GENEL - 17 Eylül 2018 Pazartesi 15:33

1.5 TL’ye çorba 5 TL’ye etli yemek satan lokantaya ilgi yoğun

A
A
A
1.5 TL’ye çorba 5 TL’ye etli yemek satan lokantaya ilgi yoğun

Sakarya’da açtığı lokanta şubelerinde yemekleri piyasa ortalamasının çok altında fiyatlarda müşterilerine sunan ve gördüğü büyük ilgi sonrası sosyal medyada da gündem olan işletme sahibi Sami Öztürk, “Sakarya halkı bizi tutuyor, onların sayesinde bu şekilde büyüdük.

Sakarya’da açtığı lokanta şubelerinde yemekleri piyasa ortalamasının çok altında fiyatlarda müşterilerine sunan ve gördüğü büyük ilgi sonrası sosyal medyada da gündem olan işletme sahibi Sami Öztürk, “Sakarya halkı bizi tutuyor, onların sayesinde bu şekilde büyüdük. Kalitemizden kesinlikle ödün vermedik” dedi.


Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde 8 şubesi bulunan bir lokantaya ait olan ve piyasa ortalamasının çok altında yemek fiyatlarının yer aldığı fotoğraf sosyal medya üzerinde hızla yayılarak gündem oldu. Listede çorbanın 1.5, pilavın 2, etli yemeğin 5 TL olduğunu gören sosyal medya kullanıcıları, paylaşımlarında da işletme hakkında övgü ile bahsettiler. Sosyal medya üzerinden kazandıkları beğeniden memnun olduklarını ifade eden lokanta sahibi Sami Öztürk, kaliteden ödün vermediklerini ve Sakarya halkının ilgisi ile büyüdüklerini söyledi.



“Sakarya halkı bizi tutuyor”


Yapılan hizmetin tüm ülkeye yayılmasını istediklerini belirten lokanta sahibi Sami Öztürk, “Sakarya’da 8 tane şubemiz bulunmakta. Çorbanın 1 buçuk TL oluşu ile gündeme geldik. Fiyat listelerimiz günceldir hepsi doğrudur. Aynı zamanda birkaç kalem ürüne bir hafta önce zam yapmak mecburiyetinde bulunduk. Fakat bundan sonra ciddi anlamda fiyat artışları olmazsa uzun zaman zam düşünmüyoruz. Felsefemiz dükkan açalım tutturalım daha sonra hemen zam yapalım mantığında değiliz, bunu Sakarya halkı biliyor. Bu işletmeye 7 sene önce 35 metrekarelik dükkanla başladık. Daha sonra yoğun talepler üzerine 8 tane şube açtık toplamda. Sakarya halkı bizi tutuyor, onların sayesinde bu şekilde büyüdük. Kalitemizden kesinlikle ödün vermedik. Kullanmış olduğumuz ürünlerimiz kesinlikle Türkiye’nin bildiği ve kullandığı marka ürünler. Depolarımız ve mutfaklarımız halkımıza her daim hazır bulunmakta. Kaliteli malzemeler ile uygun fiyata halkımıza yıllardan beri hizmet etmekteyiz. Bu hizmetimizin Türkiye çapına yayılmasını istiyoruz” dedi.



“Mutfak ve depolarımız halkımıza açık”


Şube mutfaklarının temizliğini isteyen herkesin denetleyebileceğini söyleyen Öztürk, “8 şubemizde toplamda 130 tane personelimiz çalışıyor. Sigortasız eleman çalıştırmıyoruz. Doğal olarak sosyal medyada bu tarz sorular ile karşılaşıyoruz. Bu fiyatlar ile para kazanılamaz, kesinlikle kötü malzeme kullanılıyor gibisinden. Dediğimiz gibi mutfak ve depolarımız halkımıza açık. İstedikleri zaman Türkiye’nin ve Sakarya’nın her tarafından gelip mutfak ve depolarımızı gezerek hangi malzemeleri kullandıklarımızı görebilirler" diye konuştu.



"Yemek yiyene ücretsiz çay"


Müşteri sayısını arttırarak fiyatlarını ucuzlatma hedefinde olduklarını anlatan Öztürk, "Buradan tek çorba 1.5 TL anlamı çıkarılarak sadece çorba satıp para kazanıyoruz algısı oluşmamalı. Çorbanın yanında ek ürünler alan arkadaşlarımızda mevcut. Fakat tek çorba alanlar da mevcut. Aynı zamanda müessesemizde yemek yiyen arkadaşlarımız ücretsiz çay içebiliyorlar. Ayrıca sınırsız ekmek yiyebiliyorlar, ekmek ücretimiz yok. Bu şekilde toplamda sürümü yakalayarak, dükkanlarımıza giren sayılarımızı çoğaltarak, kaliteli hizmet verip kaliteli ürünler kullanıp, devletimize vergimizi vererek paramızı kazanıyoruz. Bu gelen aşırı zamlardan dolayı kar oranımızda küçük anlamda bir düşüş illa ki yaşanacaktır. Bu küçük düşüşü birkaç kalem ürünümüze zam yaparak zararlarımızı gideriyoruz. Bundan sonra inşallah ürünlere çok ciddi anlamda zam gelmezse uzun yıllar biz yine çorbayı 1 buçuk TL ve ürünlerimize zam yapmadan bu şekilde hizmet vermeyi sürdürmeyi düşünüyoruz. Gelen zamlardan etkilenmemek için bu gelen zamlara bizim karşılık olarak müşteri sayımızı artırıp, maliyetleri daha aşağıya indirebilirsek yeni zamlarda dahi gelmiş olsa biz ürünlerimize zam yapmadan belirli bir süre devam edebiliriz” şeklinde konuştu.



“Yemek için 30 kilometre geldik”


Müşterilerden Tunay Özdemir ise yaptığı açıklamada, “Fiyatlar gayet uygun ve fiyatlara göre yemekler gayet güzel. Biz bu yemekleri yemek için 30 kilometre yol geldik. Verdikleri hizmet çok güzel. İnsanlar en güzel şekilde karınlarını doyuruyorlar. Memnun olmasak buraya gelmezdik. Çok çeşit yemek burada, kendi evimizde yer gibi burada yemeğimizi yiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Cumhurbaşkanlığı Yat Yarışları başladı Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışları Bodrum’dan başladı. Yarışlarda 16 ülkeden 26 teknede, yaklaşık 300 sporcu mücadele ediyor. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Muğla Valiliği’nin katkılarıyla İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü tarafından organize edilen ve DHL Express ana sponsorluğunda düzenlenen Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışları, bu yıl Halikarnas, İstanbul ve Cumhuriyet kupaları olmak üzere 3 ayrı etapta düzenleniyor. Yarışlar, bugün Bodrum etabıyla başladı. Tüm ekipler, “Coğrafi Rota Yarışı”nda Bodrum’un en güzel kıyılarında yarıştılar. 21 Mayıs Salı günü ise en zorlu parkur olan açık deniz yarışı başlayacak. Ekipler, sınıflarına göre Rodos ve Simi adasının etrafında dönerek, Yalıkavak Marina’ya gelecekler. Denizde birkaç gün sürecek büyük mücadelenin ardından kazananlar 25 Mayıs’ta Bodrum Kalesi’nde düzenlenecek törenle ödüllerine kavuşacak. İlk gün yarışlarının startına Muğla Valisi İdris Akbıyık, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş ile İlçe Müdürü Oktay Dumruk, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Kurgan ile İlçe Emniyet Müdürü Ali İhsan Başaşçı da katıldı. Vali Akbıyık: "Muğla sporun da bir merkezi" Muğla’nın sporun başkenti olma yolunda ilerlediğini söyleyen Muğla Valisi İdris Akbıyık, şunları dile getirdi; “Bu yarışlar, Bodrumumuza, Muğla’mıza inanılmaz katkı yapıyor, hem tanıtım anlamında hem turizm anlamında. Muğla gerçekten bir yeryüzü cenneti. Bu cennetin de en güzel yeri hiç şüphesiz Bodrum. Muğla, sporun başkenti olma yolunda ilerliyor aslında. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu yapılıyor ki inanılmaz ilgi alaka oluyor. Geçtiğimiz 58’incisinde sadece Babadağ etabını 1 milyar kişi izledi. Yine The Bodrum Cup Yelken Yarışları, artı bizim Köyceğiz’de su sporları merkezimiz var; çocuklarımız kanoda, yelkende çok başarılılar. Muğla sadece denizin, güneşin, kumun başkenti değil, sporun da bir merkezi, sporda da bir marka olma yolunda ilerliyor” dedi. Yemlihaoğlu: "16 ülkeden 300 sporcu ter dökecek" İstanbul Açık Deniz Yat Kulübü Başkanı Ekrem Tolga Yemlihaoğlu ise “Yalıkavak’tan bu sene start aldık. Hava oldukça hafif ama öğleden sonra gittikçe hızlanacak, şiddeti artacak. 5-6 saatlik bir rotada ekipler bu yarışı salimen tamamlayacaklar. Yine yarın sabah, esas açık deniz yarışı özelliği taşıyan 250 deniz millik, Rodos Adası’nı dönecekleri ve çok da zorlu olacağını düşündüğümüz uzun mesafeli bir açık deniz yarışına başlayacaklar. Yaklaşık 16 ülkeden 300’ün üzerinde sporcu bu yarışta ter dökecekler. Biz de bu mücadelenin galiplerini 25 Mayıs tarihinde Bodrum Kalesi’nde düzenleyeceğimiz ödül töreniyle mükafatlandıracağız” şeklinde konuştu.
Eskişehir ’Dönem Sonu İngilizce Proje Sergisi’ Turizm Fakültesi’nde sergilendi Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2’nci sınıf öğrencileri için düzenlenen, ’Dönem Sonu İngilizce Proje Sergisi’ açılışı Turizm Fakültesi Fuaye Alanı’nda gerçekleştirildi. İkinci sınıf öğrencileri, Anadolu Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Temel Yabancı Diller Bölümü Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Dr. Emel Akay ve Öğr. Gör. Burcu Yılmaz danışmanlığında dönem boyunca öğrendiklerini projelerine aktardılar ve çalışmalarını sergi katılımcılarına İngilizce konuşarak sundular. “Yenilikçi projelerinizi bizlere sunduğunuz için hepinizi tebrik ederim” Serginin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Semra Günay, “Öncelikle bu yenilikçi projelerinizi bizlere sunduğunuz için hepinizi tebrik ederim. Ayrıca sizlere bu çalışmalarınızı yapmanızda yardımcı olan öğretmenlerime de ayrıca teşekkür ediyorum. Ders çerçevesinde oluşturduğunuz bu projeler eminim ki profesyonel hayatınıza da yaptığınız çalışmalara da katkı sağlayacaktır. Hepinizin başarılarının devamını diliyorum” dedi. Sergi açılışına Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü başta olmak üzere öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım gösterdi.