GENEL - 24 Aralık 2011 Cumartesi 15:17

GÖRME ENGELLİLERDEN FRANSA`YA ANLAMLI TEPKİ

A
A
A
GÖRME ENGELLİLERDEN FRANSA`YA ANLAMLI TEPKİ

Altı Nokta Körler Derneği Sakarya Şubesi, Fransa’nın sözde Ermeni soykırımını reddedenlere ceza getiren yasayı onaylamasına tepki gösterdi.
Fransa’nın sözde Ermeni soykırımını reddedenlere ceza getiren yasayı onaylamasının ardından tüm yurttan gelen tepkilere bir yenisi daha eklendi. Altı Nokta Körler Derneği Sakarya Şubesi tarafından düzenlenen basın açıklamasında konuşan Başkan Aşkın Şentürk, Fransa’nın kendilerinden bile daha kör olduğunu söyledi.
"Fransa, Ermeni yasasını körü körüne kabul etmiştir" diyen Şentürk, "Yapılması gereken, konuyu tarihçilere bırakıp gerçeğin ortaya çıkarılmasıdır. Türkiye’nin geçmişi tertemizdir. Fransa öncelikle kendini aklamalıdır. Bizden bile daha kör olan Fransa şunu bilmelidir ki ne geçmişte ne gelecekte Türkiye ile başa çıkamayacaktır" diye konuştu.
Tüm görme engelli vatandaşları Fransız mallarını boykot etmeye çağıran Şentürk, herkesten bu anlamlı boykot çağrısına destek olmalarını istediklerini kaydetti.
Açıklama esnasında derneğe bağlı üyeler tarafından açılan, "Fransa Ermeni tasarısını körü körüne kabul etmiştir" yazılı pankart ise dikkat çekti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir