EKONOMİ - 05 Eylül 2025 Cuma 10:49

Hamsi Rize’de tezgaha düştü

A
A
A
Hamsi Rize’de tezgaha düştü

Rize’de ilk yerli hamsinin kilosu balıkçı tezgahlarında 200 TL’den satışa sunuldu.


1 Eylül itibariyle balık sezonunun açılmasıyla Rize’de yılın ilk hamsisi tezgahtaki yerini aldı. Kilosu 200 TL’den satışa sunulan hamsi için balıkçı esnaflarından Hayati Sarıbaş, "Bu yıl inşallah bereketli bir sezon olacak. Denizden çok umutluyuz. Balıklar çok güzel. Sezonun açılmasıyla birlikte balık satışımız başladı. Havaların soğumasını bekliyoruz. Bu sezon bol hamsi bekliyoruz. İnşallah bol balık olur herkes yer. Hamsi bu gün ilk defa geldi. Bir döner ekmek 200 TL, bir kilo hamsi 200 TL. 3-4 kişi salatayla birlikte yiyor. Zengin de fakir de yesin. Sağlık için balık yiyelim" dedi.


Hamsinin yeni çıktığını belirten balıkçı esnaflarından Mustafa Uzun, "İlerde havaların soğumasıyla hamsi daha da bollaşacak. Bu yıl hamsinin bol olacağı söyleniyor. Bakalım nasıl olacak. Hakiki Rize hamsisi. Kilosu 200 TL. Bol bir hamsi sezonu bekliyoruz bu yıl. Palamut pek yok. Geçen yıl istavrit 100 TL idi bu yıl da 100 TL. Mezgit, 150, barbun 200 TL. Fiyatlar geçen yıl fiyatı ile aynı. Balıklarda bir artış yok. Geçen yıl ne ise bu yıl da aynı fiyatlar" diye konuştu.


Rize’de ortalama diğer balıkların kilo fiyatları ise şöyle; istavrit 100 TL, mezgit 150 TL, barbun 200 TL, mırmır 250 TL, çupra 250 TL, kefal 100 TL ve torik 500 TL.



Hamsi Rize’de tezgaha düştü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da Kurban Bayramı dönüşü ağır vasıtalara geçit yok Bolu Valiliği, 9 günlük Kurban Bayramı tatili dönüşünde yaşanacak trafik yoğunluğunu en aza indirmek amacıyla 30 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında İstanbul istikametine gidecek olan ağır vasıtaların geçişine izin verilmeyecek. Kurban Bayramı tatili sebebiyle özellikle büyükşehirlerden memleketlerine ve turizm bölgelerine giden güzergahlarda taşıt trafiğinin yoğunlaşacağı öngörülerek, Bolu Valiliği tarafından alınan trafik tedbirleri duyuruldu. Valilikten yapılan açıklamaya göre; Bu kapsamda 30 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00’den itibaren 1 Haziran Pazartesi günü saat 01.00’e kadar, kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların İstanbul istikametine geçilerine izin verilmeyecek. İstanbul istikametine doğru uygulanacak olan ve arada kalan girişlerin de dahil edildiği kısıtlama güzergahları şu şekilde açıklandı: Anadolu Otoyolu Ankara il sınırından Düzce il sınırına kadar. D-100 Devlet Karayolu’ndan ise Karabük il sınırından Düzce il sınırına kadar. D-750 Devlet Karayolu Ankara il sınırından Düzce il sınırına kadar. Tedarik zinciri için istisnalar belirlendi Bolu Valiliği, vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve tedarik süreçlerinin aksamaması adına kısıtlamadan muaf tutulacak araçları da tek tek listeledi. İstisnai olarak seyirlerine izin verilecek ürün grupları şunlar: Yaş sebze/meyve, canlı hayvan, et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünleri gibi bozulabilir gıdalar. Dondurulmuş gıdalar, canlı ve kesme çiçek. İlaç, tıbbi malzeme ve ambalajlı su ürünleri. Posta/süreli yayın, hayvan yemi ile akaryakıt. Açıklamada, bu ürünleri taşıyan kamyon, çekici ve tankerlerin öncelikle ana arterler haricindeki güzergahlarda, zorunluluk halinde ise ana arterler üzerinde en az süreyle bulunacak şekilde seyirlerine müsaade edileceği vurgulandı.