YEREL HABERLER - 24 Şubat 2014 Pazartesi 12:16

Orköy Çalışmaları İçin 3 Milyon Tl’ye Yakın Ödenek

A
A
A
Orköy Çalışmaları İçin 3 Milyon Tl’ye Yakın Ödenek

Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü ORKÖY Şube Müdürlüğü 2014 yılı kredi çalışmalarına hızlı başladı. ORKÖY Şube Müdürlüğü bu yıl içinde kendisine sağlanan 2 milyon 856 bin 250 TL ödenek ile orman köylülerine kredi verecek.
2014 yılı Bütçe Ödeneklerinin belli olmasıyla birlikte, Genel Müdürlükçe ORKÖY çalışmaları için 2 milyon 856 bin 250 TL ödenek tahsisi yapılmasının ardından, Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı İşletme Müdürlüklerinin talepleri doğrultusunda şeflikler bazında kredi dağılımları yapılarak, iş planları hazırlandı ve kredilerin uygulama çalışmalarına başlandı.
Çalışmalar kapsamında İşletmeleri ziyaret etmeye başlayan ORKÖY Şube Müdürlüğü personelleri Ziraat Mühendisi Dr. Emine Altunal, Makina Mühendisi İlhan Gümüşsuyu ve Orman Mühendisi Gülden Filiz Çil tarafından, ilk olarak Gölcük İşletme Müdürlüğünde, kredilerin uygulanması ve bu yıl uygulamasına başlanan ORKBİS Sistemine, kredi tahsislerinin ve ödemelerinin girilmesi ile sistem üzerinde takibinin yapılması konularında, işletme şefleri ve işletme avukatlarına sistemle ilgili bilgiler vererek, çalışmalarda birlikteliğin sağlanması ve en yüksek verimin sağlanabilmesi için görüş alışverişinde bulunuldu.
ORKÖY Şube Müdürü Turgut Çangır, geçtiğimiz yıllarda uygulanan kredi çalışmalarının bu yıl da başarılı bir şekilde devam ettirilmesi için, hep birlikte el ele verildiğini ve kredilerden son derece memnun olan orman köylülerinin memnuniyetlerini devam ettirmek için çabaların sürdürüleceğini ve tahsisi yapılan ödenekler çerçevesinde, tüm kredi uygulamalarının planlanan süreler içinde tamamlanması gayretinde bulunacaklarını belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir