ASAYİŞ - 29 Mart 2012 Perşembe 18:20

TEYZESİNİN OОLUNU VURAN ŞAHIS AYNI SİLAHLA İHTİHAR ETTİ

A
A
A
TEYZESİNİN OОLUNU VURAN ŞAHIS AYNI SİLAHLA İHTİHAR ETTİ

Sakarya`nın Sapanca ilçesinde teyzesinin oğlunu silahla vurarak öldüren bir kişi, aynı silahla intihar etti.
Edinilen bilgiye göre, Güldibi Mahallesi İzmit Caddesi üzerinde bulunan petrol istasyonunda meydana gelen olayda, Türkiye Partisi Sapanca ilçe Başkanı Onur Sönmez (39) ile teyzesinin oğlu Metin Özen (55) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Metin Özen, silahını çıkartarak teyzesinin oğlu Onur Sönmez`e bir el ateş etti. Kalbine aldığı kurşun ile Sönmez olay yerinde hayatını kaybederken, Metin Özen ise aynı silahla başına bir el ateş ederek intihar girişiminde bulundu. Ağır yaralanan Özen,
ambulansla kaldırıldığı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde hayatını kaybetti.
Sönmez`in cesedi, cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu`na gönderildi. Teyze çocuklarının alacak-verecek meselesi nedeniyle tartıştıkları ve Sönmez`in iki çocuk babası olduğu öğrenildi.
Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Büyükkılıç’tan ERÜ’ye ‘simülasyon merkezi’ Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, daha önce sağlık camiasına söz verdiği Erciyes Üniversitesi Tıbbi Simülasyon Uygulama Alanı Geliştirme Merkezi için iş birliği protokolünün meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildiğini söyledi. Tüm alanlarda insan ve sağlık odaklı önemli yatırım ve projeleri hayata geçiren Başkan Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sağlık alanında önemli hizmet ve yatırımlar gerçekleştirmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Erciyes Üniversitesi tarafından düzenlenen programda sağlık camiası tarafından gelen talep üzerine simülasyon merkezi için söz vermişti. Başkan Büyükkılıç, verdiği sözü tutarak, Erciyes Üniversitesi Tıbbi Simülasyon Uygulama Alanı Geliştirme Merkezi projesini Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşıdı. Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında gerçekleştirilen Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı Meclis Toplantısı’nda meclis üyeleri, gündem maddeleri arasında olan Erciyes Üniversitesi, Tıbbi Simülasyon Uygulama Alanı Geliştirme Merkezi’nin tefrişat malzemelerinin alınması amacıyla Erciyes Üniversitesi ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalamak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç veya Genel Sekreter Hüseyin Beyhan’a yetki verilmesi talebini görüştü. Meclis üyeleri, talebi oy birliği ile kabul etti Öğrencilerin her türlü hasta tipi ve hastalık senaryosunu sunan bilgisayar destekli simülatörlerle eğitileceğini söyleyen Başkan Büyükkılıç, “Günün koşullarına uygun modern tıbbın ortamını hazırlamak bizlere, şehrimize, yöneticilerimize yakışır. Yüz akımız, gururumuz Erciyes Üniversitesi’ne hayırlı, uğur olsun” dedi.
Sivas Sivas’ta kuzular anneleriyle buluştu Sivas’ta baharın müjdecisi olarak görülen kuzuların anneleri ile buluştuğu anlar renkli görüntüler oluşturdu. Sivas’ın Ulaş ilçesinde bulunan Ulaş Tarım İşletmesi Müdürlüğü’ne (TİGEM) ait ahırlardan çıkan yüzlerce kuzunun anneleriyle buluşması havadan görüntülendi. Baharın müjdecisi olarak kabul edilen koyunların kuzularıyla buluşması göz kamaştıran bir tablo oluşturdu. Kokularından annelerini tanıyorlar Koyunların çok duygusal hayvanlar olduğunu belirten Ulaş TİGEM Müdürü Hasan Keskin, “Bu sürüde 600 koyun, 950 kuzumuz var. Anne doğurduğu kuzunun kokusunu alıyor. Bu kadar kuzunun içerisinden kendi yavrusunu seçerek buluyor ve ona sütünü veriyor. Başka bir kuzu onu emmeye geldiğinde o sütü salgılamıyor. Kendi yavrusunun geldiğini anladığı zaman anne o sütü salgılıyor. Daha sağlıklı doyuruyor, bu da kuzunun erken yetişmesini sağlıyor. Biz kuzuyu bir ay annesinin yanından hiç ayırmayız. Bir ay sonra akşam ayırır, sabah tekrar birleştiririz. Böylelikle yem tüketimine de alışmasını sağlarız. Kuzu annenin yanında olduğu zaman sürekli annesini oyalar ve annenin zamanını kaybettirir. Koyun sütten kesilerek, gelecek çiftleşmeye kendini hazırlar. Koyun ve kuzularımızı hekim eşliğinde sürekli kontrol ve takip ederiz. Kuzular annelerini bir ay boyunca emer. Daha sonra yaklaşık 2 ay da besleriz ve kuzular yetişmiş, büyümüş olurlar. Akkaraman koyununun sütü yağlı olduğu için diğer ırklara göre kuzular daha hızlı yetişir” şeklinde konuştu.
Bilecik En anlamlı asker kınası Bozüyük’te yakıldı Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Engelliler Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen asker kınası programında 4 engelli genç askerlik heyecanı yaşadı. Programda ilk olarak Mevlid-i Şerif okunarak ardından hep birlikte dualar edilmesinin ardından yemek yenildi. Ardından konuşan Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Nursel Topal misafirlerine ‘hoş geldiniz’ diyerek etkinlik hakkında bilgi verdi. Başkan Topal, konuşmasında “En Büyük Asker Bizim Asker” etkinliği ile engelli olup askerliğini yapamamış vatandaşlarımız 1 günlük de olsa bu görevlerini yerine getiriyorlar. Vatan, bayrak, ezan millet aşkına, bu ulvi görevi 1 günde olsa, gönüllü olarak talepte bulunan arkadaşlarımıza Genel Kurmayımızın kanun gereği uyguladığı bu uygulamayı bizde sürdürüyoruz. Şu zamana kadar çok sayıda vatandaşımıza bu temsili askerliğini yaptırdık, terhis belgesi aldırdık. Bu senede aynısını düzenliyoruz. Programımıza katılan hepinizden Allah razı olsun. Bizler toplumun bir gerçeğiyiz. Ortak noktamız insanlık. Bu bilinçle bizlere karşı duygusal olup, acıma duygusu ile değil de insani olarak bakmanızı istiyorum. Bu akşam bu programın düzenlenmesinde destek veren başta Bozüyük Belediyesi olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk ve ilçe protokolünün de yer aldığı etkinlik boyunca duygulu anlar yaşanırken, engelli ailelerinin göz yaşını tutamadığı kına gecesinde asker adaylarına tekbirler ve dualar eşliğinde kına yakıldı. Programın devamında ise engelli gençler ve aileleri müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.