ÇEVRE - 20 Eylül 2025 Cumartesi 13:15

Rize’nin Ardeşen ilçesinin Tunca Beldesi selden zarar gören yerleşim yerleri arasında yer aldı

A
A
A
Rize’nin Ardeşen ilçesinin Tunca Beldesi selden zarar gören yerleşim yerleri arasında yer aldı

Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca Beldesi sel ve heyelandan en çok etkilenen yerler arasında yer aldı. Beldede bulunan çok sayıda turistik tesis sellerde zarar gördü.


Yaşanan afetle ilgili bilgi veren Tunca Belediye Başkanı Ramazan Topçu, "Bölgemizde şiddetli yağış sonrası dün gece yaşanılan büyük afetin akabinde başta Dereağzı tesislerimiz olmak üzere bir çok noktada hasar meydana gelmiştir, tek tesellimiz can kaybının olmamasıdır. Vatandaşlarımızın hiç kuşkusu olmasın tüm hasarlarımızı en kısa sürede onarıp tüm mağduriyetleri gidereceğiz ve Allah’ın izniyle daha güçlü ve sağlam bir şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz. Komşu ilçelerimiz ve köylerimize de büyük geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Rabbim tekrarını yaşatmasın" dedi.



Rize’nin Ardeşen ilçesinin Tunca Beldesi selden zarar gören yerleşim yerleri arasında yer aldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’un fethi etkinlikleri çerçevesinde SOLOTÜRK İstanbul Boğazı’nda selamlama uçuşu yaptı Türk Hava Kuvvetleri’nin gösteri ekibi SOLOTÜRK, İstanbul’un fethi kutlamaları kapsamında İstanbul’da çevre tanımlama ve İstanbul Boğazı’nda selamlama uçuşu yaptı. Boğazda gerçekleştirilen uçuş nefes kesti.Türk Hava Kuvvetleri’nin gösteri ekibi SOLOTÜRK, İstanbul’un fethi kutlamaları kapsamında Yenikapı Meydanı’nda gösteri uçuşu gerçekleştirecek. SOLOTÜRK Kol Komutanı Pilot Yarbay Murat Bakıcı ve Hava Pilot Binbaşı M. Erhan Aydemir, Yenikapı Meydanı’nda vatandaşları nefes kesici şovlarla buluşturmaya hazırlanıyor. Gösteri uçuşu öncesi bugün Yenikapı Meydanı’nda Çevre Tanıma Uçuşu ve İstanbul Boğazı’nda selama uçuşu gerçekleştirdi. Masmavi deniz ve gökyüzüyle bütünleşen uçuş, nefes kesti. Yurt ve yurt dışında sayısız gösterilere imza atan F-16 gösteri ekibi SOLOTÜRK unutulmaz anlar yaşattı."SOLOTÜRK’ü gururlu bir şekilde izliyoruz"SOLOTÜRK gösterisini izlemeye gelen Coşkun Akboğa, gururlu olduğunu belirterek, "Geldik, gördük. Uzaktan geldik çocuklarım istediği için" dedi.Kaan Emre Gündoğan isimli vatandaş, "Burada bugün çok gururluyuz. Türk havacılığının, SOLOTÜRK’ü izlemeye geldik bugün. SOLOTÜRK’ü gururlu bir şekilde izliyoruz. Ülkemizin çeşitli yerlerinden izleyenleri var. Farklı illerden, farklı ilçelerden gelen vatandaşlarımız var. Çok gururlu bir şekilde SOLOTÜRK’ü izlemekteyiz" diye konuştu.Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekli olduğunu belirten bir vatandaş ise, "Gururumuz, Türk Silahlı Kuvvetleri. Bende Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekliyim. İzlemeye geldik, hem bugün izleyeceğim, hem yarın izleyeceğim. Ailecek Kartal’dan geldik" dedi.Öte yandan, SOLOTÜRK ekibi, 29 Mayıs 2026 tarihinde saat 18.00’de Yenikapı Meydanı’nda gösteri uçuşu icra edecek.