GENEL - 19 Aralık 2011 Pazartesi 14:58

HIZLANDIRILMIŞ TREN KAZASI DAVASI ZAMAN AŞIMINA UĞRUYOR

A
A
A
HIZLANDIRILMIŞ TREN KAZASI DAVASI ZAMAN AŞIMINA UĞRUYOR

2004 yılında Sakarya’nın Pamukova ilçesinde meydana gelen 41 kişinin hayatını kaybettiği hızlı tren kazasında tutuklu olarak yargılanan makinist Recep Sönmez’in avukatı İsmail Gürses, mahkemenin davayı erteleme kararını değerlendirdi.
22 Temmuz 2004 tarihinde Sakarya’nın Pamukova ilçesinde 41 kişinin hayatını kaybettiği hızlı tren kazasının Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde davası görüldü. Duruşma 7 Şubat 2012 tarihine ertelendi. Bunu değerlendiren tutuklu yargılanan makinist Recep Sönmez’in avukatı İsmail Gürses, davanın zaman aşımından düşmesinin yasal bir zorunluluk olduğunu söyledi.
Kazanın üzerinden 7 yıl geçtiğini hatırlatan Gürses, "22 Temmuz 2004 tarihinde meydana gelen kazanın üzerinden 7 yıllık bir süre geçti. Dosya daha önce karara çıktı ancak Yargıtay tarafından bozuldu. Bu bozulma üzerine yargılama yeniden başlandı. Son mahkemede bir sonraki duruşmanın 7 Şubat 2012’ye ertelenmesine karar verildi. Ancak maalesef 22 Ocak 2012 tarihinde dava 7,5 yıllık zaman aşımına uğruyor. 7 Şubat’ta görülecek duruşmada, davanın zaman aşımından dolayı düştüğü kararı verilecek ve bu dosyada
tozlu raflarındaki yerini alacak" dedi.
Zaman aşımının yasal bir zorunluluk olduğunu ifade eden Gürses, şöyle konuştu: "Bu zaman aşımından gerek müvekkilim gerek koşullara uyan diğer sanıklar yararlanabilecek. Bu herhangi bir kişiye özel ve öz olarak verilmiş bir karar değil. Davanın bu kadar sürmesinin ardından, zaman aşımı ile ortadan kalkması gerekiyordu. Nitekim de öyle oldu"
Bunlar Da İlginizi Çekebilir