon başında Süper Lig’e çıkmıştı. Bordo-mavililer, 13 yıllık aranın ardından resmi bir müsabaka için Samsun deplasmanına gidecek. İki takım arasında Samsun’da oynanan ve 1-1 beraberlikle sona eren son maç 21 Eylül 2011’de oynanmıştı. Trabzonspor üçüncülük için avantaj peşinde Galatasaray ve Fenerbahçe’nin zirvede yalnız kalmasının ardından Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’de kendisine üçüncülük hedefi koydu. Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın takımın başına gelmesiyle üst basamakları hedefleyen Karadeniz ekibi, deplasmanda oynayacağı Samsunspor müsabakasını kazanması halinde bu hedefine bir adım daha yaklaşacak. Bordo-mavililerin en yakın takipçisi olan Başakşehir’in 52 puanı bulunurken, Beşiktaş’ın ise 51 puanı var. Trabzonspor’un, Samsunspor deplasmanından sahadan 3 puanla ayrılması ve en yakın takipçileri Başakşehir’in Kasımpaşa karşısında mağlup olması ve Beşiktaş’ın da Çaykur Rizespor’a puan kaybetme olasılığında ise Karadeniz ekibi büyük bir avantaj yakalayacak. Eren Elmalı geri dönüyor Trabzonspor’un, Gaziantep FK ile oynadığı maçta sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Eren Elmalı, Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın şans vermesi halinde Samsunspor maçında görev alabilecek.
Denizli Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 1. taksit ödemeleri başladı Merkezefendi Belediyesi, Emlak ve Çevre Temizlik Vergileri’nin birinci taksiti için ödemeler bugün başladı. Son ödeme tarihinin ise 31 Mayıs 2024 günü olduğunu belirtildi. Emlak ve Çevre Temizlik Vergileri’nin birinci taksiti için ödemeler bugün başladı. Ödemeler 31 Mayıs Cuma gününe kadar devam edecek. Merkezefendi Belediyesi’nden yapılan açıklamada vergi mükelleflerinin söz konusu ödemelerini Merkezefendi Belediyesi ana hizmet binası, Merkezefendi Kültür Merkezi, Tapu Kadastro Denizli 18. Bölge Müdürlüğü’nde bulunan veznelerden, Adalet Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi No:23’te bulunan tahsilat veznesinden ve Merkezefendi Belediyesi web sitesi üzerinden kolaylıkla yapılabileceği ifade edildi. Ana hizmet binası, Merkezefendi Kültür Merkezi, Tapu Kadastro Denizli 18. Bölge Müdürlüğü ve Adalet Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi No:23’te bulunan vezneler hafta içi 08.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet vereceği ifade edildi. Merkezefendi Belediyesi, emlak ve çevre temizlik vergisinin birinci taksitinin ödenmesi hususunda son gün uyarısında bulundu. Merkezefendi Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımız, 31 Mayıs Cuma günü mesai bitimine kadar emlak ve çevre temizlik vergilerinin birinci taksitlerini, TC kimlik numarası veya mükellef sicil numarası ile veznelerimize, nakit veya kredi kartıyla ödeyebileceklerdir. Vatandaşlar, birinci taksitlerini https://ebelediye.merkezefendi.bel.tr/webportal/index.php?wwsayfa=25 internet adresinden kredi kartı veya banka kartı ile belediyeye uğramadan da ödeyebilecek.
İzmir İzmir Büyükşehir Belediyesinden karavan işgaline önlem İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’da yol kenarlarına bırakılan karavanların kaldırılması için çalışma başlattı. Sahiplerine ulaşılamayan karavanların kaldırılması için de süreli ihtarda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Hasan Ali Yücel Bulvarı’nda, uzun zamandır park halinde bulunan karavanlara yönelik yoğun şikayetler üzerine çalışma başlattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ile İzmir Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle karavan sahiplerine ulaşıldı. Güzergah üzerinde bulunan karavanlar kaldırılmaya başlandı. Sahiplerine ulaşılamayan karavanların kaldırılması için de Büyükşehir Belediyesi Zabıta Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince süreli ihtar verildi. İhtar sonunda parklanmaya yasak bölgeler üzerinde bulunan karavanlar, İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından çekilecek. Yurttaşlardan karavan şikayeti Zabıta Trafik Şube Müdürü Fatih Toprakdeviren, yol üzerinde park halinde bulunan karavanların kaldırılması yönünde yoğun şikayet aldıklarını söyledi. Başlattıkları çalışma sayesinde kimi karavan sahiplerinin kendi isteğiyle araçlarını çektiğini ifade eden Fatih Toprakdeviren, “Emniyet, plakası bulunan karavanların sahiplerine ulaşıyor. Kaldırmalarını istiyor. Biz de karavan sahiplerinin araçlarını Ulaşım Dairesi Başkanlığımızın belirlediği ücretsiz karavan park yerlerine götürülmesine yardımcı oluyoruz” dedi. Karavanların park sorununun, gelecek günlerde Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) gündemine de getirilmesi planlanıyor.
Ardahan 74 yaşındaki Atike teyzenin otomobille gezme hayali gerçek oldu Ardahan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan Atike Değerli’nin otomobilde sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti. Değerli, bu hayalini kendi otomobili ile gerçekleştiren huzurevi müdürüne teşekkür etti. Bir yıl önce yakınları tarafından getirildiği Ardahan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yerleştirilen 2 çocuk annesi 74 yaşındaki Atike Değerli, huzurevi çalışanlarına dışarı çıkmayı, araçta müzik dinleyerek gezmeyi çok sevdiğini ve bunu istediğini söyledi. Bu isteği Huzurevi Müdürü Nurettin Kesler’e iletilince, Kesler sağ dizinin altında bir ampütasyon geçirmiş olan Atike Değerli’yi kendi otomobiline bindirerek gezdirdi ve sevdiği şarkıları dinletti. Zaman zaman ellerini vurarak müziğe eşlik eden Değerli, bu güzel gün için huzurevi müdürü ve çalışanlarına teşekkür etti. Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nurettin Kesler, 1 yıl önce huzurevine gelen Atike Değerli’nin isteğini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Kesler, "Sağ diz aşağısı ampüte olan Atike teyzemiz, huzurevindeki personel arkadaşlarımıza dışarı çıkmayı, araçta müzik dinleyerek gezmeyi çok sevdiğini ve istediğini söylemesi üzerine bizler de Bakanlığımızın ve il müdürümüz Sayın Mahmut Çetinkaya’nın yaşlılarımızın mutluluğu en büyük gayemiz vizyonu üzerine teyzemizi kendi aracımızla, emniyet kemerlerimizi takarak ve istek parçalarını dinleterek gezdirdik. Hem kendisi hem de biz çok mutlu olduk. Gezinti sırasında yaşadığı mutluluğu hayatım boyu unutmam" dedi.
İzmir Çeşme Yarı Maratonu, Ege’nin eşsiz doğasında koşulacak Tarih ve doğanın bir arada olduğu rota üzerinde koşmak isteyenler, Çeşme Yarı Maratonu’nda 4 Mayıs Cumartesi günü bir araya gelecek. ‘Denizin Sesi, Adımların Ritmi: Çeşme’de Koş!’ sloganı ile Çeşme, Ilıca ve Alaçatı’nın eşsiz güzelliklerinde koşulacak yarışa 21 ülkeden bin 745 sporcu katılacak. Salomon isim sponsorluğunda düzenlenecek Çeşme Yarı Maratonu, 4 Mayıs Cumartesi Çeşme Kaymakamlığı desteğiyle Çeşme Belediyesi’nin ev sahipliğinde koşulacak. Bu önemli organizasyona 21 ülkeden bin 745 sporcu katılacak. Çeşme’de tarih ve doğanın iç içe olduğu rota üzerinde koşmak isteyenler, bu sene 2.’ si düzenlenecek Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda buluşacak. Çeşme, Ilıca ve Alaçatı’nın güzelliklerinde 4 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşecek yarışta toplamda bin 745 sporcu mücadele verecek. ‘Denizin Sesi, Adımların Ritmi: Çeşme’de Koş!’ sloganı ile Argeus Travel & Events tarafından organize edilen Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu, İzmir Valiliği, Çeşme Kaymakamlığı, Çeşme Belediyesi katkılarıyla gerçekleşecek yarış, birbirinden önemli sporcuları bir araya getirecek. Çeşme, Ilıca ve Alaçatı’da 21K ve 10K parkurlarıyla yarışçılara zorlu ve keyifli bir deneyim sunacak. 21 ülkeden 1745 sporcu Salomon Çeşme Yarı Maratonu’na bu sene 21 ülkeden 1745 sporcu katılacak. Türkiye de dahil 21 ülkeden sporcuların yer alacağı organizasyonda, 21K’lık parkurda 1272, 10K’lık parkurda 473 olmak üzere toplamda 1745 sporcu ter dökecek. 21 K’lık Yarı Maratonda; 380’i erkek, 93’ü kadın olmak üzere 473 sporcu yer alacak. 10 K’lık yarışa; 749’u erkek, 523’ü kadın olmak üzere 1272 sporcu katılım sağlayacak. Yarışlarda en yaşlı erkek sporcu 77 yaşındaki Çınar Aybar, en yaşlı kadın sporcu 72 yaşındaki Aysel Ertuğ, en genç sporcular ise 16 yaşındaki Ali Yavuz ile Melis Okay oldu. Ilıca Plajı’nı gördükten sonra tırmanış Çeşme Yarı Maratonu’nun 21K koşusu, Çeşme şehir merkezinden saat 08.00’de start alacak. Sporcular, Ilıca ve Alaçatı’dan geçerek başlanılan yerde finişi görecek. Parkur çeşitliliği anlamında önemli yere sahip olan yarışta sporcular Ilıca plajının doğal güzelliğini görerek tırmanışa geçecek. 9. km’den, 11. km’ye varana kadar 188 metrelik tırmanışla karşılaşacak yarışçılar, en önemli kazanımını burada elde edecek. Doğa ve Tarih bir arada 10K parkurunda ise yarış heyecanı yaşamak isteyenler kürsü için mücadele verecek. Alaçatı Şehir Merkezi’nden start alacak sporcular, 91 metrelik tırmanışa sahip olan parkurun her adımında bir deneyime sahip olacak. Hem yeni katılımcıların hem de tecrübeli isimlerin yer alacağı parkurda koşu tutkunları doğa ve tarihin içinden geçecek. Feragatname ile yarışa katıl Yarı maratonda 21K ve 10K’lık parkurlarda sağlık belgesi ve sporcu lisansı olmayanlar da kit dağıtımı sırasında imzalanacak feragatname ile katılım sağlayabilecekler. Kapanacak yollar Çeşme Yarı Maratonu’nda organizasyon boyunca kapatılacak yollar belli oldu. 4 Mayıs Cumartesi günü saat 07.30-11.30 saatleri arasında; 21K parkuru için: 2001 sk.-İzmir Çeşme Yolu Sahil Tarafı-5172 sk.-5152 sk.-5221 sk.-5193 sk.- İzmir Çeşme Yolu Sahil Tarafı-16000. sk-Alaçatı Atatürk Bul.-11500 sk.- İzmir Çeşme Yolu Sahil Tarafı-2001 sk. 10K parkuru için: Alaçatı Atatürk Bul.-11500 sk.-İzmir Çeşme Yolu Sahil Tarafı-2001 sk. araç trafiğine kapatılacak. Çeşme Yarı Maratonu’nda kategoriler şöyle: 21K parkuru Erkek/Kadın Genel Klasman Erkek/Kadın 18-34 Erkek/Kadın 35-39 Erkek/Kadın 40-44 Erkek/Kadın 45-49 Erkek/Kadın 50-54 Erkek/Kadın 55-59 Erkek/Kadın 60-64 Erkek/Kadın 65-69 Erkek/Kadın 70-74 Erkek/Kadın 75+ Kurumsal Takımlar Klasmanı 10K parkuru Erkek/Kadın Genel Klasman Erkek/Kadın 16-17 Erkek/Kadın 18-34 Erkek/Kadın 35-39 Erkek/Kadın 40-44 Erkek/Kadın 45-49 Erkek/Kadın 50-54 Erkek/Kadın 55-59 Erkek/Kadın 60-64 Erkek/Kadın 65-69 Erkek/Kadın 70-74 Erkek/Kadın 75+ Kurumsal Takımlar Klasmanı